Melder: RonnyLatYa

Het Immigration Bureau waarschuwt voor personen die zich uitgeven als immigratiebeambten en daarbij onwettige activiteiten uitvoeren (zie bijlage). Deze personen contacteren personen of bedrijven en vragen hun steekpenningen in ruil voor hulp of persen ze geld af.

Men raadt daarom aan om steeds te vragen naar een politie ID kaart als men wordt benaderd door iemand die beweert een immigratiebeambte te zijn. Deze identiteitskaart moet de rang, naam, achternaam en de naam van het immigratiekantoor bevatten die zij vertegenwoordigen.

Ook kan men naar hotline 191 bellen of contact opnemen met het immigratiekantoor dat op de ID-kaart staat om te verifiëren of deze persoon wel is wie hij/zij zegt te zijn.

Het zich voordoen als politie- of immigratiebeambte in Thailand is een strafbaar feit.

https://www.facebook.com/Immigration-Bureau-110945480551231/photos/pcb.365324365113340/365974695048307/

Foreigners in Thailand warned about people impersonating immigration officers – Hua Hin Today English Newspaper Info, Reports, Events and News Social Life

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 041/21: Immigration Bureau waarschuwt voor valse immigratiebeambten”

 1. Patje zegt op

  Dus …. Niet te herkennen van de echte, want die doen net hetzelfde.

 2. janbeute zegt op

  Ik heb ze nog nooit gezien bij mijn domicilie in al die 16 jaar dat ik hier woon.
  Maar mocht er na het lezen van dit nieuws zowel op dit blog als eerder op de dag ergens anders, morgen of volgende week ik plotseling bezoek krijgen van de immi gendarmerie.
  Dan laat ik eerst de honden los.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website