Melder: Farang

Verlenging Non-imm/Non-o bij kantoor Chiang Mai (vlakbij de luchthaven). Ik wil speciaal melding maken dat hier in Chiang Mai (nog steeds) de combimethode wordt geaccepteerd!

Dus een bepaald bedrag als aanvulling op mijn AOW, zodat ik op jaarbasis aan 800.000 Baht kom, feitelijk ruim daar over. Laat dan statement maken bij de bank waarvan het opmaken 100 Baht kost.

Separaat van deze rekening, ook alle kopieën van alle transacties op mijn andere bank waarnaar ik maandelijks mijn AOW op transfereer.
Dan de nodige formulieren, zoals Ronny meermaals heeft gemeld, met inderdaad 2-extra (nieuwe) formulieren: ™-7 & “Acknowledgement Of penalties for a visa overstay. Dit formulier is een waarschuwing, tevens kennisgeving wat de consequenties zijn bij “Overstay”!

Dat moet dus ook van handtekening worden voorzien, net zoals alle andere formulieren. Hele procedure duurde 1,5-uur, met zeg maar 50% van aantal mensen, duidelijk minder dan voor Covid. De immigratie in ChiangMai is gesloten op 10 en 11 december (public holiday).


Reactie RonnyLatYa

TM7 is niet echt een nieuw formulier, maar je aanvraagformulier voor je jaarverlenging. Ik vermoed dat je met twee nieuwe formulieren bedoelt dat het eerste document zegt onder welke condities je de jaarverlenging kan verliezen.

Het andere geeft dan de boetes weer bij “Overstay”.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 091/20: Immigration Chiang Mai – Jaarverlenging”

 1. Aad zegt op

  Ik dacht dat die combinatie nog steeds overal geldig is

  • RonnyLatYa zegt op

   Combinatie wordt inderdaad zowat overal wel aanvaard.

   Probleem is dat sommige immigratiekantoren geen Affidavit meer aanvaarden. In dat geval kan je de inkomsten niet bewijzen met een “Proof of Income” en dus is een combi niet mogelijk.

   Er zijn dan weer immigratiekantoren die ter vervaging maandelijkse stortingen aanvaarden samen met een bankbedrag. Je hoeft dan geen Affidavit of Visumondersteuningsbrief te tonen. Zo is dat probleem ook opgelost.

   Informeer altijd tijdig bij je immigratiekantoor wat de regels zijn die zij lokaal toepassen wil je niet voor verrassingen komen te staan.

   Zo zijn er immigratiekantoren die de combi wel aanvaarden, maar eisen dat het bankbedrag altijd minimum 400 000 Baht is. De rest mag je dan aanvullen met inkomen of storting
   Dat wil dan zeggen dat wanneer je een inkomen bewijst van 600 000 Baht, het niet volstaat om dat aan te vullen met een bankbedrag van minstens 200 000 Baht. Het bankbedrag moet bij die immigratiekantoren steeds minimum 400 000 Baht zijn.

   Andere maakt het dan weer niet uit, als de combinatie samen maar minimum 800 000 Baht is op jaarbasis. Zoals het eigenlijk hoort

 2. ton zegt op

  Zijn deze formulieren te downloaden van het intenet?
  ton

 3. teun zegt op

  Het blijft een vreemde zaak, dat de Immigratiekantoren niet allemaal dezelfde regels toepassen. Dat kan leiden tot vervelende situaties.

  Ook ik heb onlangs mijn extension of stay geregeld in Chiangmai. Met een Visumondersteuningsbrief van NL-ambassade. Mij werd bij aankomst gevraagd van welke Ambassade “want een Ondersteuningsbrief van Deense Ambassade werd niet geaccepteerd”. Kennelijk heeft Immigration Chiangmai daar nare ervaringen mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website