Voor Nederlanders in het buitenland is er vanaf 1 oktober de dagelijkse digitale krant Dutch Times.

De krant wordt 7 dagen per week verspreid via e-mail en vervangt de gratis Wereldkrant die de Wereldomroep sinds 2006 uitgaf. Dit maakte hoofdredacteur Thomas Arts van de Dutch Times donderdag bekend.

De Wereldomroep stopt met het informeren van geëmigreerde Nederlanders en expats. De nieuwe organisatie Dutchabroad.nl, opgezet door medewerkers van de omroep, neemt deze taak over op commerciële basis. Een abonnement op de pdf-krant Dutch Times is daarom niet gratis, maar kost 1,35 euro per week.

Dutchabroad.nl wil het platform worden voor alle Nederlanders die over de grens verblijven. ,,We willen Nederlandse expats en emigranten op maat bedienen met nieuws, informatie en service. Tegelijkertijd kunnen Nederlanders op ons platform contacten leggen, informatie delen en de banden met het thuisland onderhouden’‘, zegt Arts. De Dutch Times is het eerste product van de nieuwsorganisatie.

Bron: ANP

13 reacties op “Dutch Times voor Nederlandse expats”

 1. Gringo zegt op

  Ik vrees, dat het project bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Wie gaat er nu 1,35 Euro per week betalen als je alle landelijke en regionale Nederlandse dagbladen (nog) gratis op Internet kunt lezen?
  En als platform voor specifieke informatie hebben wij toch zeker Thailandblog.nl?

  • Jan Nagelhout zegt op

   @Gringo, ik denk inderdaad net als jij dat zoiets niet gaat lopen.
   De gewone krant heeft zijn tijd een beetje gehad, dat is ook wel te zien aan het aantal opgezegde leden. In de afgelopen jaren was het diepe droefenis voor ze, en de oude garde zonder Internet, ach dat is nog maar een klein aandeel. Bovendien pleuren ze zelf ook een hoop van Internet af, soms komen ze met stukjes die bijna letterlijk gekopieerd zijn.
   Wat betreft het lezen van artikelen tegen betaling ( sommige kranten doen dat al) het loopt voor geen meter.
   Buitenlandse kranten zijn straks in het Noorden ook al bijna niet meer te krijgen.
   http://nos.nl/artikel/421175-geen-buitenlandse-kranten-in-nnl.html

   Jongens als Ruppert Murdock proberen wel om het Google te verbieden om stukken over te nemen, maar ach, gaat hem niet lukken. Zelfs al zou het wel lukken dan hou je nog zoveel sites over die gewoon gratis zijn, daar kunnen ze niet meer tegen op.
   Bovendien waarom zou je voor een krant gaan betalen met nieuws dat alweer oud is? Internet is bijna nog sneller dan het licht, en je bepaald zelf wat je wel of niet wil lezen…..
   Internet is spotgoedkoop 🙂

   • ruud zegt op

    Helemaal waar, gaat het echt niet worden. 59 euro per jaar. Wie betaalt dat nu voor een Internetkrant, terwijl er zoveel berichten zijn op de andere nieuwsmedias. Je kan wel 10 of meer gratis kranten lezen. etc etc etc.

    Bedoeld voor Nederlanders in het buitenland. Ook met chatten. Alles is al uitgevonden hoor redactie. !!!

    En dan voortgekomen uit de WERELDOMROEP. Nou die was vertrouwd omdat je vroeger met een draai aan de knok hoorde “hallo landgenoten waar dan ook ter wereld”voor niks. !!!. Nee voor mij hoeft de krant niet .
    Ruud

   • Frank zegt op

    Deze krant gaat via internet dus geen papieren versie. Verder zou ik eerst wel eens een proefexemplaar willen zien alvorens 1,35 x 52 weken te gaan betalen.
    En wat iemand al opmerkte: je kunt via internet bijna alle kranten (en nieuws) ter wereld lezen + dit blog ! Dus ik voorlopig maar niet..
    Frank F

 2. jogchum zegt op

  Dutch-Times lijkt mij een overbodige krant. Er is de tv zender BVN die alle nieuws uit NL
  elke dag in alle landen van de wereld glashelder in de huiskamer brengt.
  Pauw & Witteman, Nos Journaal, Brandpunt, kortom alle belangrijke gebeurtinissen en achter
  grond informatie kan een ieder gratis ontvangen. Verder heeft bijna iedereen een pc met
  Skype waarmee hij of zij contact houdt met het thuisfront.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Bedankt voor die tip van BVN folks, die kon ik nog niet, ziet er goed uit!
  Dat ga ik vandaag even in alle rust bestuderen, ook leuk voor mijn familie in Australië.

