Een echte Thaise klassieker is Pad Priew Wan oftewel roerbakken zoet zuur. Er zijn vele varianten te krijgen, zoals zoetzuur kip, zoetzuur rund, zoetzuur met varkensvlees, zoetzuur met garnalen of andere seafood. Vegetariërs kunnen de het vlees vervangen door tofoe of champignons. De favoriete versie van Jaap is met kip.

Het is een lekker en fris gerecht wat ik zelf ook graag eet in Thailand. Al valt het mij wel op dat het bijna nooit ergens hetzelfde smaakt. Het staat op de kaart in veel Thaise restaurants waar buitenlandse toeristen komen. Buitenlanders die niet van pittig eten houden kunnen dit gerecht met een gerust hart bestellen.

Ingrediënten:

  • Stukjes verse ananas plus wat sap
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
  • kipfilet, in dunne reepjes gesneden
  • gesneden komkommer
  • dun gesneden ui
  • in blokjes gesneden tomaat
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel azijn

Wanneer wij het zelf maken, voegen wij wel een chilipeper toe omdat ik een voorkeur heb voor de pittige variant maar dat hoort eigenlijk niet.

Bereiding:

Verhit de olie in wok op een hoog vuur. Voeg knoflook toe, even roerbakken (halve minuut). Voeg de kip toe. Roerbakken tot de kip lichtbruin is. Voeg komkommer, ui en tomaat toe; roerbak 1 minuut. Voeg vissaus, ketchup, suiker, azijn en ananassap toe. Even goed doorroeren. Als laatste de ananas er bij en 30 seconden wokken. Serveer het geheel met Jasmijn rijst.

Eet smakelijk.

Video Pad Priew Wan (Sweet and Sour)

In de onderstaande video kan je zien hoe je het gerecht moet bereiden:


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website