nattanan726 / Shutterstock.com

Het Candle Festival in Ubon Ratchathani is een van de bekendste evenementen in Isaan er trekt vele toeschouwers uit heel Thailand.

Dit traditionele festival is een groot vertoon van een religieuze ceremonie in Ubon Ratchathani. Het evenement wordt ieder jaar gehouden op Asalha Bucha Day en Khao Phansa Day. Deze dag markeert het begin van het regenseizoen.

Vooral de optocht met dansers en praalwagens trekt veel bekijks. De stoet beweegt zich vanaf de voorkant van Wat Si Ubon Rattanaram over de weg naar Thung Si Muang. In de optocht dragen in klederdracht gestoken vrouwen een kaars mee. Er zijn ook dansers en muzikanten in traditionele kledij die deel uit maken van de ceremonie. De indrukwekkende tentoonstelling van wassen beelden genaakt door internationale kunstenaars uit verschillende landen, is zeker de moeite waard.

Dit jaar wordt het evenement gehouden op 27 en 28 juli

Meer informatie:

  • Ubon Ratchathani Provincial Office Tel. +66 4525 4827
  • TAT Ubonratchathani office Tel. +66 4524 3770 of +66 4525 0714

Video Candle Festival Ubon Ratchathani

In deze video krijg je een indruk van wat je kan verwachten:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website