In november wordt het Loy Krathong festival in Thailand gevierd. Loy Krathong (of Loi Kratong) is het feest van licht en water. Er worden tijdens volle maan vele duizenden kaarsen, als een soort drijvend bloemstukje te water gelaten. Een fascinerend schouwspel welke prachtige beelden oplevert.

Het feest van Loy Krathong is een oude Thaise traditie gebaseerd op de band die Thai hebben met het water. Het  festival vindt plaats tijdens volle maan in november, de twaalfde maandstand. De Thaise bevolking vraagt de watergeesten om geluk en om de problemen letterlijk weg te laten varen (Loy betekent varen).

In Chiang Mai wordt Loy Krathong uitbundig gevierd, en naast de drijvende bloemstukken op het water worden er ook duizenden wensballonnen de lucht ingelaten. Dit zorgt voor prachtige beelden zoals je in de onderstaande video kan zien.

Video: Loy Krathong in Chiang Mai

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/UXuj2kn_GLY[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website