Melder: RonnyLatYa

Ik verneem de laatste tijd wel meer dat immigratie bij het binnenkomen op basis van “Visa Exemption” naar financieel bewijs vraagt. Dat moet dan 20 000 Baht zijn. Tegenwaarde in een ander valuta mag ook. Bij sommige werden zelfs krediet kaarten geweigerd en moest het wel degelijk cash zijn.

Eigenlijk is dit niks nieuw en die eis heeft altijd wel bestaan. Alleen werd het zelden gevraagd.

Kan nu best zijn dat het een tijdelijke actie betreft of het enkel wat steekproeven betreft, maar ik wil het toch even onder de aandacht brengen zodat je er rekening kan mee houden.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 028/22: Visa Exemption – Financieel bewijs”

 1. John Chiang Rai zegt op

  Je zou onder de bestaande regel 20.000 Baht cash bij je te hebben,onder bepaalde omstandigheden waar geen verdere pech gebeurt, best kunnen leven als je niet langer in het land blijft dan 30 dagen.
  Alleen is deze regel,als je toezettelijk helemaal geen creditcard hebt,en er toch vanuit gaat dat alles wel mee zal vallen,net zo vreemd als uiterst onvoorzichtig te noemen.
  Eigenlijk vreemde regels,als je bedenkt dat je voor een visum van 2 maanden,ook alleen maar een bank informatie moet uploaden,waaruit blijkt dat je minimaal 500 Euro op je rekening hebt staan.
  Wie gaat er nu een werelreis van 2 maanden maken,als hij/zij net 500 Euro op zijn bankrekening heeft staan?
  Maar goed het zijn regels,die we zonder verder na te denken moeten accepteren,als we tenminste naar Thailand willen reizen.

 2. willem zegt op

  Ik volg diverse fora en soms wordt inderdaad melding gemaakt van dit fenomeen. Ik heb sterk het vermoeden dat het door de immigratie selectief gebruikt wordt bij gevallen waar ze twijfel hebben over het doel van de reis naar Thailand. Zo was er laatst een dame die redelijk vaak in korte tijd naar Thailand was gekomen en ook telkens in Thailand verlengde. Men had het vermoeden dat deze dame geen reguliere toerist was en daarmee niet het juiste visum had. Dan kunnen ze je idd om de 20.000 baht vragen en is er mogelijk een harde rede om de toegang te weigeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website