Foto: Facebook NL ambassade

Nederlandse uitkeringsinstanties zoals het ABP en de Sociale Verzekeringsbank kunnen om een verklaring van in leven zijn (attestatie de vita) vragen. Vanaf nu kunt u zonder afspraak langskomen bij de Nederlandse ambassade in Bangkok.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 08:30 tot 11:00 uur en van 13:30 tot 15:00 uur. Vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Op feest- en gedenkdagen is de ambassade gesloten.
Lees meer via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/verklaring/in-leven-zijn/thailand

Let op: voor alle overige consulaire diensten kunt u alleen bij de ambassade terecht nadat u online een afspraak heeft gemaakt. Zie voor meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/afspraak-maken/thailand

Bron: Facebook NL ambasade

6 reacties op “NL Ambassade: Verklaring van in leven zijn aanvragen of laten stempelen kan zonder afspraak”

 1. Wut zegt op

  Prima besluit! Geldt dat ook voor Thaise mensen, woonachtig in Thailand met een Nederlandse AOW- uitkering of pensioen vanuit Nederland?

 2. Eli zegt op

  Dit verhaal las ik twee weken geleden al op de website Nederland wereldwijd.
  Inmiddels heb ik het ook al ervaren.
  Houd rekening met wachttijd, in mijn geval 40 minuten. Verder liep het soepel.
  Op die website staat ook wat je bij je moet hebben aan bewijzen naast uiteraard je paspoort.

 3. Paco zegt op

  In Pattaya kan dat nog steeds ook bij het Oostenrijkse Consulaat, gratis en zonder afspraak en dat wordt door de SVB en ABP en andere nog steeds geaccepteerd.

  • Maryse zegt op

   Lijkt mij onwaarschijnlijk dat de handtekening van Oostenrijkse consulaat geaccepteerd wordt tegenwoordig aangezien er nu een SSO is in Pattaya. Aan de Sukhomvit, een eind weg voorbij Bangkok hospital Pattaya. Al ruim een jaar geleden op dit blog gepubliceerd. En het klopt, ik ben er geweest twee maanden geleden.

 4. Leo Bosch zegt op

  Beste Maryse,
  Dat de SSO nu ook in Pattaya zit , heeft hier niets mee te maken. Ook toen de SSO voorheen in Laem Chabang zat kon je alleen maar voor een verklaring voor de SVB bij de SSO terecht. Voor een verklaring voor je pensioenfonds geeft en gaf het SSO geen stempel.
  Toen en ook nu kun je nog altijd voor een verklaring voor je pensioenfonds bij het Oostenrijkse Consulaat terecht.

 5. Jan zwart zegt op

  Mijn ervaring is toch anders. Ik las 2 weken geleden nog op de site dat je zonder afspraak langs kunt komen voor dit document maar dan wordt je alsnog door de security afgewezen op verwijzen ze je naar een QR kode op het raam van hun booth, die had je moeten gescand en had je andere informatie gekregen. Lekker op z’n Thais dus. Een ambassade met hardwerkende medewerkers die z’n website niet update en een security die je obv en QR kode niet toelaat. Moet je vervolgens beargumenteren dat je 6uur moet reizen voor dit document, dat het niet mijn fout is dat de ambassade te beroerd is dit op hun site te zetten en je uiteindelijk toch naar binnen kan. De arrogantie alleen al. Dienstverlening is -0


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website