Melder: John

Ik heb gisteren, 19/01/21 mijn aanvraag voor verlenging van retirement gedaan bij immigration in Jomtien op basis van non immigrant “o” visum, met bewijs van 800.000 Baht op de bank.

Naast de gebruikelijke papieren rompslomp, die iedereen die hier woont wel kent, heeft men mij NIET gevraagd naar een verzekering en ook NIET naar een covid-19 test.

Waar men WEL om gevraagd heeft, is, om mij binnen drie maand terug aan te bieden bij immigration met een document dat men mij overhandigd heeft om te bewijzen dat er nog steeds 800.000 Baht op mijn rekening staat na drie maand.

Het formulier vermeld:

90 Days Bank Checking, counter No.8

To prove that you have THB 800.000 fund in your account.

Requirement;

 1. Appointment form (the form they gave me)
 2. A copy of passport – first page of your name and photo – last visa issued by Thai immigration.
 3. Bankbook – first page of your name – last page,(needed to be updated before making a copy)

Ben vandaag 20/01/21 mijn paspoort terug gaan halen, met normale stempel in.

Binnen drie maand op 17/04/21, (datum staat op het document) moet ik dus mijn 800.000 Baht bewijs gaan laten controleren. Dit is nieuw voor mij, daarom laat ik het jullie weten.

Volgens datum op het document zou deze bijkomende controle op 18/01/21 zijn ingegaan.


Reactie RonnyLatYa

De voorwaarden bij gebruik van het bankbedrag van minstens 800 000 Baht is dat dit bedrag er o.a. minstens 3 maand na toekenning blijft opstaan.

Het is nu aan de immigratiekantoren zelf om te bepalen hoe ze dat controleren.

– Sommige doen dat na drie maand. Ze geven dan een dag mee waarop je moet terugkomen. Zoals in dit geval bij immigratie Jomtien.

– Andere in combinatie met een 90 dagen melding. Ze geven dan meestal meteen ook een nieuwe 90 dagen melding mee bij de nieuwe verlenging zodat die ook gelijk loopt en je dat meteen ook kan doen.

– andere doen het pas na een jaar, bij de volgende jaarverlenging. Wat me persoonlijk ook het meest praktische lijkt voor iedereen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 006/21: Immigration Jomtien – Jaarverlenging”

 1. Fons zegt op

  Ik heb op 11/09/20 ook in Jomtien die verlenging gedaan via 800.000 op de rekening en moest toen ook voor de eerste keer na 3 maanden terug komen om te tonen dat het geld nog op de rekening stond, In december 2020 dus al. Dus is het daar al langer in voege dan vanaf 18/01/21.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is officieel ingevoerd sinds 1 maart 2019 en kan je terugvinden in Immigration Order Nr 35/261 van januari 2019

   “At least 2 months prior to filing date, and at least 3 months after being granted permission, the alien must have fund deposited in a bank in Thailand of no less than THB 800,000. The alien can withdraw the fund 3 months after being granted permission and the remaining balance must be no less than THB 400,000

 2. Jan S zegt op

  Gemakshalve laat ik altijd minimaal 800.000 op mijn rekening staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website