Melder: RonnyLatYa

1. Recent is op de website van enkele ambassades de melding verschenen dat men nu ook terug kan naar Thailand op basis van een Single Entry Tourist Visum (SETV).

Het visum op zich is niet veranderd, d.w.z. het heeft nog steeds een geldigheidsperiode van 3 maand en bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 60 dagen. De financiële voorwaarden zijn wel aangepast. Nu moet men 500 000 Baht bewijzen die gedurende minstens 6 maand op de bankrekening staat.

Bovenop het visum blijven ook de huidige voorwaarden van toepassing zoals CoE, Fit to Fly, quarantaine , COVID-19 test 72 uur voordien, 100 000 Dollar verzekering, …..

Het is niet duidelijk of deze financiële voorwaarden enkel gedurende de COVID-19 van toepassing zijn, of permanent zullen worden.

Je kan het o.a. lezen op de website van de Thaise ambassade in Londen – london.thaiembassy.org/en/publicservice/119247-requirements-for-certificate-of-entry-during-travel-restriction

Zie For tourism purpose (single entry tourist visa only)

2. Wat Nederland/België betreft.

Momenteel is hierover nog geen melding te zien op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag of Brussel.

Zij melden daar momenteel enkel het volgende over:

– Thaise ambassade Den Haag – hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

9. Special Tourist Visa (STV 90+90+90) and Tourist Visa remain unavailable in the Netherlands due to the current COVID-19 situation which is clasified by the Ministry of Public Health of Thailand (MOPH) as high risk. MOPH reviews the list every 15 days. (latest List as of 1 November 2020)

– Thaise ambassade Brussel – www.thaiembassy.be/2020/07/09/application-for-certificate-of-entry-for-non-thai-nationals

Are tourists allowed tot enter Thailand?

The Royal Thai Government has recently announced its plan to allow tourists from low-risk areas to apply for a Special Tourist Visa (STV) and normal Tourist Visa (TR) and a COE for entering Thailand under exempted Category (11), subject to specific requirements.

Kindly note that, at present, travellers from Belgium and Luxembourg are not qualified for the tourist visa as they are not classified as low risk areas by the Ministry of Public Health of Thailand.

3. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Indien dit zo is laat ik het weten.


Note “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

26 reacties op “TB Immigration Info Brief 083/20: Opnieuw naar Thailand op een Single Entry Tourist Visa (SETV)?”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik zag dit artikel al op Thai-Visa staan en meteen werd er gemeld door de lezers dat dit het einde van het toerisme naar Thailand betekent. Wat deze schrijvers vergaten, was dat dit soort visum veranderd is, maar voor zover ik weet, kun je Thailand nog steeds binnen en kun je 30 dagen na aankomst zonder visum in Thailand blijven. Dus daar is niks veranderd.

  • RonnyLatYa zegt op

   De Visa Exemption van 30 dagen is nog steeds opgeschort. En het wil ook niet zeggen d

   • RonnyLatYa zegt op

    (vervolg) En het wil ook niet zeggen dat die 500 000 Baht in de toekomst als eis zal blijven.

    • Cornelis zegt op

     Inderdaad, dat kan op elk moment weer veranderen – ten goede of ten kwade. Die onvoorspelbaarheid maakt het lastig om als individu te beslissen wat te doen; de Thaise overheid is in dit opzicht niet betrouwbaar en de ratio achter beslissingen is vaak ver, héél ver, te zoeken.
     Want waarom, bij voorbeeld, zou je het land met een dergelijk toeristenvisum wèl in kunnen, en met een O-visum met een geldige verblijfsperiode, een re-entry permit en de bereidheid om aan alle verder geldende voorwaarden te voldoen, niet?

     • Conimex zegt op

      Volgens de ambassade in Londen, mogen ze geen nieuwe ‘non-o’ afgeven, maar wanneer je in het bezit bent van een ‘ non-o’ met een re- entry en je voldoet aan dezelfde ziekte kosten verzekerings eisen als voor een ‘non o/a’ mag je een coe aanvragen, of de ambassade in Den Haag hetzelfde doet, dat zou je hun moeten vragen.

