Melder: Hans

Zoals onlangs hier al gemeld is het sinds kort mogelijk om online een afspraak te maken met een immigratiekantoor: https://www.immigration.go.th/en/#serviceonline. Hierbij mijn ervaring: ik heb afgelopen zaterdag voor een jaarverlenging een afspraak gemaakt met kantoor Chiang Mai voor 8 december, 14.00 uur. Na een halfuur kreeg ik een e-mail met de bevestiging, met daarbij een summiere omschrijving van de benodigde papieren, op 7 december nog een reminder. Op 8 december was ik om 13.50 uur op het immigratiekantoor. Na checken van de papieren werden deze gelijk naar een officier gebracht, in plaats van dat ik deze terugkreeg en moest wachten tot mijn volgnummer aan de beurt was. Overigens was mijn volgnummer 119, terwijl op dat moment nr. 79 aan de beurt was. Om 14.20 uur kreeg ik mijn paspoort terug, met daarin de jaarverlenging. Totale tijd: 30 minuten, terwijl ik de jaren ervoor steeds op 3 a 4 uur kon rekenen.

Ik besef dat mensen zonder afspraak daardoor nog iets langer moesten wachten, en dat er maar een beperkt aantal afspraken per dag gemaakt kan worden, maar als dit gebeuren uitgerold wordt en er veel afspraken per dag mogelijk zijn, kan het hele proces een stuk efficiënter worden.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de inzending.

Lijkt dus prima te werken.

Ik vind het ook wel een goed initiatief dat men een summiere omschrijving van de benodigde papieren erbij voegt.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

8 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 085/21: Jaarverlenging met online afspraak immigratie”

 1. jan zegt op

  Moest mijn retirementvisa verlengen, ben op 09 dec zonder afspraak naar immigration Chiang Mai gegaan. Tijdstip aankomst 0935 heb me gemeld bij een tent waarna een medewerker al mijn papieren controleerde. Alles was goed bevonden heb een nummer gekregen en heb mij wederom bij de info bali in het gebouw gemeld. De medewerker heeft wederom de papieren gecontroleerd en mij weer een nummer gegeven waarna ik heb gewacht tot mijn nummer afgeropen werd. Papieren ingeleverd etc etc om 1040 uur stond ik weer buiten en had mijn retirement visa. Kan zeggen dat het perfect geregeld was keurig verzorgd en een dikke dikke pluim voor de immigration Chiang Mai.

 2. Robert JG zegt op

  Als ik het goed begrijp kost dat dan wel 1900 Bath.

  • RonnyLatYa zegt op

   Elke verlenging kost 1900 Baht. Waarom zou dit nu niet zo zijn?

 3. Willem zegt op

  Hans.

  Ik heb een afspraak voor aanstaande maandag, 13 december. Ook ik kreeg een mail met een sumiere lijst met benodigde documenten. Mijn vraag aan jou. Moest je naast deze documenten nog meer laten zien? Ik had voorgaande jaren altijd mijn TM30 en huurcontract bij me.

  Mvg

  Willem

  • HansSteen zegt op

   Beste Willem,
   Ik had het volgende bij me voor mijn jaarverlenging in Chiang Mai (op basis van Non O, retirement, THB 800.000 in bank):
   • Aanvraagformulier TM 7
   • Paspoort, en kopieën alle pagina’s
   • Departure kaart TM 6 en kopie
   • Notificatie verblijfadres TM 30 en kopie
   • 90-days report TM 47; ik had geen kopie, die was toch echt nodig, maar er is nu een copyshop achter het immigratiekantoor.
   • Pasfoto 6*4 cm
   • Bankboekje en kopieën van de pagina’s met transacties in het laatste jaar
   • Bankverklaring (geen transactie-overzicht maar een kort briefje dat je klant bent bij de bank)
   • Geel huisboekje (Tabien baan) en kopie
   • 1900 THB (geen kopieën)
   Al met al wel wat meer dan in de bevestigingsmail van de online afspraak staat. Alles werd in dank aanvaard, er werd niets teruggegeven met de opmerking dat het niet nodig was.
   Groet, Hans Steen.

 4. janbeute zegt op

  Wat ben ik dan blij dat ik woon in de aangrenzende provincie Lamphun.
  Gewoon even langsrijden en uiteraard met al de zelfde papier rompslomp.
  Soms moet je even wachten als er iemand voor je is, maar gaat altijd behoorlijk vlot.
  Overigens de Lamphun immigratie heeft een mooi nieuw gebouw in de hoofdstad laten bouwen.
  Het ligt in een zijstraat van waar het departement van transport is, waar je ook heen gaat voor je rijbewijs.
  Moest in de begin jaren ook naar de immi Cm zowel bijde airport als bijde shopping mall aan de andere zijde van de stad.
  Dat was pas afzien, als ik er nog aan denk.

  Jan Beute.

 5. janbeute zegt op

  Ik vind die opmerking van Hans leuk, wat mij de laatste keer overkwam bij de Lamphun Immi.
  Wij waren net voor de lunch pauze op het kantoor ter plekke iemand vroeg waar wij voor kwamen en controleerde mijn papieren, alles was OK.
  Na de lunchpauze wederom was er een nieuwsgierige vrouwelijke hogere immi officier die ook vroeg waarvoor wij kwamen, en zij zei no good zij wou zien de transaktie report van de bank, of terwel de jaarlijkse bank rekening statement wat alleen bestond uit 2 maal rente bijschrijving min tax en een eenmalige deposito van 1000 baht op dezelfde dag gemaakt alleen om de rekening die dag te kunnen updaten.
  Ambtelijke willekeur en ergenis was na 1 uur weer terug op de motor, en geen een intereseerde bij aankomst het bank transactie report, de vrouwelijke immi ambtenaar was nergens meer te bekennen.
  Ik was demonstratief buiten blijven zitten mijn ega vertelde mijn frustratie na vele jaren hier te verblijven, tot dat ik even naar binnen moest voor de jaarlijkse gemaakte foto.
  Volgend jaar gaat mijn goed sprekend en schrijvende opgeleide IT stiefzoon mee met dank aan mij voor zijn opleiding, hij wil deze ambtenarij wel eens van dichtbij meemaken.
  Het wordt hoog tijd dat er eens iets gaat veranderen,velen onder ons die hier alvoor langere tijd wonen zonder problemen te maken met de lokale samenleving, en waarbij zij ook nog de huidige zwaar aangeschoten economie in Thailand dagelijks hunner steentje aan bijdragen.
  Zal wel weer eens wischfull denken blijven, ben ik bang voor.

  Jan Beute.

  • Henk zegt op

   Voel met je mee Jan, die onmacht die je dan voelt. Pure machtswellustelingen die immigratie ambtenaren. Ik heb dezelfde ervaring met bank statement. Twee maal in 10 jaar weggestuurd omdat er iets niet klopte met het bankstatement. Twee keer 200 km heen en terug. 20 miljoen geïnvesteerd in Thailand, maar je voelt je een kleine jongen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website