Melding: Henk

Betreft: Immigration Chiang Khong

Al ruim 5 jaar woon ik in Chiang Khong. Altijd naar het immigration office voor mijn 90 dagen of verlenging jaar visum. Nu wordt ik gisteren gebeld of ik even naar het immigratie office kon komen voor de uitleg van een app. Met deze app kan ik mijn 90 dagen 14 dagen van tevoren zelf regelen. Geen papier werk meer alleen een printje maken voor in het paspoort.

Werkt perfect.


Reactie RonnyLatYa

Deze App is nu al een tijdje in de lucht en elke verbetering kan je maar toejuichen. Mooi trouwens dat ze je uitnodigen om je uit te leggen hoe de App werkt. In grotere immigratiekantoren zal dat niet echt haalbaar zijn denk ik. Maar ook on-line kon je die melding al maken via de website van immigratie (ik dacht een jaar of vier al), alhoewel dat niet altijd even goed werkte. Blijkbaar is dat nu toch ook wel beter.

Opletten wel met de meldingsperiode al je een van de systemen gebruikt.

 • Doe je het bij je immigratiekantoor via de gewone weg is dat 15 dagen VOOR tot 7 dagen NA de meldingsdatum.
 • Per post (indien mogelijk) is het 15 dagen VOOR de meldingsdatum.
 • On-line via de website immigratie is dat tussen de 15 tot 7 dagen VOOR de meldingsdatum.
 • Voor de App weet ik het niet (heb ik nog niet opgezocht), maar ik vermoed dat die ook wel beperkingen zal hebben. Misschien beperkt tot 14 dagen VOOR de meldingsdatum zoals je schrijft.

Op de immigrationwebsite vind je de App’s en on-line meldings mogelijkheden terug.

https://www.immigration.go.th/content/online_serivces

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 110/19 – Immigratie Chiang Khong – 90 dagen melding via App”

 1. Lung addie zegt op

  Een paar weken geleden maakte ik mijn 90d melding maakte in Chumphon. Dat is hier steeds heel snel gedaan. Nooit aanschuiven. Deze keer moest ik echter de TM47 ter plaatse invullen daar de inkt van mijn printer op was. De IO kwam bij mij en vertelde me dat het voortaan ook online kon en ik dus niet meer ter plaatse moest komen. Ik heb hem vriendelijk bedankt voor de info en gezegd dat ik wel zelf bleef komen. Het is amper 3km van de Makro en ga ter gelegenheid van de 90d melding steeds winkelen daar. Maar goed, het kan dus hoewel ik het nog niet uitgetest heb.

  • RonnyLatYa zegt op

   In Kanchanaburi idem. Ik verspeel meer tijd om de 20 meter van de parking naar het kantoortje te lopen en terug naar mijn auto, dan aan de melding zelf.
   En ook ik combineer het gewoon met boodschappen doen.

   Maar ik kan ook wel begrijpen dat het voor mensen die grote afstanden naar immigratie dienen af te leggen of waar er lange wachtrijen staan, het een opluchting is dat het nu ook via andere kanalen kan.

 2. KhunJan zegt op

  Vandaag TM 30 geregeld bij immigratie Chaeng Wattana Bangkok. Deze procedure is appeltje eitje als je de juiste gegevens voor handen hebt. Er is nu een desk die je helpt met het installeren van de app op je mobiel voor het online melden van TM30 en de 90 dagen melding. Hoef ik volgende keer niet weer 2 uur file te rijden om thuis te komen. Alleen voor het jaarvisum dus nog wel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website