Het langverwachte tweedaagse evenement op 25-26 november 2022 biedt spectaculaire vuurwerkshows, livemuziek, streetfood-gerechten en veel plezier.

Het Pattaya International Fireworks Festival 2022 is helemaal klaar om de lucht boven deze badplaats op spectaculaire wijze te verlichten op 25-26 november 2022, met pyrotechnische teams uit België, Canada, Maleisië en de Filippijnen belooft toeschouwers te verbazen tijdens het tweedaagse evenement.

Het festival, georganiseerd door Pattaya City, biedt oogverblindende vuurwerkshows samen met muziekconcerten en entertainment, een straatmarkt, heerlijke streetfood-gerechten, culturele activiteiten en meer op Pattaya Beach, waarbij Beach Road voor het evenement is afgesloten voor autoverkeer.

Na de door Covid afgeslankte evenementen in 2020 en 2021 trekt het Pattaya International Fireworks Festival 2022 alles uit de kast en kunnen festivalgangers een waanzinnig spektakel verwachten. Toeschouwers kunnen ervoor kiezen om te genieten van schitterende vuurwerkshows op Pattaya Beach zelf, of van verschillende rooftop restaurants die arrangementen aanbieden.

Op vrijdag 25 november staat op het programma de officiële openingsceremonie om 19.00 uur, de vuurwerkshow van het Belgische team om 19.30 uur, die van het Filipijnse team om 19.45 uur, die van het Maleisische team om 21.15 uur en de Canada teamvoorstelling om 21.30 uur.

Op zaterdag 26 november zal elk van de vier teams een tweede optreden geven. Dit is Canada om 19.30 uur, de Filipijnen om 19.45 uur, België om 21.15 uur en Maleisië om 21.30 uur.

Naast de opwindende sfeer van het evenement, zullen er tussen de vuurwerkshows op beide avonden muziekconcerten zijn van populaire Thaise artiesten. Op vrijdag is dit Aof Pongsak om 20.00 uur. en de band Three Man Down om 21.45 uur, en op zaterdag is dat de band Rooftop om 20.00 uur. en OG-ANIC & URIUS om 21.45 uur.

De toegang is gratis en dit jaar verwachten de organisatoren dat meer dan 100.000 Thaise en buitenlandse toeristen Pattaya zullen bezoeken voor het festival, waardoor het het grootste evenement daar is sinds de COVID-19-pandemie.

Bron: TAT

4 reacties op “Agenda: ‘Pattaya International Fireworks Festival 2022’ op 25-26 november 2022”

 1. Yvonne zegt op

  Ik heb jaren geleden het wereldkampioenschap vuurwerk op Madeira meegemaakt. Je weet niet wat je ziet! Het maakte het extra speciaal, omdat het op de maten van muziek ging. Maar dat is hier ook misschien wel zo. Een aanrader om dit te gaan zien!

  • Kris zegt op

   Beste Yvonne,

   Het vuurwerk festival in Pattaya lokt zo’n 100.000 bezoekers. Al eens nagedacht welke chaos dit veroorzaakt? Dergelijke mensenmassa zorgt ervoor dat het leuke van dit initiatief er vlug van af is.

   Mijn vrouw weet me te vertellen dat dit evenement enkel maar draait om op zeer korte termijn heel wat geld binnen te harken. ELK hotel biedt gedurende de 2-daagse speciale formules aan – uiteraard met bijhorend prijskaartje.

   Nee hoor, hoe mooi dit ook mag klinken, ik pas. Ik vrees dat Pattaya gedurende dit festival onbereikbaar is om maar te zwijgen over het gebrek aan parkeerplaatsen.

 2. keespattaya zegt op

  Het gaat voor mij de 4e keer worden dat ik in Pattaya ben tijdens deze vuurwerkshow. Zelf heb ik het niet bepaald op vuurwerk , maar deze show vind centraal plaats en is dus veilig. Gelukkig wordt ( of werd ) er geen vuurwerk verkocht wat afgestoken kan worden op straat. Het is zeker de moeite waard om eens te zien , maar ik denk dat Kris gelijk heeft wat betreft de chaos in de straten vooraf en achteraf het festival. Hopelijk niet op 25 november op de weg van Bangkok naar Pattaya.

  • Geert zegt op

   Telkens dat er een groot evenement plaats vindt in Pattaya is het inderdaad bumperkleven op de motorway van BKK naar Pattaya. En eenmaal in het centrum van de badstad is de chaos niet te overzien.

   En wat mij het meest ergert zijn de prijzen aan de vele eet- en drinkkraampjes. Ik ben niet gierig ingesteld maar een Thai kan als geen ander geld uit onze zakken halen. De welgestelde ‘Bangkokkers’ hebben daar uiteraard weinig last van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website