Melder: Harold

Immigration Pattaya.

Vandaag 8 april mijn bezoek aan immigration gebracht voor verlenging van mijn retirement visa op basis van pensioeninkomen. Na bezoek aan de bank voor de brief inzake mijn account en een overzicht van gestorte bedragen vanaf 8 april (200 Baht) 2021 tot en met 8 april 2022 was ik om 10.00 uur bij immigration en stond om 10.15 uur weer buiten met het nummertje voor het later ophalen van paspoort (maandag as na 14.00 uur) weer buiten.

Dus het ging weer ouderwets vlot nu immigration blijkbaar verlost is van alle sores inzake langer verblijvende mensen door covid.

Mijn surprise voor immigration bestond uit de volgende gegevens:

 • TM 7 met pasfoto
 • Alle kopieën van mijn paspoort en stempels en 90 dagen formulier.
 • Inkomensverklaring op gemaakt door Duits/Oostenrijks consulaat (deze niet de papieren van inkomen vast aan brief en vouwt het hoekje om en bestempeld. dit. Koste nu 34.07 euro andere 40 euro).
 • De door de bank verstrekte gegevens en kopieën van het bankboekje 1 ste pagina en laatste.
 • De door mijn huisgenoot opgemaakte verklaring dat ik op het aangegeven adres woon, voorzien van zijn ID kaart (voor en achterzijde, achterzijde nummer blijkt ook van belang te zijn bij controle).

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 025/22: Immigration Pattaya – Jaarverlenging retirement”

 1. Jacques zegt op

  Ik las het stuk en dacht gelijk die man moet ik feliciteren met zijn behaalde resultaat. Op basis van pensioeninkomen aangetoond met zijn Thaise bankrekening. Knap staaltje werk, want dat was mij niet gelukt een tijdje geleden. Maar in het vervolgstukje geeft u aan gebruik te hebben gemaakt van een inkomensverklaring van de Oostenrijkse consul te Pattaya en van Thaise bankgegevens. Deze laatste stukken (ad 200 baht) had u achterwege kunnen laten, want die doen er niet toe. Is moeite voor niets en verspilt geld.

  • harold zegt op

   Helaas vraagt immigration pattaya om deze gegevens. Ik wil hierbij vermelden dat ik mijn bankboekje maar eenmaal per jaar update, zodat daar niets op te zien is wat er maandelijks gebeurt.

   Ik heb gedaan wat er vorig jaar geeist werd .Wat is dan 200 baht overbodig als je een vlotte behandeling voor elkaar krijgt.

   • Jacques zegt op

    Beste Harald, ik heb eind januari van dit jaar mijn retirement verlenging gedaan bij immigration Jomtien en zoals alle voorgaande jaren (7 stuks) was het altijd het zelfde namelijk wat inkomen betreft alleen een inkomens verklaring. Ik probeerde het dit jaar via mijn bankboekje, maar dat werd niet geaccepteerd en terzijde gelegd. Wat inhoud dat ik deze bankstukken met een wegwerp gebaar terug kreeg. Mooi om in te lijsten dan maar.

 2. willem zegt op

  Ik snap het nut niet van een kopie van je bankboekje. Ik doe altijd mijn verlenging in Chiang Mai met een visum ondersteuningsbrief van de Nederlandse ambassade en hoef nooit iets van mijn Thaise bank rekening te laten zien. Indien je gebuik maakt van gestorte bedragen dan is een inkomensverklaring overbodig lijkt me. Of zie ik het verkeerd?

  • harold zegt op

   zie mijn opmerking bij Jacques

  • toooske zegt op

   Willem,
   formeel heb je gelijk maar de immigratie vraagt en wij brengen wat ze vragen.
   de regelgeving stelt inkomensverjkaring en/of bankverklaring maandelijkse storting of voldoende saldo op je rekening.
   De angel zit dus in het en / of
   Wij gaan uit van de of en sommige immigratiekantoren gaan uit van de en.

  • Jacques zegt op

   In Jomtien/Pattaya is men niet gecharmeerd van een Thais bankboek bewijsvoering voor de aanvraag verlenging retirement onder het non o visum. Daar is alleen de inkomensverklaring toegestaan als bewijs. Wel kan men daar terecht met Thaise bankgegevens als je de 800.000 baht regeling voorstaat. Er zijn een aantal landen die wel gebruik mogen maken van de bankgegevens en dat zit hem in het feit dat die landen geen inkomensverklaring krijgen van hun ambassade.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website