Melder: Willem

Ref: Thailand Visa vraag Nr 058/21: Inkomen

Hallo Ronny/Ossy,

Ja de visumondersteuningsbrief kun je downloaden van de website va de Nederlandse ambassade in Bangkok. Je kan die schriftelijk aanvragen door het formulier in te vullen en de bewijzen van je inkomen uit Nederland van je desbetreffende pensioen WAO en andere bronnen van inkomsten.

Deze krijg je netjes retour als ze je de visumondersteuningsbrief verstrekken en opsturen naar de door jouw zelf gefrankeerde retourenveloppe gericht naar je adres dat overeenkomt met het Thaise adres die bij immigration geregistreerd staat.

Je voegt 2000 baht cash bij je aanvraag en wisselgeld krijg je retour.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt, maar staat toch ook allemaal in de link.

Visum ondersteuningsbrief Thailand | Thailand | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Maar waarom zou je dat moeten laten terugsturen naar het adres dat bij immigratie geregistreerd staat? Je kan dat laten terugsturen naar gelijk welk adres. Dat heeft toch niks met immigratie te maken waar die brief toekomt.

******

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 0026/21: Visumondersteuningsbrief”

 1. Lung kees zegt op

  Tevens is het nog steeds mogelijk om de ondersteunings​brief direct aan het loket bij de ambassade​ te regelen.
  Ik zelf heb dat medio februari gedaan.
  Voor mij makkelijk omdat ik tich naar buitenlandse zaken moet voor het legaliseren van de ondersteuningsbrief.
  Dat is een eis van de
  immigratie​ in Rai Khing
  Met vriendelijke groet
  Lung kees

  • Conimex zegt op

   Wellicht was dat niet het enige waarvoor je op de ambassade moest zijn ?
   Op de website staat dat de ondersteuningsbrief alleen per post is aan te vragen, €50 overboeken, bewijzen van inkomsten, jaaropgave of dergelijke, copy van de overboeking en een copy van je paspoort bijsluiten .

 2. Heesewijk Frans van zegt op

  Vergeet niet retour enveloppe te frankeren…

  • RonnyLatYa zegt op

   Daarom dat in de link ook staat :
   “een aan uzelf geadresseerde retourenvelop waarop u zelf de benodigde postzegel(s) plakt”

   • Ton zegt op

    Dat adres mag elk willekeurig adres zijn. Ik heb het op het eind van vorig jaar b.v. naar mijn quarantaine adres laten sturen. Wat de krappe tijd betrof kwam mij ďat beter uit. Wat de frankering betreft is men ook erg soepel. Ik had de aanvraag vanuit Nederland gedaan en had geen Thaise postzegels. Via een bankrekening kon ik de portokosten overmaken. Geen problemen bij de immigratie in Chiang Mai waar ik de verklaring toonde.

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik beweer ook niet dat het niet mag, zoals ik in mijn eerste reactie al aangaf. Een aan uzelf geadresseerde enveloppe zegt trouwens niet dat het uw adres huisadres moet zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website