Melder: RonnyLatYa

Enkele dagen geleden verscheen op sociale media de melding dat in de Royal Gazette een nieuwe regelgeving was verschenen. COVID-19 werd toegevoegd aan de lijst met verboden ziekten voor buitenlanders die Thailand willen binnenkomen, of er willen verblijven.

Dit is correct maar het was niet heel duidelijk voor wie de verplichting allemaal zou gelden. Zeker wat betreft buitenlanders die reeds in Thailand verbleven. Immigratie woordvoerder Archayon Kraithong bevestigde echter in Khaosodenglisch dat dit voor elke verlenging zou gelden, ongeacht met welk visum de verblijfsperiode werd bekomen en ongeacht hoelang de vreemdeling al in Thailand verblijft.

De maatregel zou ingaan na 24 januari 2021. Buiten de datum werd door de woordvoerder geen verdere informatie gegeven over hoe de nieuwe maatregel zal worden toegepast.

Enkele uren later heeft hij echter zijn eerdere verklaring al ingetrokken en zei dat er een misverstand was. Het zou enkel gelden voor aanvragers van een “Permanent Resident”. Dit wil dan zeggen dat dit geen effect zou hebben op verlengingen van o.a. ‘Retired”, “Thai Marriage”, etc..

Op de website van immigratie zijn er momenteel geen details hierover te vinden. Ik laat het daarom voorlopig ook bij deze melding. Van zodra meer detail laat ik het zeker weten.

www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2021/01/19/covid-19-test-result-will-be-mandatory-for-all-visa-extensions/


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

21 reacties op “TB immigration Infobrief Nr003/21: Negatieve COVID test bij verlenging van de verblijfsperiode”

 1. Erik zegt op

  Typisch Thailand weer. De premier roept dat de vaccins eerst veilig moeten zijn voordat ook maar één Thai wordt geprikt, en er is nog twijfel over die Chinese spuit, maar witneuzen moeten al een bewijsje hebben al weet men nog niet zeker wélke witneuzen: alle inclusief toeristen, of alleen toeristen, of alle extensions, of alleen de residentvisa.

  Ik zou zeggen: allemaal, of niemand. En je kunt onmogelijk de bevolking en alle vreemdelingen tegelijk inenten, zo snel werkten die fabrieken niet, dus een maatregel als nu aangekondigd kan pas na onze zomer ingaan. Op zijn vroegst. Als tenminste die Chinese prik veilig wordt bevonden.

  Ben benieuwd wat er aan het eind van dit jaar van deze maatregel terecht is gekomen…

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat over een negatieve COVID-19 test. Niet over een bewijs dat je bent gevaccineerd…
   Zulke test kan nu al gebeuren.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het staat in de titel en de link, maar misschien had ik het nog een paar keer specifiek moeten herhalen in de tekst.

    • Erik zegt op

     Klopt, mijn fout. Test staat er. Maar liever twee prikjes eenmalig dan ieder jaar die staaf in mijn neus……

     • RonnyLatYa zegt op

      Lijkt me ook het eenvoudigste, maar ik denk dat men wacht met daarover te berichten tot duidelijk wordt hoelang die vaccins wel zullen werken.

      Kan best zijn als dat maar enkele maanden is dat je ofwel een nieuw moet gaan halen of toch een test moet afleveren als het al te lang geleden is.

      Wie zal het zeggen? De toekomst zal het uitwijzen

 2. Cornelis zegt op

  Ook lepra en vergevorderde stadia van syfilis en tuberculose staan op die lijst van verboden ziektes, en bij het aanvragen van een non-O A visum moet je daaromtrent dan ook een medische verklaring hebben. Tot nu toe dus alleen m.b.t. het binnenkomen van het land en het is volstrekt onlogisch dat weer opnieuw te toetsen bij verlenging van het verblijf. Maar het is Thailand, het kan allemaal van het ene moment op het andere veranderen. Ook al is de keutel nu kennelijk weer ingetrokken, het vergroot bepaald niet mijn vertrouwen in de overheid. De onzekerheid die altijd samenhangt met de jaarlijkse verlenging wordt door het sons verschillende malen per dag veranderende ‘beleid’ bepaald niet minder……

  • RonnyLatYa zegt op

   Non-immigrant O-A was het altijd al een eis voor zover ik mij kan herinneren.
   Later werd het ook verplicht bij het aanvragen van een O-X visum en bij het onlangs ingevoerde STV is het ook een van de eisen.

   Het staat al sinds lang in de immigrantion Act maar ik heb nooit geweten dat het bij een klassieke jaarverlenging gevraagd werd.

