Melder: Geert

Vandaag ben ik naar Immigration Chiang Mai geweest om mijn verblijf weer met een jaar te verlengen. De voorbije jaren ook steeds het Affidavit hiervoor gebruikt zonder problemen. Maar dit jaar was het toch ietsje anders omdat de Belgische ambassade een rode stempel plaatst op het Affidavit met de vermelding dat het enkel gaat over legalisatie van de handtekening.

Buiten aan de ingang van het Immigration kantoor te Chiang Mai wordt je paspoort en al de nodige copies reeds gecontroleerd, ontbreekt er iets dan moet je dat eerst in orde brengen anders wordt je niet verder geholpen. Als alles klopt krijg je een blauw geplastificeerd kaartje waarmee je je dan kan aanmelden en een nummertje krijgt. Het was helemaal niet druk en na 45 minuten kreeg ik mijn paspoort terug, ik ben weer in orde voor een jaar.

Het Affidavit had ik 2 weken geleden aangevraagd per post. De ambassade vraagt nu ook een bewijs van je inkomen. Ik had een bankafschrift meegestuurd van de laatste 3 maanden om mijn inkomen aan te tonen. Kosten : 840 Thai baht (800 voor de legalisatie en 40 voor de terugzending van het Affidavit).


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 057/21: Immigration Chiang Mai – Jaarverlenging”

 1. Nicky zegt op

  Dank je wel. Wij waren vorige week inlichtingen gaan vragen hieromtrent. Op het informatieblad stond ook, dat dit nog steeds gewoon gebruikt kan worden. Wel zo makkeljjk, daar ik toch ook een bewijs van huwelijk moet aanvragen. Kan allemaal in 1 keer

 2. Sjaak zegt op

  Waarom zo moeilijk, gewoon iets meer dan 800.000 Bht op bankrekening laten staan. Reden als de man overlijd dan blijft er geld over voor de vouw om verder te leven. Meestal zijn de Nederlandse / Belgische mannen iets ouder dan de vrouw.
  En vrouwen worden ouder dan de man, die de informatie hierover.
  Ook als de vrouw plotseling overlijdt, dan is voor mij geen financieel probleem als ik mijn volgende visum moet aanvragen, want ik heb al 800.000 Bht op de bankrekening.en kan in Thailand verder leven.

  • TheoB zegt op

   Beste Sjaak,

   Ik denk niet dat Geert graag moeilijk doet. Niet iedereen heeft ‘gewoon’ ฿800.000 (over).
   Misschien dat je hem en/of mij gewoon dat geld wilt geven, zodat wij gewoon niet zo moeilijk hoeven te doen? Met de helft zijn wij ook al flink geholpen. Bij voorbaat dank.

  • TH.NL zegt op

   Makkelijk zeggen Sjaak maar niet iedereen – en ik denk velen hier – heeft zomaar ruim 20.000 Euro op zijn rekening staan als reserve.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het gaat hier over een ervaring bij een verlenging.

    Het gaat niet over wat iemand vindt dat de best manier is om de financiele kant van een verlenging te bewijzen. Die vraag wordt niet gesteld.

    Een inkomen is toegestaan, een bankbedrag toegestaan en de combinatie ook.
    Elkeen heeft een persoonlijke reden waarom men voor een bepaalde manier kiest of verkiest.
    Het zijn ook niemands zijn zaken waarom iemand voor een bepaalde manier verkiest.
    Iemand die 800 000 Baht gebruikt is niet meer legaal in het land dan iemand die een inkomen gebruikt.

    Laat gewoon iedereen een van de toegestane mogelijkheden gebruiken die het best bij hem past.

    • RonnyLatYa zegt op

     Oeps.
     Nu lijkt het dat de reactie naar TH.NL., maar de reactie hoorde eigenlijk onder Sjaak te staan en is eigenlijk ook wat algemeen bedoeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website