Leuk nieuws voor Thailandliefhebbers. In het jaarlijkse lijstje van belangrijke eilandbestemmingen in Zuidoost-Azië, de TripIndex Island Sun 2013, scoort Thailand bovenmatig goed. Het eiland Koh Pha Ngan is zelfs de nummer 1 bestemming voor iedereen die niet te duur op vakantie wil naar het paradijs.

De lijst is door de reactie van TripAdvisor samengesteld met behulp van gegevens van de reiswebsite zoals de meest gezochte eilanden in de regio en de lokale experts.

De reis-index gaat uit van de gecombineerde kosten voor twee personen voor een overnachting in een viersterren hotel, een twee-gangen maaltijd met kokossap, bier, massage, fietsverhuur en de huur van een snorkeluitrusting.

Koh Phangan kwam naar boven als het meest betaalbare eiland met voor dit totaalpakket. Op het eiland betaal je slechts 7.322,50 baht. Omgerekend ongeveer 173 euro.  Koh Tao, bekend van het duiken en snorkelen, eindigde op een tweede plaats met 7.766,89 baht en Indonesië Gili Trawangan op de derde plaats met een kostprijs van 8.107,71 baht. De goedkoopste Thaise eilanden liggen dicht bij Koh Samui, die een negende plaatst bezet.

Er waren nog vier Thaise eilanden in de top 20: Koh Chang op de vierde plaats (8737,41 baht) Koh Lanta op de achtste plaats (9.961,75 baht) Koh Samui op de negende plaats (10.082,54 baht) en Phi Phi Don de 13e plaats (11.917,48).

Het Singaporese Sentosa Island staat op de lijst als duurste eiland (26.815,17 baht), dat is 635 euro. Ruim 462 euro duurder dan Koh Pha Ngan in Thailand.

Lijst van goedkoopste eilanden in Zuidoost-Azie

De TripIndex Island Sun 2013 van TripAdvisor

Er is voor dit onderzoek gekeken naar de volgende kosten op de eilanden:

 • Een overnachting voor twee personen in een viersterren hotel.
 • Diner voor twee (twee gangen menu en een glaasje kokosnotensap voor beide).
 • Bier voor twee personen.
 • Fietsverhuur voor acht uur.
 • Een uur massage voor twee personen.
 • Snorkel verhuur (vier uur).

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Koh Pha Ngan in Thailand: het goedkoopste tropische eiland volgens TripAdvisor”

 1. Khun Peter zegt op

  Het zal hierdoor ongetwijfeld weer veel drukker gaan worden op Koh Phan Ngan. Er zijn ook al vergevorderde plannen voor een luchthaven. Dan gaat dit mooie eiland dezelfde kant op als Koh Samui. Jammer….

  • Phangan zegt op

   Luchthaven zijn ze mee bezig maar gaat niet echt hard,althans 3 mnd geleden toen ik er voor het laatst ben gaan kijken, in dit tempo zal het nog wel ff duren denk ik.

  • SSH zegt op

   De openingsdatum van de luchthaven is (op zijn Thais) net weer uitgesteld maar zal er uiteindelijk wel komen, hier kun je de progressie in de gaten houden http://www.kohphanganairport.com/

   Ontwikkeling is niet altijd achteruitgang dus laten we optimistisch blijven.

 2. loe zegt op

  900 baht voor een massage voor 2 personen op PhanNgan en 2600 baht op Samui??????
  Dat zijn belachelijke bedragen. Een traditionele thai massage kost 200 baht pp Een oliemassage
  300 baht pp. Ook de andere genoemde bedragen zijn belachelijk. Daar zullen de mensen echt
  niet op af komen

  • Eric Donkaew zegt op

   Klopt. Ook slapen en eten kunnen véél goedkoper. Misschien komen er door
   dit overzicht minder toeristen naar deze eilanden, en dat heeft dan
   weer zijn voordelen.

   • Mathias zegt op

    Beste Eric, Nog al goedkoper en ook nog veeeeeeel. Ik neem dit hele grafiekje niet serieus omdat ik bij zeker 4 eilandjes op deze lijst prijzen zie waar je geen 4* hotel voor hebt, want daar gaat het hier over! Bierprijzen Fillipijnen kloppen ook niet! Cebu massages ook zeker niet waar. Nee, snel de prullenbak in Tripadvisor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website