Melder: Bert

Ik heb respect voor je vele werk voor dit blog. Ik heb vandaag een visum aangevraagd (Non Imm O, op basis van huwelijk single entry) in Den Haag. Hiervoor moest ik een bewijs van verzekering overleggen ivm COVID 19 ($100.000).

Dit staat ook gewoon duidelijk op de website. Dus je moet 2x aantonen dat je die verzekering hebt. Bij aanvragen visum en bij aanvragen CoE.


Reactie RonnyLatYa

Ja, en beweert iemand dan dat dit momenteel niet zo is? In Den Haag dan toch. Maar eigenlijk is dit een onterechte eis van de ambassade bij het aanvragen van een visum. Wel is het een eis om een CoE te bekomen. Niet dat het zoveel verschil zal maken en ik denk dat ze het in dat stadium al vragen zodat aanvragers al in orde zijn bij het aanvragen van hun CoE later

Die COVID19 verzekering is ingevoerd als een Corona maatregel (ergens in september 20 dacht ik) en iedereen die Thailand wil binnenkomen, of dat nu met visum, re-entry, of visum vrij is, moet die verzekering kunnen voorlegggen. Daarom hebben ze ook het CoE ingevoerd, om die Coronaeisen te kunnen controleren.

Dat de ambassade dit al eist bij het aanvragen van een visum is hun eigen beslissing, niet een eis die de Thaise overheid hun opgelegd heeft om een visum te bekomen.

Anders wordt het natuurlijk als die maatregel die onlangs in de kranten is verschenen wordt ingevoerd. Dan wordt het wel een visum eis. Toch voor O-A visum/verlenging aanvragen.

Voor diegene die nog twijfelen of het momenteel bij hun verlenging wordt gevraagd

“Warning

This COVID-19 Insurance Policy, together with its renewal, is a requirement for inbound travelers to Thailand only.

It is not intended for foreigners currently living in Thailand.”

Home – Covid 19 Insurance (tgia.org)

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 3 votes.
Please wait...

11 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 040/21: COVID 19 verzekering”

 1. Jos Rieken zegt op

  ik begrijp niet dat iedereen zo moeilijk doet over die verzekering van 100.000$
  Zit momenteel in quarantaine hotel in Bangkok . Ik had van CZ een Engelstalige verklaring waarin staat dat ik ook verzekerd ben tegen covid 19 en dat er geen maximum bedrag is. Dit werd zonder meer geaccepteerd voor de aanvraag van een C.O.E. en was ook bij controle in Bangkok geen enkel probleem.

  • haki zegt op

   Beste Jos!
   Dit vind ik heel mooi nieuws, speciaal voor jou! Want ik begrijp dan niet dat jij van de ambassade en immigratie, acceptatie van je statement hebt verkregen, kennelijk zonder vermelding van de bedragen en ook voor het NON IMM visum, want daar gaat deze posting ook over. Ik ga er even vanuit dat in je statement van CZ ook de andere bedragen (THB400.000/THB 40.000) niet gemeld zijn, want daar lees ik niets over.
   Geloof me, dat we niet voor ons eigen plezier ministeries (BuZa en Min VWS), SKGZ en Zorgverzekeraars Nederland hebben aangeschreven met de klacht dat we geen, voor de ambassade accepetabele verklaringen meer konden krijgen van verzekeraars.
   Maar weer blijkt hoe wispelturig de Thaise overheid is en het is jou gegund. Hopenlijk straks anderen, waaronder mezelf, ook!

 2. sjaakie zegt op

  Ronny, probeer het te volgen, misschien iets gemist? Heb ik het fout, dan bij voorbaat excuus. Ik citeer:
  “ Anders wordt het natuurlijk als die maatregel die onlangs in de kranten is verschenen wordt ingevoerd. Dan wordt het wel een visum eis.
  Toch voor O-A visum/verlenging aanvragen.
  Voor diegene die nog twijfelen of het momenteel bij hun verlenging wordt gevraagd
  “Warning
  This COVID-19 Insurance Policy, together with its renewal, is a requirement for inbound travelers to Thailand only. Niet eerder gezien, waar komt dit vandaan?
  It is not intended for foreigners currently living in Thailand.”
  Home – Covid 19 Insurance (tgia.org) “.

  “ Toch voor O-A visum/verlenging aanvragen “.
  “ is not for foreigners currently living in Thailand. “
  Wel aanvragen en niet aanvragen?

