Melder: RonnyLatYa

De website van de ambassade in den Haag heeft een belangrijke update gekregen (15 november). Zo wordt er o.a. nu ook melding gemaakt van het Non-Immigrant O (Retirement) visa en de Re-entry (Retirement verblijfsperiode).

Er staat daar eigenlijk niet dat je dat Non-immigrant O visum niet kan aanvragen als “Retired” (of ik moest er over hebben gelezen). Echter lezers die de ambassade contacteerden kregen als reactie dat het hier enkel buitenlanders betreft die al in het bezit zijn van een Non-immigrant O, of die een Re-entry bezitten.

Is niet heel duidelijk op die manier.

“STEP 2 – Apply for a corresponding type of visa, (if you FIT in one of the groups above)

….

GROUP 10 : Non-immigrant O (retirement) visa, unless you have already had a valid re-entry permit (retirement) lasted at least until 3 days after the completion of your quarantine period

Ook is er de vermelding bij de Non-immigrant O aanvraageisen dat er nu ook aan de 400 000 Inpatient/40 000 Outpatient moet voldaan worden. Net zoals bij het aanvragen van een Non-immigrant O-A.”

Je kan het hier allemaal lezen in detail:

Information for non-Thai nationals planning to visit Thailand (during COVID-19 pandemic) (update 15 november) hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

Non-Immigrant Visa O (others): /hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)

Non-Immigrant Visa O-A (long stay): hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

40 reacties op “TB Immigration Info Brief 084/20: Belangrijke update van de webpagina van de Thaise ambassade in Den Haag”

 1. Huib zegt op

  Helaas is het voor mijn te laat om van die regel 10 gebruik te maken mijn verlenging immu o visum verloop op 3 december.

 2. Ton zegt op

  Ik woon in Thailand (Chiang Mai), heb een retirement Visa (al meer dan 9 jaar trouw elk jaar vernieuwd) De geldigheid verloopt op 21 December 2020, en heb tot die tijd een reentry permit. Ik zit (nog steeds) vast in Europa na een familiebezoek in Maart 2020. Woon in Chiang Mai op basis van longterm rent en heb een vaste relatie maar ben niet gehuwd.
  Tot nu toe stonden de regels niet toe dat ik terug naar huis kon.
  Kan dat nu met deze nieuwe regels (eindelijk) wel?
  Ik zie door de bomen het bos niet meer.

  • Sjoerd zegt op

   Ton. Ja, mits (= op voorwaarde dat) je voor 18 december uit je quarantaine-periode bent !
   Dus waarschijnlijk hier https://coethailand.mfa.go.th/
   de benodigde zaken uploaden. Daarna krijg je een eerste goedkeuring, dan vliegticket en ASQ-hotel documenten uploaden.

   De Thaise ambassade heeft overigens overduidelijk een vertaalfout gemaakt:
   Er staat: “GROUP 10 : Non-immigrant O (retirement) visa, UNLESS you have already had a valid re-entry permit (retirement) lasted at least until 3 days after the completion of your quarantine period”.

   UNLESS = tenzij.
   Er wordt echter bedoeld: MITS (= op voorwaarde dat)

   • Sjoerd zegt op

    Nee, ik heb het fout gezien:

    GROUP 10 : Non-Thai Nationals who wish to visit Thailand to spend their retirement (retired or is at least 50 years of age)
    (Je kunt dus een visum aanvragen voor retirement.)

    “STEP 2 – Apply for a corresponding type of visa, (if you FIT in one of the groups above)
    (Vervolgens kies je het juiste visum.)

    GROUP 10 : Non-immigrant O (retirement) visa, unless you have already had a valid re-entry permit (retirement) lasted at least until 3 days after the completion of your quarantine period.

    Dit betekent: je kunt dus een non-O aanvragen, TENZIJ (dus dat HOEFT NIET als) je er al eentje hebt – met geldig re-entry!)