 3. Hans Bos zegt op

  https://bangkokherald.com/coronavirus/immigration-drops-covid-19-test-requirement-for-renewing-thailand-visas/

  • RonnyLatYa zegt op

   Staat ondertussen in zowat alle kranten denk ik
   In de link die ik in het artikel geplaatst heb van Khaosod hadden ze zelfs de titel nog niet aangepast en de titel verwijst nog naar de eerste melding van die woordvoerder.
   Als je op de link klikt kan je in de tekst lezen dat het wel degelijk om een vergissing ging

 4. HarryN zegt op

  Op Youtube is een video van Integrity Legal Thailand. Dit advocaten kantoor heeft vele contacten met de overheid en een team van specialisten op velerlei gebied. In deze video geeft hij aan dat het nog volledig onduidelijk is wat er staat te gebeuren. Op dit moment voor de hier al wonende farang nog niets te melden maar hij houdt wel achter de hand dat in Thailand anything could happen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Met te zeggen dat “in Thailand anything could happen.” kom je altijd weg natuurlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je positief test wordt je in quarantaine geplaatst.
   Vervalt je verblijfsperiode ondertussen kan je een verlenging bekomen om medische redenen. 90 dagen per keer en daarvoor moet je een bewijs van de dokter/hospitaal hebben die je dat dan wel zullen bezorgen, anders zat je daar niet.
   Nadat je “genezen” bent verklaart en dit kan bewijzen omdat je dan in het bezit van negatieve test bent kan je alsnog die verlenging aanvragen….

   Waar staat dat je het land moet verlaten bij een positieve test? Heb ik nog nergens wat van gelezen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Daarom bestaat die verlenging om medische refenen als je om medische redenen niet de normale verlenging kan voldoen.
    Er staat nergens dat je Thailand moet verlaten of dat je geen verlenging kan bekomen. Zolang je aan de voorwaarden voldoet is er geen enkele reden om je verlenging te weigeren. Ook een positieve COVID test niet.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dwz dat op het moment dat je positief test men niet zal verlengen onder de normale voorwaarden, maar eens je “genezen” en negatief kan bewijzen je de normale verlenging opnieuw kan vragen.
     Anders zou iemand die ooit positief getest heeft nooit meer Thailand zou binnen kunnen.

     • RonnyLatYa zegt op

      Maar goed, de maatregel is niet van toepassing voor de klassieke verlenging dus hoef je er ook geen zorgen over te maken

     • RonnyLatYa zegt op

      Bram,

      Maar eigenlijk zeg je toch net hetzelfde in je eerdere reactie.

      “In de praktijk zal ik dus hier moeten uitzieken en na ontslag uit het ziekenhuis en/of genezen verklaring alsnog mijn verlenging verkrijgen, tenzij die achteraf alsnog geweigerd zou worden, maar dan wel op andere gronden natuurlijk.”

      Die is wat mij betreft toch heel correct. Ikzelf reageerde eerder op enkele zinnen daarvoor, dat iemand die ziek is niet het land zal uitgezet worden. Zou zoals je terecht ook al schrijft praktisch niet kunnen want op elk vliegtuig geweigerd worden. Maar je zal maar pech hebben om net besmet te worden als je moet gaan verlengen natuurlijk, maar is niet uit te sluiten natuurlijk.

      Even nog wat over die grensarbeiders zoals o.a. die Birmezen. Meeste zijn illegaal tewerkgestelde zoals iedereen wel zal weten. Bij de uitbraak heeft men ze de kans gegeven om zich officieel te laten registreren. Ze zouden dan een verblijfsvergunning bekomen met ook 2 jaar gratis medische kosten. Of dat op grote schaal gebeurt of gebeurd is weet ik natuurlijk niet. Enkel ter info dit.

   • Cornelis zegt op

    Als het een strikte voorwaarde voor verlegging wordt geeft het m.i. de Thaise autoriteiten de mogelijkheid je het land uit te zetten. Of het ooit zover komt……..

 5. Willem zegt op

  Hallo Ronny
  Ja de ochtend stond ook op Phuket news geplaatst om 09:30 dat: NO NEED FOR COVID-19 TEST TO EXTEND VISA

  Gr. Willem

 6. Peter van Velzen zegt op

  Het lijkt me dat een besmet persoon niet de grens over moet worden gestuurd. Dat zal het land waar de persoon heen gaat niet erg waarderen,

 7. endorfun zegt op

  Je moederland moet en zal je sowieso toelaten, dat is geen probleem.

  De vliegtuigmaatschappijen laten je niet toe. En elke piloot individueel kan passagiers weigeren, als zij een gevaar zouden uitmaken voor de vlucht, passagiers, of bemanning.

  En normaal vreemdelingenrecht geldt dat zieken niet buiten het land kunnen worden gezet. Dat begint het probleem te worden, met Afrikanen die toekomen in het zuiden van Europa, en zich dan ziek verklaren. Die kun je niet terugsturen vooraleer ze genezen zijn.

  • Han zegt op

   Dus gewoon genezen verklaren, het spelletje meespelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website