Thailand dient een integraal waterbeheerplan te maken om een positief signaal aan toekomstige investeerders te geven.

Het waterplan dat in 1999 door het Japan International Cooperation Agency en het Royal Irrigation Department is gemaakt, is – indien upgraded – goed genoeg om een goed signaal te geven aan huidige en toekomstige investeerders. Dit zei ambassadeur Seiji Kojima van Japan na een ontmoeting met de minister van Industrie.

Volgens Kojima zijn Japanse investeerders nog steeds bereid in Thailand te investeren. ‘During the last several decades we have established a strong bond and relationship, and this strong bond will not be damaged just by the flood. Now it is our time to return what the Thai people and government have given after the earthquake and tsunami. We will continue to assist the Thai people financially, technically and morally.’

De Japanse regering heeft besloten pompteams naar Thailand te sturen om te helpen bij het droogpompen van de industrieterreinen. Ze heeft ook een donatie van 1 miljoen yen gedaan. De Japan Bank for International Cooperation is bereid zachte leningen te verstrekken aan Thaise commerciële banken. Het Thaise kabinet heeft 325 miljard baht uitgetrokken voor zachte leningen aan getroffen bedrijven.

www.dickvanderlugt.nl

 

4 reacties op “Integraal waterbeheerplan essentieel voor investeerders”

 1. Jos zegt op

  Een integraal waterbeheerplan betekent o.a. dat er langs de rivieren, net als in Nederland, “uiterwaarden”/overloopgebieden gemaakt moeten worden waar het overtollige water heen kan.

  Dat betekent dat de Thaise staat het land langs de grote rivieren moet gaan opkopen.
  De besluitvorming hierover kan lang duren.
  Dat gaat pas gebeuren nadat de “Happy Few” de grond voor een prikkie heeft opgekocht van de kneuterboeren.

  • Gringo zegt op

   Die overloopgebieden/uiterwaarden zijn er allang, Jos, maar ze worden misbruikt. Bedenk dat alle industriegebieden in Ayuthaya zich in overloopgebieden bevinden en nu het mis gaat, is de schade enorm. Ook hele woonwijken zijn er in overloopgebieden gebouwd.

   Het is mooie gelegenheid voor de overheid om meer industrie in de Isaan te promoten

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Op diverse plaatsen in Thailand waren als zogeheten ‘monkey cheeks’ aangelegd, waterbergingsgebieden. Die zijn voor een deel echter bebouwd door sluwe bouwers, uiteraard voor weinig geld van boeren gekocht.

 2. Nicole zegt op

  Kan iemand zeggen of je via de oostelijke outerring 9 naar Chiang mai kan rijden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website