Melder: RonnyLatYa

Wat enigszins te verwachten was na Essen en Amsterdam, is het nu ook de beurt aan Antwerpen, Luik en Luxemburg.

Ook hun bevoegdheden worden ingekort en je kan er niet meer terecht voor visum en legalisatie van documenten.

Vanaf 28 mei moet je daarvoor naar de ambassade in Brussel.

Jammer.

Zie bijlage

Announcement: Termination of honorary consular officers’ authority for visa and legalisation – Royal Thai Embassy Brussels

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

10 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 036/21: Geen visa aanvragen/legalisaties meer via Consulaat Antwerpen, Luik en Luxemburg”

 1. David H. zegt op

  Dan maar even een simpele vraag wat het Consulaat in Antwerpen nog wel mag doen …?
  of worden ze gewoon bedankt voor hun diensten en ” fin de carriere ” ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ze zullen nog wel hun taken hebben denk ik.

   Een ere-consul zijn taak ligt ook bij het handelsgedeelte en waar men terecht kan voor informatie indien men zaken wil doen met in dit geval Thailand/België.
   Ere-consuls worden meestal aangesteld omdat ze goed op de hoogte zijn van allerlei zaken en wetgevingen in hun land en meestal ook een uitgebreid netwerk hebben. Dan kom je dikwijls al snel bij bedrijfsleiders terecht.

   Daarom dat een ere-consul meestal ook van het land zelf is en geen Thai. Het zijn ook geen diplomaten en genieten ook geen diplomatieke onschendbaarheid.

   Misschien zijn ze wel gelukkig dat ze van die visums af zijn… Wie weet 😉

 2. Jm zegt op

  Allen naar BXL?
  Allemaal goed als ze verhuizen naar een groter pand met een parking.
  En met meer werkvolk aan het loket.

 3. rudi colla zegt op

  Ben van 5 december terug naar Thailand gegaan. Kon toen al geen visa meer aanvragen en bij het consulaat in Berchem. Is dit nu permanent of alleen nu met covid 19?

  • RonnyLatYa zegt op

   Vorig jaar kon het Consulaat geen visums afleveren door de lokale COVID maatregelen.
   Dit is anders.
   Als je het bericht leest zal je zien dat dit een beslissing is het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken die de bevoegdheden van Consuls beperkt.
   Je mag er van uitgaan dat dit definitief is.

  • geert zegt op

   Rudi,

   Lees even het document dat Ronny heeft bijgevoegd, “Announcement of the Royal Thai Embassy, Brussels” en dan is het glashelder denk ik.

   Gegroet,

 4. John zegt op

  Dat men in bovenstaande brief van de ambassade een specifiek email adres vermeldt voor wat betreft het aanvragen van een visum is misschien wel een goed teken. Wie weet kunnen we in de toekomst alles wel regelen via elektronische weg en hoeven we ons niet meer te verplaatsen naar Brussel. Zou dat niet mooi zijn 🙂

  • RonnyLatYa zegt op

   Die e-mailadressen staan toch ook gewoon op hun website onder “contact us”
   https://www.thaiembassy.be/contact-us-2/?lang=en

   Wel is het de bedoeling om op termijn met e-visa te werken. Over wanneer en hoe het zal werken en voor welke visums is momenteel geen nieuws

   • John zegt op

    Dat horen we graag Ronny. Met de huidige technologie moet dat zeker lukken. Maar in Thailand weet je nooit hé (kijk maar naar de aanslepende problemen met de website van immigration).

    • RonnyLatYa zegt op

     Veel ingewikkelder dan wat men nu heeft om een CoE aan te vragen hoeft dat toch niet te zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website