Melder: Rob

Verlengen verblijfsperiode gemakkelijker dan gedacht. Ik ben vandaag (20 januari) bij het immigratiekantoor in Chiang Rai geweest voor verlenging (op basis van retirement) van mijn verblijfsperiode (loopt over ~40 dagen af) op basis van een non-immigrant O visum. Het was mijn eerste keer ooit en met alle berichten hier op Thailandblog – en het bericht gisteren van het al dan niet verplicht stellen van een covid-test – ging ik er toch heen met het idee dat er toch eventueel obstakels zouden kunnen zijn.

Maar nee, alles ging vrij soepel. Er werd niet gevraagd om een bewijs van een ziekteverzekering, ook geen covid test, alles ging vrij gemakkelijk. Ik had een visumondersteuningsbrief van de ambassade om het mij – en ik denk ook hen – wat gemakkelijker te maken. Ik moest wel het formulier TM7 voor het verlengingsverzoek aldaar opnieuw invullen, omdat het formulier dat ik zo’n maand geleden gedownload had weer was veranderd.

Ben een uur nog later terug geweest bij het immigratie kantoor omdat ik een bankrekening wil openen en de bank een verklaring het immigration kantoor wilde, maar ook die verklaring had ik snel. Morgen dus een bankrekening openen.

Al met al een plezierige ervaring op het immigratiekantoor van Chiang Rai en ook was het personeel uitermate vriendelijk. Als grap vroegen ze of ik morgen weer langs kwam.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 005/21: Immigration Chiang Rai – Jaarverlenging”

  1. Roland zegt op

    Pas maar op met die “grappen” van het immigratie kantoor….
    De ene dag staat hun pet zo en de andere dag anders …
    Het is elk jaar opnieuw een afvragen hoe hun pet dan zal staan.

  2. Jacques zegt op

    Het is en blijft een theaterstuk wat opgevoerd dient te worden. Wat een verschil met hoe het er in Nederland aan toe gaat. Ik heb nu zes keer een verlenging ondergaan bij het immigratiekantoor te Jomtien en telkens ging dit vlotjes. Als je aan de voorwaarden voldoet kan men ook niet anders dan toekennen. Het feit dat ieder jaar weer dezelfde documenten moeten worden getoond is toch te achterlijk voor woorden. Waar zijn die computersystemen in hemelsnaam voor uitgevonden. Scannen is ook iets wat al jaren bestaat, maar men is gek op dikke dossiers bestaande uit vele A 4tjes met veel handtekeningen erop. Een pasfoto moet erbij, terwijl er ook een foto van je wordt genomen ter plaatse. De achterdocht is ook duidelijk waarneembaar bij de individuele politieambtenaar en het lijkt wel op de Nederlandse belastingdienst welke leidde tot de val van het kabinet. De macht in handen is voor velen iets te veel van het goede. Telkens weer die aanpassingen en zonder twijfel een geldklopperij zaak geworden. Opbouwende kritiek daar is men niet van gediend bij de immigratie, never change a winning team en stel vooral geen vragen. Het kan allemaal veel publieksvriendelijker en ik weet de humor ligt op straat. Dus we gaan rustig zo verder ‘s lands wijsheid ‘s-lands eer. Zal mij benieuwen wat er nog meer voor onzin uit hun koker komt in de nabije toekomst. Er kan nog meer onzin bij moet je maar denken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website