TB Immigration Infobrief Nr 074/21: Visum online aanvragen (2)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags:
25 november 2021

Melder: Siam

Ik zag een vraag voorbijkomen over het E-visum, ik heb afgelopen maandag mijn visum aangevraagd en gekregen. Ik zal hier een verslag geven hoe het is gegaan. Ik had al een account aangemaakt, dus ik zal maandag vol verwachting om 7.15 uur voor mijn laptop. Na twee mislukte inlog pogingen, ik had 2x die verdomde captcha code verkeerd, was ik binnen en kon de aanvraag beginnen.

Wat je nodig hebt:

 • De foto pagina van je paspoort.
 • Bankafschrift (ik heb afschrift spaarrekening geupload).
 • Document waaruit blijft dat je nu nog in Nederland woont (ik heb polisblad zorgverzekering 2021 geupload).
 • Pasfoto
 • Je moet ook de paspoortpagina’s met de reizen van de afgelopen 12 maanden uploaden (ik heb de pagina van mijn laatste Thailand stempels uit 2019 geupload).
 • Een foto waarop je je paspoort en pasfoto naast je gezicht houdt.
 • Vliegticket
 • Hotel reservering (quarantaine hotel) en ik heb ook het adres van een vriend opgegeven.

Eerste wat je moet uploaden is de foto/bio pagina van je paspoort, als dat gelukt is krijg je na een aantal seconden een pop-up met alle gegevens van je paspoort. Daarna pasfoto uploaden. Dan moet je kiezen wat je doel is van je reis naar Thailand (toerisme, familie bezoek ed) daarna selecteer je welk visum en wilt in mijn geval Tourist visa.

Door naar de volgende pagina, vergeet niet om aan het einde van elke pagina op save te drukken want ik ben er flink wat keren uitgegooid i.v.m. ‘onderhoud’ (ik vermoedde dat de site was overbelast) en als je niet op save hebt gedrukt dan ben je alles kwijt en kun je opnieuw beginnen.

Dan je aankomst en vertrek datum invullen en je vliegticket uploaden en het adres en je reservering van je hotel. Dan vragen ze om een ID card ik heb weer de bio pagina van mijn paspoort geupload en ze willen dan een document hebben waar uit blijkt dat je nu nog een bewoner van Nederland bent, ik heb het polisblad van mijn zorgverzekering van dit jaar geupload maar ik denk een energie rekening of gemeentelijke belastingen ook goed is. Dan de foto waarop je staat met de bio pagina en je pasfoto naast je gezicht (nee is geen grap) en dan is het betalen, kan alleen met creditcard.

Uiteindelijk had ik om 11.15 uur betaald, ik ben wel ff gestopt omdat het betalen elke keer mislukte. Dezelfde dag om 18.30 uur had ik in mijn spambox het visum binnen.

Dus toch snel gegaan.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt. Je bent de eerste


 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 074/21: Visum online aanvragen (2)”

 1. Marcel zegt op

  En als je uitsluitend een ENKELE reis boekt,wat vul je dan in als vertekdatum?
  Heb een NON-O visa !

  • RonnyLatYa zegt op

   Probeer eens met de dag dat je vertrekt misschien… 😉

  • jan zegt op

   u weet toch wanneer u vertrekt of u vult in , ik vraag 1 maand verlening aan bij de immirgation

 2. Jan van Bommel zegt op

  Fijn dat je dit aan ons hebt laten weten Siam. Binnenkort ga ik ook een visum aanvragen. Weet je misschien of de pasfoto en afdruk van het paspoort ook in zwart/wit mag worden geüpload of moet dat in kleur? Hoe heb jij dat gedaan?

  • Siam zegt op

   Ik heb het in kleur geupload,wat ik kan herinneren staat er niet dat het kleur moet zijn.

 3. Peeyay zegt op

  Beste Siam,

  Het is vrij helder uitgelegd.

  – Uit mijn ervaring kan ik opmaken dat er voor de captcha code i.g.v. cijfers je deze NIET mag invoeren via het numeriek toetsenbord maar via de cijfers van de bovenste rij.
  – Foto van mezelf met pas werd me niet gevraagd.
  – bijlagen (enkel pdf of jpg) mogen max 3 MB groot zijn.

  I.g.v. ontbrekende stukken of bijkomende vragen krijg je een mail van de applicatie, doch dien je te antwoorden (mailen naar) de ambassade waar je je aanvraag eigenlijk bij indient.
  (In mijn geval was dat dus België / Brussel)

  Met vriendelijke groeten,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website