Café Verschoor van Theo en Joke van Rijswijk

Het was voor de zeventig jaar geleden op Katendrecht geboren en getogen Jan Verduin een hele stap, maar spijt dat hij deze heeft gezet, heeft hij niet. In 2010 trouwde hij in Thailand met zijn nu 41-jarige Ti en ze kregen zoontje Michael, die nu achttien maanden is.

Moeder en kind zijn voor even achtergebleven aan de andere kant van de wereld omdat vader ‘even’ naar Nederland is gereisd om wat zaken af te handelen. Maar ook om zaterdag 22 juni de jaarlijkse meeting van Nederlandse/Thailanders bij te wonen in café Verschoor van Theo en Joke van Rijswijk aan de Oostkousdijk hoek Waaldijk in Delfshaven.

Ex-zeeman Jan Verduin: ,,Ik ben uit Nederland vertrokken omdat er geen familie meer over was en ben aan een nieuw leven begonnen. Dat bevalt me prima. Beter in korte broek in Thailand, dan hier zitten niksen achter de geraniums.’’

Het etablissement van Joke en Theo is uitgegroeid tot een belangrijke en vaste ontmoetingsplaats voor mensen met een band met Thailand. Op gezette tijden komen de uitgezwermde pensionado’s met hun Thaise vrouw over naar hun geboorteland en organiseren dan met het thuisfront een groot en gezellig feest in het honderd jaar oude bruine café.

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Het altijd gastvrije kasteleinsduo Theo en Joke had gezorgd voor heerlijke Thaise gerechten en ook bier uit het verre oosterse land en had dat ook nog eens gekoppeld aan entertainment van eigen bodem. De Delfshavense zanger René M. trad op en zijn talentvolle collega Ton Tax liet zich eveneens horen.

De bijna honderd Pattayagangers, zoals ze zich noemen, vermaakten zich uitstekend in het tot de laatste plek gevulde café. Dat gold ook voor de stamgasten van Verschoor, die naast de altijd gezellige sfeer zo af en toe een extra feest niet versmaden.

Bron: Dichtbij.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Beter in korte broek in Thailand dan hier achter de geraniums’”

  1. Peter zegt op

    Dat lijkt me erg gezellig daar,zal eens n biertje komen drinken !!
    Ex zeeman en kom 25 jaar in Pattaya heb ook liever korte broek aan.Dacht t wel.

  2. Khun Chiang Moi zegt op

    Het enige waar ik met Jan niet meer wil ruilen is zijn leeftijd maar voor de rest……….
    Ik ben net weer terug uit Pattaya ga morgen weer werken (in Ned.) en droom lekker verder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website