Melder: Rob h

Afgelopen vrijdag 15 januari weer naar Immigration Hua Hin getogen voor mijn jaarverlenging op basis van retirement. Allereerst ‘s ochtends bij de Bangkok Bank branch in BluPort langs voor de verklaring dat de THB 800.000 op mijn bankrekening (een fixed account) staat en stond. THB 100 armer en een document met stempel rijker vervolgens naar Immigration met de volgende documenten:

 • TM7 formulier
 • kopie pasfoto pagina paspoort
 • Idem van TM6
 • idem van de paspoortpagina’s die mijn oorspronkelijke non- immigrant O visum en de stempels van de daarop volgende verlengingen o.b.v. retirement tonen (dus niet het hele paspoort)
 • kopie van mijn yellow book
 • kopie ID van mijn (Thaise) vrouw en van haar blue book
 • en het origineel van de bankbrief met een kopie van de bladzijde uit het bankbook met alle data van het afgelopen jaar/jaren.

Voorts TM8 ( (request multiple re-entry) met kopieën zoals boven m.u.v. de documenten van mijn vrouw en de bankbrief.
Zowel TM7- als TM 8 formulier voorzien van een pasfoto. Alle documenten voorzien van mijn (of mijn vrouw’s) handtekening.

Bij aankomst wordt buiten gecontroleerd (voor Covid-19 gebeurde dat binnen) of je alle documenten bij je hebt, waarna je een volgnummer krijgt en naar binnen mag.

Drukker dan ik had verwacht maar misschien omdat het vrijdagmiddag was. Toch snel aan de beurt. Vriendelijke immigration officer loopt alles ook nog een keer door en vraagt of ik echt wel een multiple re-entry wil. Denkt waarschijnlijk (terecht) waarom zou je Thailand weer willen verlaten en bij terugkomst weer 2 weken in quarantaine. Was één keer niet genoeg (wij verblijven de helft van het jaar in Thailand en de andere helft in Nederland). Na aangegeven te hebben oude vader leeft nog en wil niet op moment van stress een re-entry moeten aanvragen was het voor hem ook goed. Het is jouw geld zou ik hem hebben zien denken als hij geen mondkapje opgehad had.

Vervolgens het grote stempelen zijnerzijds waarna mijn paspoort, bankboekje en het geld (THB 1900 voor extension en THB 3800 voor multiple re-entry) naar achteren verdwijnt. Als extra service doet hij – ongevraagd- voor mij ook reeds de 90 dagen melding (kon ik officieel pas begin februari doen).

Wij mogen weer even gaan zitten. Binnen 5 minuten komt iemand mijn paspoort, bankboekje en de kwitanties brengen. Na even gecheckt te hebben of alles juist is stonden wij 35 minuten na binnenkomst weer buiten een jaarverlenging rijker. Geen vragen over verzekering, geen opmerkingen over kleur pen (zwart). Elk jaar weer een goed lopend, snel proces met vriendelijke immigration officers.


Reactie RonnyLatYa

Als je plant om Thailand maar één keer te verlaten had je ook een “Single Re-entry” kunnen nemen natuurlijk. Daarom zijn vraag.

Een “Single Re-entry” kost 1000 Baht. Een “Multiple Re-entry” wordt financieel maar interessant als je Thailand meer dan 3 keer gaat verlaten tijdens die jaarverlenging.

Zijn vraag was goed bedoeld en in je voordeel. Maar zoals hij terecht zal gedacht hebben is het inderdaad jouw geld.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 007/21: Immigration Hua Hin – Jaarverlenging”

 1. Wil zegt op

  Ik ben op vrijdag de 22e j.l. geweest op Koh Samui.
  Alles het zelfde als bij Rob H met dit verschil dat ik pas volgende week vrijdag de 29e
  mijn paspoort weer kan ophalen. (zeker te druk met het toerisme)

 2. Rob zegt op

  Dank voor de info. Rob jij spreekt over “ mijn vrouw” dus ik neem aan dat je getrouwd ben. Ik dacht begrepen te hebben dat in geval van getrouwd zijn een vermogen van 400.000 bath voldoende zou zijn? Is dit niet correct of is het recentelijk gewijzigd?

  • Lung addie zegt op

   Beste Rob,
   indien je gehuwd bent met een Thaise ben je niet verplicht van dit gegeven gebruik te maken. Sommige mensen verkiezen ‘Retired’ als reden voor een verlenging te gebruiken ipv gehuwd met een Thaise. Dit omwille dat het veel eenvoudiger is betreffende de administratie. Je moet dan wel 800.000THB bewijzen tegenover als gehuwde 400.000THB. Er is dus niets gewijzigd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het getrouwd zijn maakt niet dat je verplicht bent een verlenging op basis van Thai Marriage te vragen. Indien je kan voldoen aan de eisen mag dat ook als Retired.

   Het bankbedrag is voor een Thai Marriage trouwens nog steeds 400 000 Baht

  • Rob H zegt op

   Hallo Rob, Wij zijn inderdaad getrouwd. Zoals lung Addie en Ronny al aangaven heb je in die situatie de keuze tussen extensie obv marriage en obv retirement. Mij werd aangeraden om het obv retirement te doen. Veel minder papierwerk. Met marriage kun je ook werken. Dat is dus een verschil – naast het geld- met retirement. Maar was/ ben niet van plan om te gaan werken

 3. Willy (BE) zegt op

  Ik ben ook bezig met de samenstelling van mijn dossier. Ieder jaar maak ik gebruik van mijn pensioenuitkering dus ook AFFIDAVIT dat telkenmale gelegaliseerd wordt bij de Belgische Ambassade. Spijtiggenoeg heb ik geen blanco exemplaar meer.
  Kan iemand hiermee helpen ?
  Indien ja, stuur het naar willyensompornbelgiethailand@gmail.com
  Hartelijk dank,
  Willy

  • RonnyLatYa zegt op

   Is onderweg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website