Melder: Christiaan

Op 17 mei was het weer nodig mijn 90 dagen-melding te doen. Ik vulde 5 dagen tevoren alles online in, maar kreeg geen bevestiging. Dus besloot ik op 17 mei zelf te gaan naar Tha Yang.

Ofschoon ik 11 km van Hua Hin woon, moet ik mij daar melden. Maar eerst even naar mijn bank in Hua Hin voor een saldobevestiging va mijn rekening. Daarna met mijn 90-dagen melding en het formulier “Extension to stay “ 60 km naar Tha Yang.

Tot mijn verbazing was er even na 10 uur niemand en kon ik na overhandiging van alle documenten direct naar binnen om de stempels en briefjes af te wachten. Even moest ik een foto van mij laten nemen en nog geen 15 minuten later kon ik met de gewenste stempels weer naar huis.

Zo snel is dat nog nooit gelukt.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor je melding maar misschien wat verwarrend voor de lezer.

Samengevat

1. 90 dagen melding – Kan online. Is enkel een adresmelding, geeft je geen verblijfsrechten en geen financiële bewijzen nodig.

2. Verlenging (extension of stay) – Kan niet online. Geeft wel een verblijfsrecht en er zijn wel financiële bewijzen nodig.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

9 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 034/21: Immigration Tha Yang. Hin. Jaarverlenging en 90 dagen melding”

 1. RNo zegt op

  Hi Christiaan,

  90 dagen melding online dient 14-7 dagen voor actuele meldings datum te geschieden. Als 17 mei echte vervaldatum was dan was 5 dagen te kort dag en kreeg je daarom geen bevestiging. Voor volgende 90 dagen datum is beste om 12 dagen terug te tellen vanaf echte meldings datum en dan online aanvraag te doen. Maakte dit keer voor jou niet uit aangezien je toch extension moest doen, 90 dagen kon gelijk gedaan worden.

  • RonnyLatYa zegt op

   Die 14-7 periode is normaal niet meer van toepassing volgens de nieuwe gegevens op de hoofdpagina.
   De “User guide” werd evenwel (nog) niet aangepast.

   “Applicants can submit this online application within 15 days until the due date of notification. ( see example)

   https://extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do

   https://extranet.immigration.go.th/fn90online/online/queue/includes/example.png

 2. Rno zegt op

  Hi RonnyLatYa,

  dank voor correctie, ik ging nog van oude situatie uit. Gebruik het al een paar jaar maar wist niet dat het veranderd was. Overigens werkte bij mij die 15 dagen recentelijk niet, pas bij 13 dagen ervoor lukte het mij wel.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik vermeld het maar ter info omdat het op de website nu zo staat…
   Maar een garantie is dat daarom nog niet dat het ook daadwerkelijk veranderd is hoor 😉

 3. george zegt op

  Beste
  Ik heb ook mijn 90 dagen online proberen te doen op 15 e 17 Mei maar kreeg bericht (pop-up) dat ik me bij
  het immigratie kantoor moest gaan melden. Mijn 90 dagen loopt nog tot 24 mei dus ruim op tijd.
  Ook in Tha Yang trouwens.

  Groet George

  • Roel zegt op

   Kreeg vandaag dezelfde melding.
   Destijds altijd mijn 90-dagen melding online kunnen doen – nu lukt het niet meer.

   In Thailand zijn ze ook nooit consequent, de vorige keer was hun website maanden offline. Nu ze weer online zijn mogen we toch nog langsgaan in het immigratiekantoor. Ik heb wel geluk dat ik daarvoor maar 100km moet rijden 🙁

 4. Christiaan zegt op

  Inderdaad was een bankbevestiging van mijn banksaldo alleen voor de extension of stay.(retirement), dat 5 juni moest ingaan. Gelukkig kon ik dat tegelijk doen met mijn 90-dagen melding. Anders had ik over een paar weken weer terug moeten gaan.
  Ik heb even nagerekend, dat ik nu voor de 76e keer de 90 dagen melding heb gedaan en de 20e keer een extension of stay

  • RonnyLatYa zegt op

   Nog 5 jaar en je krijgt een zilveren stempel 😉

 5. rohny zegt op

  de online melding op de website ligt blijkbaar weer buiten gebruik, inderdaad een pop-up met melding van zich naar het immigratiekantoor te wenden, de website is overigens ongeveer 4 maanden buiten gebruik geweest (tot 23 april) en heeft daarna blijkbaar maar even gewerkt, jammer en ook een beetje onbegrijpelijk, gelukkig is immigratie maar 30 km van hier en heb ik nog tijd tot 29 mei


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website