Melder: Klaas

Verlenging Non O Ubonratchathani obv 800.000 thb retirement, niet marriage.

Vandaag voor de 7e keer verlenging in Ubon op basis van banksaldo. Alles keurig thuis ingevuld. De TM 7 en TM 30, plus kopietjes van alle gebruikte pagina’s paspoort, bankboekje en van mijn gele boekje.

Voor de bankbrief voor de eerste keer naar Krungsri bank in Central, voor ons gemakkelijker. Daar stuiten we op onbegrip. Nooit van de bankbrief geweten. De bankmanager was ook al geen hulp. Daarom naar het kantoor elders, 6 km verder. Daar werden we keurig geholpen en 300 thb en 2 uur verder naar Ubon immi.

De formulieren werden door stagiaires ingenomen en gecontroleerd, dit om de immigration officers te ontlasten.

Daar bleek dat we de formulieren met zwarte inkt hadden ingevuld, moet met blauw. Alles opnieuw. Thuisgemaakte kopietjes van het paspoort, ook niet goed. Moet ter plekke.

Het TM 30 formulier en blauw boekje waren overbodig ditmaal omdat op mijn rose id kaart en op de id kaart van Nui hetzelfde adres staat. Was voldoende.

Het wachten werd bekort door gezellig met de immi beambten over van alles te praten. Werkelijk aardige lui. Om 2 uur PM binnen en om 4uur PM met verlenging weer buiten.

Maar blijkt weer, steeds verrassingen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 004/21: Immigration Ubon Ratchathani – Jaarverlenging”

 1. ruud zegt op

  Ik heb een Zwart/ wit printer en vul de formulieren met Foxit Phantom in, zodat ze netjes leesbaar zijn.
  Alleen de handtekening zet ik met een blauwe pen.

  In Khon Kaen zijn ze er blij mee.

 2. Cornelis zegt op

  Is ne ook al een keer overkomen, dat de met een zwarte pen ingevulde formulieren niet werden aanvaard vanwege de ‘verkeerde’ kleur inkt. Dit terwijl de jaren ervoor het geen probleem was……

 3. Jan S zegt op

  Ik vul altijd alles met blauw in dan komt het origineler over. De bankverklaring bij de Kasikornbank in Jomtien rekent 100 baht.

 4. PEER zegt op

  Verkeerde kleur inkt ???
  Dit noemen we “jennen” of zie ik dat hélémaal fout?
  En dat de bank geen statement kan printen is van de zotte, dat doet toch élk filiaal.
  T.I.T.

  • ruud zegt op

   Het is waarschijnlijk geen jennen.

   Het idee wat er waarschijnlijk achter zit, is dat een handtekening gecopieerd en in een formulier geplakt zou kunnen worden.
   Wat ze eigenlijk willen is een ter plaatse getekend formulier.
   Er is daarvoor waarschijnlijk ooit een regel bedacht dat de handtekening van (blauwe) inkt moet zijn en dat is waarschijnlijk een eigen leven gaan leiden.

   Daarom zet ik mijn handtekening met blauwe inkt op mijn op de computer ingevulde formulier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website