Alle buitenlanders in Thailand die zich willen registeren voor een gratis Covid vaccinatie door de Thaise overheid kunnen zich vanaf 14 juni daarvoor aanmelden. Dat kan via de Intervac-website van het ministerie van Volksgezondheid.

Eerder deze week is de Intervac-website met informatie voor buitenlanders bijgewerkt: thailandintervac.com/expatriates

Voorheen accepteerde de website alleen registraties voor buitenlanders in Thailand ouder dan 60 jaar en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Maar vanaf 14 juni kunnen alle buitenlanders zich registreren. Buitenlanders worden geadviseerd zich 2 weken voor de beoogde vaccinatiedatum aan te melden.

Op de website staat dat registratie kan van 14:00 tot 18:00 uur. Eerder vermeldde de website alleen ziekenhuizen in Bangkok en Chonburi dat is nu uitgebreid met alle landelijke ziekenhuizen en priklocaties. Voor buitenlanders is geen inloopregistratie mogelijk.

Eerder merkte Thailandbloglezers al op dat het registratieformulier niet werkte. Door een fout in het veld ‘district’ kon je het formulier niet verzenden.

Naast de Intervac-website zullen naar verwachting de komende weken ook verschillende provincies in Thailand een eigen website lanceren waar buitenlanders zich kunnen registeren.

8 reacties op “Buitenlanders in Thailand: Registratie voor Covid vaccinatie vanaf 14 juni”

 1. Geert zegt op

  Alweer een nieuwe website/app?!
  Ik heb me al 4 keer geregistreerd op telkens een andere site.
  Wat een soep !
  Het organiseren loopt in het honderd heb ik de indruk.
  Ervaren anderen dit ook zo of ligt het aan mij?

  Gegroet,

 2. Joost-Buriram zegt op

  Hier in Buriram kon je je als buitenlander zijnde al vanaf half mei met deze app registreren, ik heb mij toen gelijk geregistreerd en heb afgelopen dinsdag 8 juni in het staats ziekenhuis mijn eerste gratis AstraZeneca vaccinatie gekregen, alles verliep heel relaxed en professioneel, ik stond binnen twee uur weer buiten.

 3. Willy zegt op

  Ik heb dat al 2 keer geprobeerd met 1 week interval. Tot wanneer ik het hospitaal moet aanduiden, gaat alles perfect. Blijkt dan dat het BKK Hospital in Pattaya er nog niet tussen staat… Tss….

  • Het is toch ook nog geen 14 juni of wel?

 4. Jacques zegt op

  Ik had mij van de week al geregistreerd via dit webadres. Na vele pogingen was mij dit gelukt en waren enkele vakjes die eerst niet werkten plotseling wel in te vullen. De aanhouder wint, maar daar stopt het dan ook. Er is geen optie om een datum te prikken dus daar is het wachten op. In eerste instantie waren er vijf ziekenhuizen op de lijst, waarvan drie in Bangkok. Vimut hospital, Medpark hospital en Phyathai 2 hospital . Tevens stond daar Bangkok hospital te Pattaya en nog een kliniek oid in Bangkok bij. Deze laatste 2 zijn inmiddels weer verdwenen, zodat er drie ziekenhuizen overblijven. Allen redelijk in het centrum van Bangkok.
  Een zus van mijn vrouw had de ziekenhuizen gebeld en zij kreeg te horen dat er waarschijnlijk pas na de 28 ste mogelijkheden waren om een afspraak te maken. Alleen sinovac en Astra Zeneca zou dan beschikbaar zijn. Dus voorlopig koester ik mij maar aan de bevestiging van mijn inschrijving, onder het motto veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven. Wordt vervolgd dus.

 5. WimThai zegt op

  Ik heb dezelfde ervaring. Ik ben vooral bang dat die meervoudige registratie(pogingen) voor verwarring en gaat zorgen en daardoor de organisatorische operatie extra gaat bemoeilijken en dus vertragen. WimThai

 6. teun zegt op

  Nou, geheel tegen mijn verwachting (555!!) is de site al paar dagen onbereikbaar “wegens onderhoud” .

  En voor (voorheen Kun) Peter: ik heb COPD en dat geldt als onderliggend lijden. Dus 14 juni 2021 geldt niet voor mij.

  • RonnyLatYa zegt op

   De website krijgt een update… ook voor diegene die een onderliggend lijden hebt.

   “Please be advised that the reservation system for the vaccination appointment is being updated. You cannot make a reservation for a certain amount of time. We have to apologize for all the inconvenience.

   The Office of International Cooperation Department of Disease Control Ministry of Public Health Thailand”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website