   • Ger-Korat zegt op

    Nee best Sjoerd, de tekst is wel degelijk goed. Waar jij naar kijkt is stap 2 in het proces en dat betreft de aanvraag van een visum.
    Er staat (vertaald naar het Nederlands): GROEP 10 : Niet-immigrant O (pensioen) visum, tenzij u al een geldige re-entry vergunning (pensionering) duurde ten minste tot 3 dagen na de voltooiing van uw quarantaineperiode

    Dan vraag je als je behoort tot deze Groep 10 een Non-Immigrant O visum aan “tenzij” je er al 1 bezit (en dan nog geldig is) en hierbij een re-entry hebt welke nog geldig is.

   • TheoB zegt op

    Sjoerd,

    De Thaise ambassade in Den Haag heeft volgens mij met ‘unless’ geen vertaalfout gemaakt.
    Kijk maar naar:
    https://london.thaiembassy.org/en/publicservice/119247-requirements-for-certificate-of-entry-during-travel-restriction
    “For retirement (Non-Immigrant O)
    ….
    If your visa has expired, you have to apply for a new visa. You must meet the requirements for non-O visa, with the additional requirement that applicants have health insurance for outpatient not less than 40,000 Baht and for inpatient not less than 400,000 Baht. Please check for more information regarding the insurance requirement.”

    Ik heb meer moeite met de woorden ‘had’ en ‘lasted’ in die zin.
    Beter zou zijn: “GROUP 10: Non-immigrant O (retirement) visa, unless you already have a valid entry permit (retirement), which will last at least 3 days after completing your quarantine period”

    PS: die 3 dagen-eis heb ik niet teruggezien op de websites van Brussel, London, Berlin en Bern.

 3. Michiel Spaapen zegt op

  Ik kom net van de ambassade in Amsterdam. Ging op goed geluk een touristenvisum aanvragen. De medewerker feliciteerde mij. Sinds gisteren mochten ze weer worden verstrekt. Ik heb als eerste Nederlander een aanvraag mogen indienen.

  • Rob zegt op

   Welke formulieren moest je aanleveren Michiel? Ik heb nl nog geen visadienst gevonden die dit bevestigd. Laat ook even weten of het gelukt is. Succes!

  • Jacques zegt op

   Is dit nep nieuws of kan de vlag uit voor velen. Bij mijn weten zit de ambassade van Thailand in Den Haag en het consulaat in Amsterdam. Waar bent u nu geweest? Het zal toch wel een toeristenvisum plus zijn met al die aanvullende voorwaarden, want Nederland staat niet op de lijst van landen waar dit pakket niet voor geldt.

  • roel zegt op

   Hoi Michiel heb je een ticket en hotelreservation (quarantaine verblijf) moeten laten zien
   Wanneer kan je dan afreizen
   Volgens mij staat nederland nog niet op de lijst van landen met een laag risico

   • Cornelis zegt op

    Als je het visum hebt, moet je een Certificate of Entry aanvragen en daar zitten die eisen aan vast.

   • Michiel Spaapen zegt op

    Ik hoefde geen ticket of hotelreservering te overleggen.
    Wel aantonen dat ik een half jaar € 15.000 op de bank heb en de polis van Menzis in het Engels waarin staat dat ik zonder maximum verzekerd ben, ook Covid gerelateerd.
    Heb € 35,00 betaald en kan als het goed is donderdag ophalen.

    Quarantaine moet ik zelf regelen op een of andere website.
    Heb een visum voor 90 dagen gevraagd en aangegeven dat ik retired ben.

    En ja, ik was in Amsterdam, sorry dat ik per ongeluk ambassade schrijf. zal dat nooit meer doen.

    • Cornelis zegt op

     Is je niets verteld over het Certificate of Entry?
     https://coethailand.mfa.go.th/

    • Ger-Korat zegt op

     Koopje dan, ik zie op de site van het Consulaat in Amsterdam dat de Non-Immigrant 70 Euro kost en een toerist visum 35 Euro. En dat je dan met een toerist visum Thailand niet binnenkomt maar wel als je behoort tot 1 van de 10 groepen welke in aanmerking komen en dan een Non-Immigrant visum dient te hebben of aan te vragen. Ik zou de site van de Thaise ambassade in Den Haag nog maar een keer raadplegen.want je dient vervolgens een COE aan te vragen en dan dien je een Non-Immigrant visum te hebben.

