Melder: Pieter

Ik was woensdag 11-01-2023 bij de immigratie kantoor in Ratchaburi en ergert gezegd je moet de visumondersteuningsbrief laten controleren op het hoofdkantoor in Bangkok Wattana. Dit kan alleen via internet een afspraak maken op 17-01-2023 heb ik een afspraak. Maar dan heb ik 3 dagen over de datum. Dat was geen probleem zij hij geef mij een envelop met inhoud. Hij dacht zelf aan 5000 baht en dit is de grote baas hier van het immigratiekantoor in Ratchaburi.

Ik maak al meer dan 6 jaar mijn visum hier. Wat hij er ook bij zei is dat het vanaf 01-10-2022 een nieuwe regel is. Ik hou je op de hoogte hoe het verder verloopt. Of ik 5000 baht ga betalen aan, weet ik nog niet, ik denk het niet.


Reactie RonnyLatYa

Is het niet legaliseren van je Visumondersteuningsbrief i.p.v. controle op het hoofdkantoor in Bangkok?

Zoals ik ook al dikwijls als advies geef is het nooit een goed idee om tot de laatste dagen te wachten om te verlengen. Je hebt minstens 30 dagen de tijd. Je verliest daar niks mee wat verblijf betreft en ze kunnen je dan ook niet afdreigen met 5000 Baht omdat je dan in overstay komt.

Welke nieuwe regel dat kan zijn weet ik niet. Ik ben niet op de hoogte dat er nieuwe regels zouden zijn met uitzondering dan dat de Visa Exemption op die dag tijdelijk naar 45 dagen is gegaan en dit tot 31 maart. Maar dat heeft niks met jouw verblijf te maken. Of misschien bedoelt hij dat nu die visumbrief vanaf die dag gelegaliseerd dient te worden. Maar dat is misschien een lokale regel die ze ingevoerd hebben. Ik ben dus even benieuwd naar die nieuwe regel die zou zijn ingevoerd.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

16 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 003/23: Immigration Ratchaburi – Jaarverlenging met visumondersteuningsbrief”

 1. Willem zegt op

  Ik heb 4 jaar geleden bijna hetzelfde meegemaakt in Jomtien. De immigratie ambtenaar wilde dat ik de visum ondersteuningsbrief zou laten vertalen in Bangkok. Dat moest volgens hem en mijn weerwoord had geen zin. Maar tegen een betaling van 4000 incl de leges kosten kon het worden afgekocht. Pure geldklopperij.
  Corruptie.

 2. hansman zegt op

  Mid november 2022 heb ik mijn jaarverlenging van mijn NON-O marriage aangevraagd in Chiang Rai, ook met de visumondersteuningsbrief Zeer goed, vriendelijk en correct geholpen en geen legalisatie, zoals hierboven besproken, benodigd.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, Immigration in Chiang Rai stelt zich correct en vriendelijk op.

 3. Hans Boersma zegt op

  Ik neem aan dat inderdaad bedoeld wordt dat de ondersteuningsbrief van de ambassade wordt gelegaliseerd op het bureau van foreign affairs. Dit zit ook op Cheang Wattana.
  Daar zijn uiteraard ook weer kosten aan verbonden maar in geen geval thb 5.000.

 4. Khun John zegt op

  In December 2022 mijn jaarverlenging gedaan in Bangkok, en mijn visum ondersteuningsbrief laten legaliseren bij foreign affairs, dit wordt al langer gecontroleerd door Immigration, de kosten voor legaliseren zijn 200 Thb., en kan dan de volgende dag opgehaald worden of per post op laten sturen, voor express legaliseren zijn de kosten 400 Thb., en kan dan enkele uren daarna opgehaald worden, letop de tijd voor express inleveren is van 8.30 – 9.30 a.m

 5. Conimex zegt op

  Legalisatie kost je 200 bht, je kunt deze brief op laten sturen naar je huisadres met EMS kosten rond de 50 bht VIP is 400 bht, zelfde dag terug, in beide gevallen wel een afspraak maken.