  • jogchum zegt op

   Jan,
   Voor de ontvangst van de Nederlandse tv zender BVN heb je hoogwaarschijndelijk een nieuwe satiliet ontvanger nodig + een ander kastje onder de tv. Alle electronische-winkels
   hebben wel informatie hier over. Kosten, zo ongeveer 6a7 duizend bath inclusief monteren.
   Misschien heb je alleen maar een nieuw kastje nodig….prijs voor een ander kastje is 1500
   bath tot 2 duizend bath, ligt aan de winkel die deze dingen verkopen

   • Jan Nagelhout zegt op

    Dank Jogchum,

    Ik heb het inmiddels al bekeken, het is ook niet voor mij, maar meer voor de achterban in Australië. Die zullen er ongetwijfeld blij mee zijn, dat weet ik wel zeker.
    Zelf woon ik in Nederland, dus kan alles wel ontvangen wat ik wil, en anders blijven er natuurlijk ook nog een hoop nieuwsgroepen en Torents over, waar ik maar niet al te veel reclame voor zal maken hier, denk niet Dat Khung Peter dat leuk vind, wat ook logisch is, aangezien dat laatste een beetje “illegaal” is.

    Ach Internet is zo groot jongens, het is oneindig en elke keer ontdek je wel weer wat, of leer je weer wat meer, probeer dat maar eens met een papieren krant 🙂
    Tijden veranderen, een krant, wil hij overleven, zal daar in mee moeten gaan, maar tot nog toe willen de ondernomen pogingen niet echt lukken….

 4. kees zegt op

  Elke Nederlandse krant biedt ook een digitaal abonnement aan.
  je kunt dan de papieren versie dus gewoon lezen waar je ook bent.

  wil je dus echt een Nederlandse krant volledig ontvangen dan is dit een hele goede oplossing.

  Wil je alleen de speerpunten lezen dan kan dit ook. Dit is helemaal gratis.
  geldt zowel voor tablet, telefoon en computer.

  De wereledomroep heeft dit vermodelijk in het leven geroepen omdat de radio en televisie uitzendingen gedoemd zijn te mislukken.
  Er is al erg veel afgestoten.
  BVN heeft al vee overgenomen.
  Veel nieuws uitzendingen zijn ook te volgen met uitzending gemist. Wie ze wil downloaden, instaleer het programma downloadgemist op je computer en je kunt vervolgens erg veel nieuws en overige programma`s dowloaden en bekijken.

 5. ruud NK zegt op

  Ik zit al ruim 6 jaar in Thailand en heb niet de behoefte om het nieuws uit Nederland geheel te volgen. Zou ook deze krant niet nemen. Een paar keer per week kijk ik naar Krantenkoppen.nl en dat geeft mij genoeg gratis info.

 6. Khun Art zegt op

  Ik woon in Thailand en ben overdag best wel druk, maar heb altijd wel even de tijd om de Telegraaf.nl of Elsevier.nl te lezen en dan ben ik weer bij met de ellende uit Nederland.
  Begin van de avond thuisgekomen, even een douch en dan na het eten eventjes BVN kijken.Nieuws Belgie, DWDD, nieuws Nederland. Zo ben ik helemaal op de hoogte van de verkiezingen, prinsjesdag etc etc.
  Op maandag altijd even naar de eredivisie kijken.
  Nee behoefte aan die nieuwe krant is er totaal niet.
  Ik lees regelmatig ook nog Thailandblog.nl nou dan ben je echt wel bij hoor.

  Groetjes Khun Art

 7. Hans Gielen zegt op

  Ik ben nogal een sportliefhebber, maar sport vind je niet bij uitzending gemist.
  Ook kan je veel programmas op uitzending gemist niet in het buitenland ontvangen.
  Mijn zoon kon wel iets regelen zodat ik Nederlandse programmas kon ontvangen, maar ik zie me toch echt niet snachts van 2 tot 4 uur naar een voetbal wedstrijd kijken.
  Nee dat is voorbij sinds ik snachts mijn bed uitkwam voor Cassius Clay (mohammed Ali)

 8. Theo zegt op

  Hallo Landgenoten,alle kranten ter wereld gratis op internet,zie ThePaperboy.com
  Veel leesplezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website