Melder: Guus

Afgelopen dinsdag heb ik in Thayang (provincie Phetchaburi) mijn “extension of temporary stay” meestal aangeduid als ‘jaarverlenging’ alsmede een re-entry permit verkregen.

Een dag eerder had ik de twee formulieren al opgehaald en op mijn gemak thuis ingevuld. Niet erg ingewikkeld. Op de dag van de aanvraag eerst naar de bank (Bangkok Bank, Chaam) om een brief op te halen waaruit blijkt dat er al vrij lang een bedrag van 800.000.- baht op mijn rekening staat. (kosten100 baht); tevens bankboekje laten ‘up-daten’.
Binnen twintig minuten was dat geregeld. De papieren heb ik in twee mapjes gedaan.

Mapje 1. Extension of stay:

 • aanvraagformulier bovenop
 • paspoort
 • kopie paspoort van iedere bladzijde waar iets op staat
 • pasfoto
 • gele huisboekje
 • brief van de bank
 • kopie bankboekje

Mapje 2. Re-entry permit

 • aanvraag formulier
 • pasfoto

Vervolgens met gekamde haren, fris geschoren en een net overhemd aan, op pad. Bij het kantoor aangekomen de twee mapjes met een vriendelijk knikje op het bureau van de baliemedewerkster neergelegd.

Na een halfuurtje werd mij gevraagd om naar een andere wachtruimte te gaan. Al vlug werd ik gewenkt door een meneer. Wijzend op een stoel aan de andere kant van het plexiglas scherm zei hij : “sit down” om zich vervolgen weer in de papieren en zijn computer te verdiepen. Na een minuut of vijf kreeg ik het bevel: “take off your mask” . Met een klein cameraatje werd er een foto van mij gemaakt. Vervolgens werd mij met een handgebaar duidelijk gemaakt dat ik weer in de wachtruimte moest plaatsnemen.

Kort daarop hield de man mijn paspoort omhoog en wenkte mij “ two thousand nine hundred” (1900 + 1000). Die had ik al in mijn hand. Nadat er een kwitantie was uitgeschreven, kreeg ik mijn paspoort, bankboekje en huisboekje terug. Er was minder dan een uur verstreken toen ik weer buiten stond. Er is nauwelijks een woord gewisseld. Men was niet beleefd en niet onbeleefd. Het werk werd plichtmatig en efficiënt gedaan. Voor mij prima. Ik ben er wel van overtuigd dat een goede voorbereiding en een correcte houding de snelheid van afwikkeling behoorlijk verhogen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”


» Laat een reactie achter


Rating: 4.88/5. From 8 votes.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 002/21: Immigration Thayang – Jaarverlenging”

 1. john zegt op

  Guus,
  Een welgemeende proficiat!
  Dit is een voorbeeld van het overbrengen van klare en duidelijke informatie aan de lezers.
  Top.
  Groeten John.

 2. Omer bousard zegt op

  Beste Guus,
  Ben zowat in hetzelfde geval,alhoewel.krijg op 24 augustus 2020 een visa NON-IMM catogorie O en geldig tot 23/08/2021 maar ben pas op 18/10/2020 binnengekomen in thailand.Ambassade zegt me dat Ik me na 3 maanden moet aanmelden geen probleem ben gisteren lands geweest maar moest wel 1.900 bth betalen voor een visa voor…..2 maanden nu,raar toch vermits Ik in de Thaise ambassade reeds 170 euro betaald had voor een ….jaar visa.
  Groeten.

  • Cornelis zegt op

   Dit begrijp ik niet, eerlijk gezegd? 2 maanden, géén jaar??

  • RonnyLatYa zegt op

   Niets raar aan.

   Heeft niks met de geldigheidsperiode van je visum te maken. Die geldigheidsperiode van je visum zegt enkel tot wanneer je ermee binnen kan in Thailand. Niet dat je ermee tot 23/08/21 (in uw geval) in Thailand mag verblijven.

   De dag tot wanneer je in Thailand mag blijven wordt bepaald door de verblijfsperiode. Dat is de stempel die in je paspoort wordt geplaats bij binnenkomst of bij immigratie bij een verlenging

   Als je 1900 Baht betaald hebt dan hebben ze die 90 dagen die je bij binnenkomst hebt bekomen verlengd met 60 dagen.
   Je kon ook een jaar bekomen voor die prijs als je aan de voorwaarden voldoet.

   Ben je gehuwd of Thaise kinderen? Want anders is het eigenlijk vreemd dat je een Non-immigrant O Multiple entry hebt bekomen in deze Coronatijd (normaal enkel Single entry voor Retired) en ook een verlenging van 60 dagen wat in normale omstandigheden enkel voor gehuwde of met Thaise kinderen wordt toegepast

 3. Caspar zegt op

  Ronny je hebt gelijk , heb gisteren jaar visum gemaakt, inkomen bewijs , gele huisboek en klaar binnen half uur.
  Onderekenen van vele papieren leek wel een super star 55555, zei ik de ambtenaar imm big smile en 2000 baht en 100 baht koffie geld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website