      • Cornelis zegt op

       Dank Conimex. Zojuist e-mail met deze vraag aan de Thaise Ambassade in Den Haag gestuurd.

       • rob h zegt op

        Heb obv een bestaand “non-O” met re-entry een CoE gekregen.
        Voor de volledigheid: getrouwd met een Thaise en moest ook de verzekering aantonen.
        Dus wel behorend tot de specifiek aangegeven categorieën.
        Voor zover mij bekend kun je – uit Nederland- anders nog steeds niet terug naar Thailand

        • Sjoerd zegt op

         Je had nog een geldig non o visum? Geen verlenging van verblijfsperiode op basis van huwelijk/non o?
         Hoe heb je de verzekering aan kunnen tonen?

        • willem zegt op

         Dan heb je niet puur op basis van je NON-O maar meer op basis van je huwelijk met een Thaise de Coe gekregen.

         Volgens mij is de NON-O alleen nog steeds niet voldoende. Ik heb al meermaals gevraagd of ik met mijn Non O met jaarverlenging en reentry permit naar Thailand mag, Naar mijn huis en vriendin en mijn bezittingen. Maar telkens krijg ik slechts een link gestuurd van de pagina waar de 9 situaties staan waarop je een Coe zou kunnen krijgen. Onder het motto kijk daar maar. Geen uitleg, niets.

        • Sjoerd zegt op

         Rob, zou je kunnen zeggen hoe je de (nederlandse?)verzekering aangetoond hebt??

       • Tak zegt op

        Ik heb van een kennis gehoord dat hij deze week zn OA visum zal ontvangen
        Van de Thaise ambassade in Den Haag..

      • Robert JG zegt op

       Dat geld ook voor de Thaise ambassade in Den Haag. Voor zover mij bekend hoef je echter ‘alleen’ verzekerd te zijn voor $100.000 en niet voor outpatient voor Bath 40.000 die voor A/O visum wordt vereist. Gelijk aan eisen voor afgifte non-O in Thailand.

       • Cornelis zegt op

        Ik weet dat je op een non-O aan de eisen voldoet als je met een Thaise gehuwd bent, maar ik zie hier en daar reacties die suggereren dat dat ook in andere gevallen zou kunnen. Ik twijfel daaraan, maar heb de vraag voorgelegd aan de Ambassade.

        • Cornelis zegt op

         Al antwoord gekregen avn de Ambassade, men zegt geen ja of nee maar stuurt me het volgende:

         Vereisten voor verblijfsvergunning houder voor 1 jaar en stappen voor een COE aanvraag. Requirement for 1 year stay permit holder and steps to apply for a COE

         Geachte heer, mevrouw,

         1. Vereisten:
         1.1 een geldig paspoort.
         1.2 een houder van een geldige verblijfsvergunning voor 1 jaar (pensionering) met een geldige terugkeer vergunning.
         1.3 financieel bewijs (in dezelfde maand van de datum van indiening) :
         (1) bankafschrift(en) waaruit blijkt minimaal 800.000 THB of gelijkwaardig in euro. OF
         (2) bewijs van een inkomen van ten minste THB 65.000/maand of gelijkwaardig in euro. OF
         (3) bewijs van een jaarinkomen en deposito’s bij een bank van in totaal niet minder dan THB 800.000 of gelijkwaardig in euro.
         1.4 Ziektekostenverzekering die volledige medische kosten in Thailand dekt, inclusief COVID-19 met een minimumdekking van USD 100.000.

         Uit het bovenstaande zou je kunnen concluderen dat het kan, maar dat ik dan – en dat is vreemd – wèl opnieuw moet aantonen aan de financiële eisen te voldoen, terwijl ik dat al bij het verlengen van de verblijfsperiode al heb gedaan.
         Maar vervolgens wordt er dan t.a.v. de COE-procedure verwezen naar:
         https://coethailand.mfa.go.th/images/ENCOERegistrationGuideFinal04112020.pdf
         Daarin lees ik weer dat je er als ongehuwde alleen met een O-A in komt………
         Ik ga maar eens bellen, want anders blijft het mistig.,….

