Als je denkt aan een overheerlijk Thais dessert dan komt mogelijk mango met kleefrijst als eerste in je op. Toch moet je ook eens Thapthim krop (Thai: ทับทิม กรอบ, wat zoiets betekent als ‘knapperige robijnen’) proberen.

Het is een van de meest beroemde Thaise desserts, gemaakt van blokjes waterkastanjes gedrenkt in grenadinesiroop. Het wordt meestal gegeten met kokosmelk, ijsblokjes en wat pandanblaadjes die er een vanille-achtige aroma aan geeft. Soms worden er ook granaatappelpitjes aan toegevoegd.

De waterkastanjes worden geweekt in grenadinesiroop, gerold in tapiocameel en vervolgens gekookt. Het resultaat is een zoet dessert die heerlijk smaakt na een pittig Thais gerecht.

Heb jij het weleens gegeten? En hoe vond je het?


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Thapthim krop, een wereldberoemd desert uit Thailand”

  1. Christiaan zegt op

    Ik at dat verschillende keren vooral op feesten. Het is wel lekker, maar voor mij vaak te zoet.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  2. Bruno zegt op

    Is inderdaad heel lekker, mijn vrouwtje maakt dit soms klaar. Kinderen lusten dit als was het pudding.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website