Oproep: Amateur-koks in de omgeving van Hua Hin gezocht

Mijn passie voor koken en lekker eten wil ik delen.

Mijn naam is Robert. Ik woon sinds meer dan één jaar in Hua Hin en heb een aantal gepassioneerde hobbies zoals tennissen en koken. In België was ik lid van een hobby-kookclub. Een groep gezellige en enthousiaste vrienden die om de 3 weken samenkwamen om hun zelfde passie te delen, namelijk koken, proeven, recepten uitwisselen. Oorspronkelijk ging het om een ‘mannenclub’ maar later groeide het uit tot een gemengde club.

In het begin moest ieder lid om beurt thuis koken volgens een wel bepaalde opgave zoals een Italiaans 3-gangen menu met Toscaanse wijnen of een diner met een assortiment van 15 tapa’s. Ieder menu werd dan uitgebreid gecommentarieerd en beoordeeld. Toen de groep groter werd hadden we de keuken van een locale sportclub ingehuurd en werden de leden in wisselende groepen ingedeeld zodat iedereen minstens éénmaal om de 3 weken aan bod kwam. Soms werd beroep gedaan op een professionele Chef om bepaalde kooktechnieken aan te leren of te verbeteren. Andere activiteiten waren o.m. bedrijfsbezoeken, bezoeken aan vroegmarkten, aan vakbeurzen, chocoladeworkshops, kaas- en wijndegustatie avonden enz… Velen onder ons waren wijnliefhebbers en er werden regelmatig wijnavonden georganiseerd met blinde proeverijen.

Hier in Hua Hin is het niet altijd éénvoudig om bepaalde ingrediënten te vinden maar toch is er voldoende beschikbaar om vele fijne gerechten klaar te maken. Je hebt hier vele lekkere vissoorten aan lage prijzen. Ik laat mijn vis fileren op de Chatchai market ook soms bij Makro. In Makro heb je verder een groot assortiment aan groenten, fruit , vers en ingevroren vlees. Er is ook een degelijk assortiment kazen. Voor amateurs van Franse kazen, pizza- en taartendeeg , voorgebakken pizza’s, lekkere koude sausjes en chocolade ga je best naar de nieuwe Big C. Zij verkopen een assortiment van het franse merk Casino. Tenslotte vermelden we ook Villa Market met een zeer uitgebreid assortiment international producten, wel meestal aan dure kant.

Ik kook wel regelmatig voor een stel vrienden en dit geeft mij een grote voldoening maar ik had graag in Hua Hin een amateur-kookvereniging willen opstarten. In een eerste fase dacht ik op te starten met een kleine groep enthousiaste Vlamingen en Nederlanders om eventueel later uit te breiden naar een meer international groep om meer multicurele culinaire ervaringen uit te wisselen.

Is koken ook uw passie, bent u woonachtig in het Hua Hin-se en omgeving en bent u enthousiast om deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar sikkens2011@gmail.com

Robert

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website