Een favoriet Thais gerecht is de variant van het Japanse Sukiyaki. De Thai noemen het Suki Heng (สุกี้แห้ง) en het smaakt heerlijk.

Het is een roergebakken eenpansgerecht die voornamelijk bestaat uit groenten. Er zijn meerdere variaties mogelijk zoals met vis, seafood, varkensvlees of rundvlees. Er is ook een natte versie, een soep dus.

De hoofdingrediënten zijn:

  • Vlees of vis
  • Knoflook
  • Groene ui
  • Chinese kool
  • Chinese bladpeterselie

  • Ei
  • Glasnoodles
  • Sukiyaki saus

Het is meestal wel bij een foodcourt te krijgen zoals bij Tesco. Het kost ongeveer 60 baht. Het bereiden duurt ongeveer drie minuten. Je hebt dan een aardig bord vol, genoeg voor een middelgrote eter. Vergeet niet om wat pikante saus er bij te nemen dat maakt het gerecht een stuk lekkerder.

Het gerecht is ook geschikt voor vegetariërs, je vervangt dan het vlees voor bijvoorbeeld Tofu.

Video: bereiding Suki Heng

In de onderstaande video kan je zien hoe je het eenvoudig zelf thuis kunt bereiden.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Suki Heng (สุกี้แห้ง) – Thaise roerbakken Sukiyaki”

  1. ergens in thailand zegt op

    ja zeer lekker en je hebt ook de variant SUKI NAAM dat is dan de soep ook heel lekker.
    Hmmmmmmmm smullen maar

    bestel maar eens eens
    Suki moo (vakensvlees) naam of
    Suki talay (vis) naam

    Pekasu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website