Melder: Kees

Ik ben gisteren naar immigratie Jomtien geweest om mijn Tourist visa met 30 dagen te verlengen (loopt op 6 februari af). Ik had netjes online een afspraak gemaakt. En per e-mail een bevestiging gehad van mijn tijdslot voor.

Eenmaal daar aangekomen en duidelijk gemaakt waar ik voor kwam, kon ik achteraan sluiten in een rij van ongeveer 50 wachtenden. Maar ik heb een afspraak en toonde mijn e-mail bevestiging, probeerde ik nog. Niks mee te maken, zei de ambtenaar en ik kon aansluiten in de rij.

Even later zag ik een vrouwelijk immigratieambtenaar staan en ik dacht, ik ga het nog een keer proberen. Ik liet haar mijn afspraak zien. Ze vroeg waar ik voor kwam. Voor een verlenging verblijfsperiode toeristenvisum. Ze keek in mijn paspoort en zei dat ik weer naar huis kon gaan. Het was niet toegestaan om nu al te komen voor de verlenging. Moest maar 1 a 2 dagen voor afloop van het visum komen. Een online afspraak hoefde ik niet te maken want daar deden ze niet aan.

Dus ik kon weer terug onverrichte zaken en ga het op 4 februari maar weer eens proberen…


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 008/22: Immigration Pattaya – TR visa – Verlenging”

 1. Willem zegt op

  Ik lees de laatste tijd vaker dat zaken doen met de immigratid in Pattaya een drama lijkt te zijn. In ieder geval voor een aantal onder ons. Zonder alle details te kennen kan ik in iedergeval zeggen dat ik na 1 x Pattaya jaar verlenging nu al een aantal jaren zonder enige problemen mijn verlenging in Chiang Mai doe. Een verademing. Hier werkt de online afspraak perfect. Maar ook zonder dat heb ik nog nooit rare dingen meegemaakt. Geluk? Ik weet het niet maar mijn indruk is dat het in Chiang Mai prima is om met de immigratie zaken te doen.

 2. quillaume zegt op

  Best Kees,
  Vaak is het onwetendheid, laksheid en onbeschoftheid in Soi 5
  Laat het los en probeer het een paar dagen van tevoren nog eens.

 3. Jimmy Amsterdam zegt op

  Ik had op 21 december 2021 mijn 30 dagen stempel met 30 dagen verlengd op soi 5 Jomtien.
  Ik was een uur voor openings tijd gekomen had even goed nog 25 mensen voor me…… maar later groeide de rij achter mij snel ze stonden tot ver op de openbare weg , misschien wel 40 personen !
  Wat mij het meest verbaasde was dat de Corona paniek daar plotseling niet meer actueel was ???? Niemand maakte zich er druk om…..ook de Thais niet.
  Maar eenmaal weer ,,buiten,, begon het corona circus weer bij ieder restaurant en shopping mall.

 4. Pepe zegt op

  Ik heb twee keer een digitale afspraak gemaakt voor de immigratie op Koh Samui. De eerste keer heeft het me geholpen om mijn 30 dagen verblijf voor mijn toeristen visum te verlengen op 29 december. Ik had een stempel tot 2 februari. In eerste instantie vonden ze dat ik te vroeg was, maar toen ik mijn afspraak liet zien, mocht ik toch naar binnen. Wel had ik de indruk dat ze van het hele systeem niets afwisten. Ze reageerden zeer verbaasd. De tweede keer heb ik een afspraak gemaakt voor een Covid verlenging op 25 januari om 08.30. Bij aankomst stonden er zeker 100 man buiten, met afspraken hadden ze niets te maken. Gewoon wachten op je beurt. Ik woon vlakbij het kantoor en ben om 15.00 terug gegaan. Toen was het veel rustiger, en was ik met een uur weer thuis. Afspraak maken leuk plan, maar dan moeten de immigratie diensten daar wel van op de hoogte zijn!

  Groet, Pepe
  .

  • fred zegt op

   Heb inderdaad precies hetzelfde meegemaakt. Heb echt moeten aandringen alvorens iemand te kunnen aanspreken die de afspraak wou aanvaarden zie respecteren. Zoals met de meeste digitale dingen is het een goede zaak maar dan wel enkel en alleen als het werkt.

 5. Hendrik zegt op

  Gisteren in Korat mijn retirement verlengd, digitaal een afspraak gemaakt. Papieren werden gecontroleerd en moest een kopie laten maken van mijn notification of stay dus even naar de overkant van de weg en weer terug. Kopie toegevoegd en gevraagd waarom deze keer die extra kopie en kreeg het simpele antwoord dat er ieder jaar wel iets veranderd. Voor mij geen probleem om ff een extra kopie te laten maken.
  Ik kreeg een nummer toegewezen en kon naar de ingang waar een bord buiten stond met het aantal wachtende per handeling.
  Digitale afspraak was een aparte regel en toen het mijn tijd was werd daar mijn nummer en het loket getoont.
  Voor mij een duidelijke verbetering want ik zat na 40 minuten weer in mijn auto ondanks dat ik 10 minuten moest wachten omdat ik te vroeg was.

  Mijn complimenten aan de immigratie van Korat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website