Melder: Patrick (Belg)

Betreft de verlenging van mijn 1-jaar ” Non O – Retirement Visa ” op Donderdag 17 februari 2022 aan Thai Immigration te Jomtien. Mijn visum vervalt op 27 februari 2022.

Ik staaf mijn aanvraag met o.a. de storting van THB 800.000,- 2 maanden vóór de aanvraag.

Was steeds ok, maar ditmaal belde Thai Immigration Jomtien mij op met de vraag om al mijn bankverrichtingen (op Passbooks ) tot een jaar terug aan te tonen.

Alles werd opnieuw gekopieerd & ondertekend.

Maandag 21 februari mag ik mijn paspoort weer komen ophalen. Met visa én aanmelding 90-dagen (kan niet vóórbij de vervaldatum van mijn visum worden verlengd).

90 Days Bank Checking —> op 17 mei ( dus 3 maanden later).


Reactie RonnyLatYa

1. Het is geen visum dat je verlengt met een jaar, maar een reeds eerder bekomen verblijfsperiode.

2. Dat ze bankverrichtingen van een jaar terug vragen is nu misschien nieuw in Jomtien omdat het daarvoor niet gevraagd werd, maar eigenlijk heel correct.

Als je een bankbedrag van minstens 800 000 Baht gebruikt zijn de eisen errond dat het volledige bedrag er 2 maand voor de aanvraag dient op te staan, er 3 maand na toekenning nog dient op te staan en dat je voor de resterende maanden niet onder het bedrag van 400 000 Baht mag gaan.

De bankverrichtingen van een het afgelopen jaar bewijzen dan dat je aan die 3 eisen voldaan hebt of niet en dat zal dan vooral wat betreft die 400 000 Baht zijn.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 014/22: Immigration Jomtien”

  1. Lung addie zegt op

    Wat Ronny hier schrijft is, zoals steeds, totaal correct. Het is enkel wanneer je gebruik maakt van een FIXED account dat dit jaaroverzicht vaak niet gevraagd wordt enkel de bankbrief. Bij gebruik van een fixed account kan je enkel geld opnemen in de bank zelf en wordt het bankboekje onmiddellijk aangepast. Wat men dan vaak wel vraagt is het bankboekje van het Saving account waaruit dan moet blijken waarvan je hier leeft. Zo gaat het hier bij Chumphon Immigration maar kan overal anders zijn.

  2. Han zegt op

    Ik gebruik inderdaad mijn fixed, 2 jaar, account voor de verlenging, daar staat meer dan voldoende op en dat geld gebruik ik verder ook nooit. Heb verder nog nooit iets hoeven te tonen buiten de bankbrief tijdens de verlenging, immi Korat.
    Wat me in het begin wel een keer is overkomen is dat ik op de dag dat ik de bankbrief haalde de Fixed periode gelijk met 2 jaar verlengd heb. Dat werd niet geaccepteerd door immigratie, ondanks dat het geld niet van die rekening af was gehaald, alleen rente bijgeschreven en de nieuwe verlenging. Volgens immigratie stond het er nu maar 1 dag op.
    Gelukkig had ik nog een andere rekening, mijn savings account, waar al meer dan drie maanden meer dan 800.000 op stond maar moest daar wel een nieuwe bankbrief voor halen. Al doende leert men.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website