     • Ger-Korat zegt op

      Als je tot groep 9 behoort dan behoor je een toerist visum te hebben lees ik zelf. Dan is 35 Euro juist voor een toeristenvisum.

    • Conimex zegt op

     Dit bedrag moet wel op een ‘ niet- Thaise’ bank staan, een tourist heeft namelijk geen bankrekening in Thailand.

    • RonnyLatYa zegt op

     “Heb een visum voor 90 dagen gevraagd en aangegeven dat ik retired ben.”

     Als je 35 Euro hebt betaald dan heb je een SETV. (Single Entry Tourist Visum). De geldigheidsperiode is 3 maand, maar je zal slecht 60 dagen verblijf bekomen bij binnenkomst.
     Normaal kan je dat éénmalig verlengen met 30 dagen bij immigratie maar of dat nu in Coronatijd ook zal toegestaan worden weet ik niet.

     Dat je aangegeven hebt dat je 90 dagen gevraagd hebt en dat je retired bent is niet relevant voor een Tourist visum.

     Toeristenvisum ( single entry ) geldig voor een verblijf van zestig ( 60 ) dagen aaneengesloten in Thailand.
     – Ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.
     – Geldig paspoort
     – Kopie van het paspoort ( bladzijde met de foto )
     – Kopie van de vluchtgegevens
     – 1 pasfoto (kleur, zwart-wit , normale afmeting )
     – Kosten zijn 35 euro , alleen contante betaling bij de aanvraag.
     Het visum is negentig (90) dagen geldig vanaf de dag van aanvraag. Dit wil zeggen dat u binnen negentig (90) dagen , vanaf de dag van uw visumaanvraag , Thailand dient binnen te reizen. Uw dagen van verblijf zestig (60) dagen gaan tellen vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek.
     https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-toelichting/

     Volgens de website van de Thaise ambassade kan dit inderdaad en kan dit inderdaad bij het Consulaat aangevraagd worden ook. Het Tourist Visa is wel beperkt tot Single Entry.
     GROUP 9 : Non-Thai Nationals who wish to visit Thailand for tourism purpose. You must be able to present a bank statement with a minimum balance of 15,000 EUR for the last 6 consecutive months.
     GROUP 9 : Tourist visa (singly entry only)
     To apply for a visa, please prepare all required documents and contact Royal Thai Embassy, The Hague (prior appointment required) OR contact Royal Thai Honorary Consulate-General in Amsterdam (except Non-immigrant O-A and O-X visas) to submit your applications.

     Een CoE is nu voor elke binnenkomst een eis dus daar ontsnapt niemand aan.
     https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

     • RonnyLatYa zegt op

      https://hague.thaiembassy.org/th/page/76467-tourism,-medical-treatment
      5. EXTENSION OF STAY
      ……
      The extension of stay as well as the change of certain type of visa is solely at the discretion of the Immigration officer.

    • Sjoerd B zegt op

     Hallo Michiel, zou je kunnem uitleggen wat je precies van Menzis overlegd hebt? De complete polis of een” bewijs van verzekeringsbrief “in het Engels waar geen bedragen in genoemd worden? Zo een heb ik gekregen maar dacht dat die niet geaccepteerd werd omdat e rgeen bedragen genoemd worden…

     • Cornelis zegt op

      Zo’n Engelstalig bewijs van de verzekering, waarin géén bedragen worden genoemd maar Covid-19 dekking wel wordt vermeld, werd in mijn geval bij de aanvraag van het Certificate of Entry aanvaard.

     • Michiel Spaapen zegt op

      Inderdaad een A4-tje in het Engels waarop vermeld staat dat alle kosten, wereldwijd, ook voor Covid-gerelateerde behandelingen vergoed worden. Zonder dat daar een maximum op staat.