  Thans verblijf op basis van een O-A visum in Thailand en vraag jaarlijks om verlenging van mijn verblijfsperiode met 1 jaar op basis retirement/banksaldo.
  Als ik Thailand niet verlaat ben ik dus geen inbound traveler en dus heb ik geen COVID-19 insurance policy nodig?
  Dat zo zijnde, dat ik op basis van een O-A visum jaarlijks om verlenging met een jaar van mijn verblijfsperiode verzoek, moet ik dan over een paar maanden bij mijn komende verzoek een COVID-19 polis overleggen?
  Conclusie: Het lijkt me niet.

  • RonnyLatYa zegt op

   1. Er staat toch “Voor diegene die nog twijfelen of het MOMENTEEL bij hun verlenging wordt gevraagd
   Warning
   This COVID-19 Insurance Policy, together with its renewal, is a requirement for inbound travelers to Thailand only. It is not intended for foreigners currently living in Thailand.”
   Home – Covid 19 Insurance (tgia.org) “.

   Er staat toch duidelijk bij MOMENTEEL en dat betekent NU. Hoe de huidige situatie is.
   Heeft altijd al zo geweest sinds het invoeren van die 100 000 Dollar COVID 19 eis en is niet nieuw. Het is niet omdat je iets niet eerder gezien/gelezen hebt dat het niet bestaat. Daarom dat ik er ook de link bij zet waar die tekst staat. En daarom ook dat ik steeds zeg dat die 100 000 Dollar COVID19 verzekering eigenlijk een CoE eis is voor “inbound” reizigers en geen visum eis en ook geen eis tot verlenging. MOMENTEEL toch. Dat wil zeggen NU, op dit moment.

   2. “Anders wordt het natuurlijk als die maatregel die onlangs in de kranten is verschenen wordt ingevoerd. Dan wordt het wel een visum eis.”
   “Anders wordt het wanneer die maatregel wordt ingevoerd” slaat op iets dat in de toekomst ZOU KUNNEN gebeuren. Niet op een huidige situatie. Anders dan MOMENTEEL dus.
   Maar buiten wat krantenartikelen weten we nog niet wat de juiste details zijn van dat voorstel, of/ en wanneer het zal ingevoerd worden en wat voor gevolgen het juist zal hebben. Met dat laatste bedoel ik dat we enkel maar weten dat het voorstel bedoelt is voor O-A visumaanvragers/houders en het dan gevolgen zal hebben voor de aanvraag van een O-A visum en de verlenging van een O-A verbijfsperiode. En als in de nieuwe voorwaarden staat dat men het moet voorleggen bij de aanvraag van een O-A wordt het van dan af wel degelijk een visum eis. Gaat men het ook eisen bij O-A verlengingen, dan zal je het ook moeten voorleggen bij je aanvraag tot verlenging. Maar nogmaals dat is iets dat men plant om te gaan invoeren. Het is nog steeds een voorstel en MOMENTEEL niet van toepassing en we weten ook niet wanneer dat zal ingevoerd worden.

   3. MOMENTEEL (NU dus) is die 100 000 Dollar verzekering enkel van toepassing voor iedere reiziger die Thailand binnen wil komen, m.a.w. alle “inbound travelers”. Als je al in Thailand verblijft en Thailand niet verlaat ben je geen reiziger die Thailand binnen wil (inbound traveler). Natuurlijk niet, want je bent er al en MOMENTEEL dan ook niet van toepassing op jou.

   4. Ik weet niet wanneer men dit nieuwe voorstel zal gaan invoeren. Als men het uiteindelijk al zal gaan invoeren. Zoals ik al eerder zei hebben we geen datum en geen details. Het is ook nog niet getekend voor zover ik weet. Maar ik weet ook niet wat er binnen enkele maanden van toepassing zal zijn wanneer jij je aanvraag tot verlenging gaat indienen. Ik kan enkel zeggen wat er MOMENTEEL van toepassing is en wat er EVENTUEEL in de toekomst zou kunnen gebeuren.

   Conclusie
   MOMENTEEL (NU dus) is er nog niks veranderd, maar ik weet niet hoe het binnen enkele maanden zal zijn wanneer jij je verlenging gaat aanvragen.
   Ik heb geen glazen bol.(Jammer) Daarvoor moet je bij Madame Soleil zijn.