  • Hans Boersma zegt op

   Opsturen naar Ministerie of Foreign Affairs? Wist niet dat dit kon maar ben zeer nieuwsgierig naar meer info.kan dit per mail of pee post. Welk (mail).adres. graag meer info.

 6. Jos triepels zegt op

  Waarom zou je dat gaan betalen ze kunnen allemaal Engels en alles wat je moet doen op immigratie is alles in het engels

  • RonnyLatYa zegt op

   Legaliseren heeft ook niets met de taal te maken.

   Dat het moet vertaald worden is toch utzonderlijk en lijkt me meer om een bedrag af te troggelen.
   Maar je staat daar wel als men dat eist natuurlijk.

   Of op een andere manier dan je financiele kant bewijzen.

   En anders sta je misschien binnen de maand aan de andere kant van de grens

 7. Hans Boersma zegt op

  Wie heeft er een link of andere info voor het maken van afspraak met Ministerie Foreign Affairs tbv legalisatie visumondersteuningsbrief van Ambassade.

  • RonnyLatYa zegt op

   Stuur hun eens een mailtje met de vraag
   https://www.mfa.go.th/en/publicservice/5d5bcc2615e39c306000a328?cate=5d5bcb4e15e39c30600068d3

   Email : [email protected]

   • Jacobus zegt op

    Een afspraak maken bij foreign affairs in Bangkok is niet echt nodig. Je kan ook met je documenten gewoon naar binnen stappen. Punt is dat je dan langer moet wachten tot je aan de beurt bent. Maar als je een afspraak hebt en die is na het verlopen van je verblijfsperiode dan is het de moeite waard.

    • RonnyLatYa zegt op

     Wat moet ik met jouw reactie. Ik heb die info niet nodig want ik hoef daar niet te zijn.
     De laatste keer was 20 jaar geleden voor mijn huwelijk

     Wat vraagt hij?
     Info of hij een afspraak kan maken en daar antwoord ik enkel op met een email adres waar hij info kan bekomen.
     Ik beweer dan ook niet dat het niet zonder afspraak kan.

     Nog even dit over je reactie
     “Maar als je een afspraak hebt en die is na het verlopen van je verblijfsperiode dan is het de moeite waard.”
     Dan weet je toch dat je illegaal in het land bent als je verblijfsperiode is verlopen?
     Je bent dan in Overstay. Voor hetzelfde word je daar dan opgepakt …..
     Heeel slim hoor, naar zulke instanties gaan als illegaal.

 8. Laksi zegt op

  tja,

  Ik heb een paar jaar geleden al geroepen, dat de visumondersteuning’s brief van de ambassade, alleen een zwart logo aan de bovenzijde had, ook toen in Chiang Mai, zijn er diverse mensen bij gekomen, om er naar te kijken, eerst de baas, toen de baas van de baas en toen de baas van de baas, baas en die besliste dat het door kon gaan.

  Dit kan natuurlijk niet, volgen de wet op de koophandel, dient een document als factuur, offerte of officieel document, een naam, adres en K. v. K nummer te hebben en de Nederlandse Ambassade geeft niets op, nu staat er wel iets meer op, maar naar mijn idee, ook nog niet voldoende.

  Dit geeft een problemen bij de immigratie.

  Gewoon een kleuren briefhoofd en veel Nederlandse leeuwen er op en meerdere stempels.

  Please Nederlandse Ambassade, luister eens naar je sponsors.

  Laksi

  • Pjotter zegt op

   Snap er niks van Laksi. “Mijn” visumonderseuningsbrief, heeft al 5 jaar op rij een keurig blauw ikoon met de bekende kroon met links en rechts een leeuw als kop. Ook de stempel en de handtekening zijn ‘nat’ (origineel) en blauw. DIT origineel moet ik altijd inleveren voor mijn jaarverlenging (Imm. Korat). Geen kopie dus. Het lijkt wel of iemand die brief kopieërt ‍♂️. Neem aan dat je niet via een agent werkt ?

 9. Willem zegt op

  Chiang Mai immigratie heeft geen probleem met de Nederlandse inkomens ondersteuningsbrief. Na een slechte ervaring in Jomtien nu al weer 4 keer zonder problemen in Chiang Mai. De laatste keer was 4 weken geleden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website