  • Jaap zegt op

   Ik had in Augustus een Non-O ingediend bij het Consulaat, aanvraag werd goedgekeurd, 70 Euro betaald. Toen alles naar Den Haag gestuurd, COE afgewezen. Dus aanvraag weer opgehaald bij Consulaat.
   Hiermee wil ik zeggen dat je kennelijk wel goedgekeurd kan worden voor een visum, ook als je dan niet voldoet aan de COE eisen van dat moment. Momenteel is NL hoog risico land.
   Dus lijken mij de felicitaties ietwat voorbarig, maar, ik volg je vervolg met spanning.

   • RonnyLatYa zegt op

    en daarom staat er nu

    STEP 3 – Apply for the Certificate of Entry (COE), (AFTER you obtain a correct visa)

    https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

   • Cornelis zegt op

    In Augustus kon je met een non-O Thailand nog niet in, toch?

   • Jaap zegt op

    Je hebt helemaal gelijk, mijn excuses. Ik heb de e-mails erbij gezocht. Ik was rond 24 september bezig met proberen om op 15 oktober in BKK aan te komen. Sorry voor de fake news 🙂

 4. Huib zegt op

  Mijn verlenging van non immigration o verloop op 3 december dus ik kan niet meer gebruik maken regel 10. Kan ik dan een toeristen visum aanvragen en dan in Thailand omzetten in een non immigration o.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat is in de huidige omstandigheden dan toch wel een risico dat je gaat nemen.

   In normale omstandigheden kan je een Tourist status omzetten naar een Non-immigrant status. Meestal wordt dat zonder problemen aanvaard.
   Of men het nu, met de coronamaatregelen ook zal aanvaarden is wat anders. Ik zou toch zeker er niet niet zomaar van uitgaan dat het nu ook kan.
   Indien niet moet je er rekening mee houden dat je misschien ook niet kan verlengen voor 30 dagen en al na 60 dagen Thailand weer moet verlaten. Je mag dan weer van voor af aan beginnen.

   • RonnyLatYa zegt op

    https://hague.thaiembassy.org/th/page/76467-tourism,-medical-treatment
    5. EXTENSION OF STAY
    ……
    The extension of stay as well as the change of certain type of visa is solely at the discretion of the Immigration officer.

 5. Jan Janssen zegt op

  Dus ik kan als ik het goed lees . Een aanvraag indienen voor terugkeer naar Thailand. Mijn o visum verlenging loopt tot 17 maart . Zit hier in een vakantiehuis te wachten tot ik kan terugkeren. Jan

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja ,toch als je een re-entry hebt aangevraagd voor je Thailand hebt verlaten. Die re-entry houdt de datum van 17 maart 21 geldig.
   Het is niet enkel voldoende dat je verlengingsstempel zegt 17 maart. Je moet ook een Re-entry hebben voor je Thailand verlaat. Indien je geen re-entry hebt is ook je verlenging tot 17 maart vervallen.

   Heb je die re-entry wel dan kan je de aanvraag indienen.

 6. Henk zegt op

  Mijn NON-O extension of stay en Reentry are helaas net verlopen. Ik zal dus opnieuw moeten beginnen. Dat ik nu een, voor mij, geheel zinloze gezondheidsverzekering moet afsluiten maakt het niet eenvoudiger en een stuk duurder.

  Wat word er bedoelt met: A prove of retirement / early retirement (Purpose 4)? Ik ben over 50 en werk niet meer maar (nog) geen pensioen inkomen.

  • R.Kooijmans zegt op

   Dat vraag ik mij dus ook af, ben nog niet officieel met pensioen maar maar ben 50+ en kan de vereiste 800.000 thb op een Thaise bank zetten.

  • TheoB zegt op

   Een (invaliditeits)uitkering van het UWV, AOW-uitkering van de SVB en pensioenuitkeringen van pensioenfondsen worden geaccepteerd als bewijs.

   En ja Henk, het kan in sommige gevallen lastig zijn om te bewijzen dat je niet meer werkt.
   Aantonen met bankafschriften – met alle bij- en afschrijvingen – van 3 of meer maanden dat je geen loon ontvangt?
   Best even vragen aan de ambassade.