  • Matthieu+Hua+Hin zegt op

   @sjaakie: Klopt, onder de huidige regels heb je geen 100,000 USD/COVID verzekering nodig als je Thailand niet verlaat. Dit gaat echter veranderen, hier is vorige week een kabinetsbesluit over genomen.
   In de toekomst lijkt de huidige 400,000/40,000 baht eis, af te nemen bij 1 van de goedgekeurde Thaise verzekeraars, te vervallen.
   Daarvoor in de plaats komt dan de nieuwe eis: minimaal 100,000 USD dekking + dekking voor COVID.
   Wat zeer positief is, is dat buitenlandse maatschappijen in de toekomst ook geaccepteerd gaan worden.
   Bij de oude regeling was dat niet zo waardoor velen die een goed dekkende buitenlandse verzekering hadden alsnog een extra Thaise verzekeirng moesten nemen.

   • sjaakie zegt op

    @Ronny, Dank voor je uitgebreide reactie, duidelijk, de huidige regels gaan aangepast worden en we wachten af hoe die zullen luiden. Madame Soleil had een dagje vrij.
    @Matthieu, jammer, maar dat in de toekomst ook bij buitenlandse verzekeraars afgesloten polissen geaccepteerd zullen worden lost voor een aantal O-A Visa houders iets op, maar niet voor degenen die een medische voorgeschiedenis hebben en daardoor niet geaccepteerd worden alsook voor degenen die op grond van leeftijd geen polis meer kunnen afsluiten.
    Groet,

 3. Mark zegt op

  Hallo Jos,
  Je lijkt door de mazen van het Thaise Covid net geglipt te zijn.
  Je bent vast niet met de KLM gegaan, want het grondpersoneel checkt hierop al, en ook bij de gate staat iemand alle CoE voorwaarden nog eens te checken: w.o. de $100.000,= en de Bht 40.000/400.000 verzekeringen.
  Met welke luchtvaartmaatschappij heb jij gevlogen?

  • Henlin zegt op

   Hallo,
   ik heb in april ook op een verklaring, van ASR, zonder bedragen voor Covid of 40/400, een NON IMM O-visum en CEO gekregen en ben met KLM naar Bangkok gevlogen. Wel met extra regel dat ook COVID-19 wordt gedekt. Zowel in Amsterdam als Bangkok de vraag naar de bedragen en in beide gevallen werd de uitleg dat de dekking van 100% van wat in Nederland vergoed zou worden hoger is dan de gevraagde bedragen.
   Verder was vermeld dat de verzekering van trips van maximaal 365 dagen.

   Wat volgens mij, als ik berichten op dit blog goed lees, verschillen oplevert van wel/niet accepteren, zijn:
   – dekking geldt voor de volledige periode van geldingheid visum.
   – NON IMM O wordt verklaring zonder bedragen wel geaccepteerd en bij andere, zoals bij NON IMM O-A niet!

   Groet
   Henk

   • Leendert zegt op

    Beste Henk,
    Ik geloof je op je woord, maar hels zijn per 1 mei de regels veranderd en strenger gemaakt.
    Je was er dus nog net op tijd bij. Bofkont 🙂

 4. Jos Rieken zegt op

  Even een antwoord aan Haki en Mark. Ik had wel van CZ een verklaring van die 40.000 en 400.000 THB gekregen!. Maar toen ik vroeg om een verklaring van 100.000 USD wilde ze mij die niet geven. En ze vertelde me ook dat ze die verklaring van 40.000 en 400.000 THB ook niet meer uitgeven. Die Engelstalige verklaring dat ik ook voor covid 19 ben verzekerd en er geen maximum is zonder de vermelding van 100.000 USD heb ik naar de ambassade gemaild om te vragen of dit ook goed was. Ik kreeg toen een mail terug dat het accoord is. Die mail heb ik er natuurlijk aan vastgeniet. En Mark, ik ben wel met de KLM gevlogen. Die juffrouw aan de balie wist helemaal niet wat ik nodig had. Dus dat heb ik haar zelf maar verteld. Er staat ook dat je die app van
  ThailandPlus moet downloaden. Maar daar heeft niemand om gevraagd. Wanneer je in Bangkok aankomt dat is nog een heel circus. Ze staan je daar met een hele groep op te wachten om alles te controleren. En dat gebeurt nog op 4 plaatsen voordat je bij de douane komt. En zelfs de douane moet nog alles zien. Denk dat hij een kwartier bezig is geweest om alles in de computer te zetten. Maar ja, eind goed al goed. Zit nu in mijn quarantaine hotel en heb nog 12 dagen te gaan

  • Cornelis zegt op

   Wat je opmerking over de douane betreft, Jos, denk ik dat je Immigration bedoelt. De Thaise douane speelt een totaal andere rol en is alleen geïnteresseerd in je bagage,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website