In het AD staat een artikel over Nederlanders die in het buitenland wonen en grote problemen ondervinden bij het vernieuwen van hun paspoort door een verwachte piek in aanvragen in 2024. Klachten stapelen zich op over technische problemen en een gebrek aan beschikbare afspraken.

De situatie wordt bemoeilijkt door de lange geldigheidsduur van paspoorten, die in 2014 van vijf naar tien jaar ging, waardoor dit jaar een grote golf van vernieuwingen nodig is. Dit leidt tot frustratie onder Nederlanders die afhankelijk zijn van een geldig paspoort voor hun verblijfsvergunning en andere officiële documenten in hun woonland.

Lees het volledige artikel in het AD: https://www.ad.nl/binnenland/paspoortpiek-paniek-zwelt-aan-bij-nederlanders-over-de-grens~a4cbfce9/

2 reacties op “AD: Paspoortstress voor Nederlanders in het buitenland – golf van vernieuwingen en te weinig capaciteit zorgt voor onrust”

 1. Eli zegt op

  Juist ja
  Ik heb net gisteren de benodigde documenten in orde gemaakt en ga volgende week naar de ambassade om ze in te leveren.
  Eigenlijk hoef ik pas over twee jaar mijn paspoort te verlengen maar de oude is dermate verfomfaaid dat de ambassademedewerkster mij dringend adviseerde om het nu al te doen om problemen bij immigratie te voorkomen.
  Op de website van buitenlandse zaken gaan ze nog steeds uit van vier weken. Geen woord over grotere drukte. Nou ja ik heb tot juni de tijd voor ik mijn verblijfsvergunning moet verlengen.

 2. Roger zegt op

  Toch wel een grote tegenstelling met Thailand.

  Vorige week vrijdag waren we in Central Pattaya voor de aanvraag van een nieuw paspoort voor mijn vrouw.
  Ze had een afspraak gemaakt om 11 uur. 20 min. later stonden we terug buiten.

  Geloof het of niet. De dag nadien stond de postbode aan de deur met een EMS zending met haar nieuw paspoort.

  Als het goed is mag het ook eens gezegd zijn! 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website