  • Jaap zegt op

   Hoi Henk. Ik kon laten zien dat ik in NL geld op de bank heb. Dan hoef je voor je visum aanvraag niet aan te tonen dat je met pensioen bent.

   • Henk zegt op

    Jaap, bedankt voor de reactie.
    Ik heb zojuist contact hierover gehad met de Thaise Ambassade; Voldoende inkomen uit vermogen is nu niet van belang. Ik moet een AOW of a (bedrijfs) pensioen verklaring en/of een andere pensioen verklaring laten zien. Maar, en hier komt het, bij deze en mijn andere vragen werd steeds uitdrukkelijk vermeldt dat de behandelende “Officer” er anders over kan beslissen. MAW ik kan het proberen met bank statements!!! Kwestie van wel of geen geluk dus.

    • Jaap zegt op

     De heer die bij het Consulaat werkt keurde mijn bankoverzichten/saldi goed. Ik heb net als jij geen AOW of Pensioen en kan dat dus ook niet aantonen. Je hebt gelijk dat de uitkomst per aanvrager en per persoon die een visum aanvraag goedkeurt kan verschillen.

 7. hurm zegt op

  Mijn retirement visum verloopt volgend jaar juni. Heb asq geboekt, ticket bij Lufthansa gekocht, KLM vliegt tot feb niet meer op Bangkok, de nodige bankdetails, retirement visum en residence verklaring, verzekeringen geupload, en voila, COE.
  Fluitje van een cent. 13 December ben ik weer in mijn eigen huis.

 8. theoweert zegt op

  Helaas is mijn jaarvisum “O” verlopen in september, dus kan daarop niet oip terug komen. Ben gestrand in Nieuw-Zeeland, wat als veilig land geldt. Echter bij de Thaise ambassade Wellington komt voor een “O” visum komen alleen gehuwde of vrijwilligers voor dit visum in aanmerkingen. Dus geen Retirement, daarvoor geldt weer alleen “O-A” visum. Welke zoveel eisen heeft, dat die vanuit hier niet aan te vragen zijn.

  Een ander probleem is dat ook ik hier ook geen visum heb, deze geeft Nieuw-Zeeland niet uit. Mag hier blijven op een intirum (tijdelijke vrijstelling) visumbrief maximaal 6 maanden (ben hier al 9 maanden) en bij een afwijzing heb ik 21 dagen om te vertrekken.

  Denk dat ik alleen met een normaal toeristenvisum weer terg kan naar Thailand. Wachten maar af.

  • TheoB zegt op

   Aangezien sinds 15-11 in Europa de houders van een visum NON-Immigrant “O” (plus Certificate of Entry) weer toegelaten worden tot Thailand raad ik je aan om toch nog maar een keer contact op te nemen (bellen of mailen) met de ambassade in Wellington en te vragen of je vanaf nu met een nieuw aan te vragen NON-Immigrant “O” (plus CoE) wel weer toegelaten wordt.
   Houd er rekening mee dat je bij je “O”-aanvraag nu ook een bewijs van $400k In- en $40k Outpatientverzekering moet overleggen.

 9. Sylvester zegt op

  Ik heb vandaag het formulier voor een CoE aanvraag ingediend en als het goed is krijg ik over 3 dagen bericht. ik Heb een Non O visa tot 5 januari 2021en een re-entry .Ik beging mij nu een beetje voor te bereiden en kijken wat de lopende kosten zijn bij goedkeuring :
  (Budgetteren is toch wel belangrijk, dus om het leuk te houden)
  Bij goedkeuring
  1 =fit to fly (huisarts)
  2= test Covig-19
  3=Vlucht met wie ( en wanneer)?
  4= Kosten Quarantaine Hotel (welke)
  5 = Het hospitaal als het helemaal fout gaat ( covig-19 2de controle A symptomatisch positief)
  Misschien weten de leden nog meer punten op te noemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website