        • nl th zegt op

         Ik heb al een paar keer gereagerd op dit soort aanvragen en gezegd hoe het gegaan is. Als je een jaarvisum hebt met een re-entrie kun je een COE aanvraag indienen, dat heb ik ook gedaan. Heb voor dat eerst een ziektefonds verklaring in het engels geregeld bij zorgverzekeraar .Heb niet hoeven aan te tonen dat ik zoveel geld op de bank heb.Geloof het of niet ik ben nu bijna twee weken in thailand.
         Als ik het hier allemaal leest dan snap ik dat de ambassade rode letters op de site heeft geplaats in Nederland wordt het redelijk uitgelegd, moet je eens in Noorwegen om komen wordt het aanmerkelijk minder uitgelegd

        • Conimex zegt op

         From 11 November 2020, holders of Non-immigrant O (Retirement) visa are entitled to apply for a Certificate of Entry (CoE) to enter Thailand under Thai Government’s Covid19 measures. Please see instruction for CoE application at 11. Non-Thai national who hold a valid Non-Immigrant O (Retirement Visa) or a valid re-entry permit (Retirement Zo te lezen hoef je niet aan de eisen te voldoen van de ziekte kosten verzekering ‘non o/a’ dit heb ik van de site van de Thaise ambassade in Zwitserland, dus meerdere ambassades is dit nu mogelijk.

        • Cornelis zegt op

         Nee, de ziektekostenverzekering die voor O-A geldt lijk je niet nodig te hebben, wel de Covid-verzekering. Ik zie dat op de website van de Thaise Ambassade in Zwitserland inderdaad de non-O wordt genoemd, dat geeft dus duidelijkheid in tegenstelling wat ik hierboven bericht.

        • Cornelis zegt op

         Nog verder doorgeklikt op de Zwitserse website en dan zie ik dat wel dezelfde verzekering wordt geëist als bij een O-A, maar dat er niet opnieuw inkomensbewijsstukken moeten worden overgelegd……
         Ik kan er geen -Zwitserse – kaas meer van maken……..

        • Cornelis zegt op

         Deze link hoort erbij:
         https://thaiembassy.ch/files_upload/editor_upload/VISA/1605096343_instructions-coe-o-retirement—11nov.pdf

        • Conimex zegt op

         Wanneer je een visum hebt, hoef je niets meer aan te tonen, alleen wanneer je aan dezelfde ziektekosten verzekering moet voldoen als de O/A, en moet je dat aantonen.

        • Cornelis zegt op

         Volstrekt logisch, maar zo staat het met betrekking tot financiële eisen niet in de mail die ik van de Ambassade in Den Haag kreeg. Is duidelijk een fout.

        • nl th zegt op

         Cornelis Die ziekekosten verzekering heb je niet nodig MAAR als die je covid verzekering aangeeft heb je wel die verklaring en die wordt weldegelijk gevraagd.

        • Conimex zegt op

         nl th
         Op wat voor visum ben jij binnen gekomen, is dat een ‘non-o’ op basis van huwelijk of retirement ?

 2. lung John zegt op

  Heren,

  Wat mij betreft is de Thaise overheid hun vensters aan het ingooien. En daar gaan ze de gevolgen van ondervinden. Zoveel is zeker.

 3. Jozef zegt op

  Zoals de koers momenteel is, wil dat zeggen dat je een kleine 14.000 € gedurende 6 maanden op je bankrekening moet hebben staan.
  Ik vrees dat vele reizigers dit bedrag niet op een gewone rekening hebben staan.
  De onzekerheid blijft maar bestaan, wordt steeds erger, zonder ooit maar even aan al die mensen te denken die een langdurige relatie hebben, wat ook perfect mogelijk is zonder huwelijk.

 4. Sven zegt op

  Bij de Duitse Ambassade staat: http://german.thaiembassy.de/einreisebestimmungen-nach-thailand-fur-touristische-zwecke
  “ein Vermögensnachweis der Bank oder Kontoauszüge der letzten 6 Monate mit einem Kontostand von jeweils mindestens 500000 Baht oder 15000 Euro. ”

  vertaald
  een bewijs van de activa van de bank of bankrekeningafschriften van de laatste 6 maanden met een rekeningsaldo van ten minste 500000 Baht of 15000 euro ieder

  Uittreksel van een depot is misschien dus ook al voldoende


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website