Melder: Theo

Ik heb een reactie gehad van de Ambassade in Wellington voor terugkeer met een STV visum. Nu het antwoord gekregen, maar blijf hangen op de volgende punten van eisen:

 • Bewijs van accommodatie in Thailand na quarantaine:
  (a) een betalingsbewijs voor een hotel of ander type accommodatie voor de hele periode van uw verblijf in Thailand en een bankafschrift van de afgelopen 6 maanden met een saldo van niet minder dan 500.000 baht; of
  (b) een kopie van het eigendomscertificaat van een condominiumeenheid in Thailand onder uw naam of een lid van uw gezin; of
  (c) bewijs van betaling voor de aankoop of lease van een condominium-eenheid, met ten minste 2 termijnen betaald (anders is een bankafschrift van de afgelopen 6 maanden met een saldo van niet minder dan 500.000 baht of gelijkwaardig vereist)
  Dus zou circa 14000 euro minimaal 6 maanden op mijn rekening hebben moeten staan.

Dit kan ik ergens anders nergens vinden?


Reactie RonnyLatYa

Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik ook echt de voorwaarden lees om een STV te bekomen. Ik ben dan ook eens op hun website gaan kijken en inderdaad is daar het STV te vinden met de voorwaarden. Je kan de volledige voorwaarden hier vinden:

wellington.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa

Ik vermoed dat enkel de Thaise ambassades dit momenteel op hun website plaatsen die gevestigd zijn in de zogenaamde “veilige landen”. Daarom denk ik dat je het pakweg in Nederland/België misschien nog niet kan terugvinden.

En tja, de eisen zijn wat ze zijn. Je zal aan één van de drie moeten voldoen als je dat visum wil bekomen.

 


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 077/20: Special Tourist Visa (STV)– Thaise Ambassade Wellington”

 1. Erik zegt op

  Vorige week een email gestuurd naar de thaise ambassade in Belgie. De komende 2 maanden voorlopig geen STV .

  mvg

 2. willem zegt op

  “14000 euro minimaal 6 maanden op mijn rekening hebben moeten staan”

  Terwijl de STV net geïntroduceerd is. Al heb je het geld, maar niet 6 maanden op 1 rekening, dan heb je mogelijk een probleem. Dit is toch niet te voorzien?

  Ik heb het geld wel maar schuif nog wel eens naar een andere rekening met betere rente of zoals laatst omdat Moneyou er binnenkort mee stopt.

  De Thaise regering maakt het erg moeilijk om als gewone sterveling naar Thailand te komen. Zie ook de andere artikelen vandaag over medische verklaringen en andere documenten die m.i. getuigen van het zo hoog mogelijk maken van de drempel om naar Thailand te gaan.

  Ik houd nog steeds een beetje hoop op terugkeer met mijn nu nog geldige NON O. Fingers crossed

 3. reiziger zegt op

  Een quarantaine vind ik begrijpelijk want je wilt corona zo min mogelijk in het land brengen.Een bewijs van een goede verzekering is ook prima. Maar waarom moet je perse uit een laag risico land komen daarom doe je toch de test in het land herkomst en de quarantaine met bij behorende testen in Thailand. Het risico voor Thailand is hierdoor bijna tot 0 gereduseerd. Wat ik ook niet begrijp dat je na de quarantaine een hotel moet boeken en ook al een betaal bewijs moet overleggen. Misschien wil je wel helemaal niet in een hotel maar bij kennisen overnachten. Dat je perse een bedrag van 500000 baht moet kunnen aantonen is ook vreemd. Ik hoop de Thaise overheid tot dit besef komt en de visa eisen gaat aanpassen wat het makkelijker maakt om naar Thailand te kunnen komen.

  • Han zegt op

   Ze komen steeds met nieuwe, vaak onrealistische eisen. Volgens mij denken ze dat de meeste farang rijk zijn dat ze allemaal een bult geld op de bank hebben. Wie dat niet heeft is niet welkom. Verder heb ik begrepen dat als er wijzigingen zijn en je het visa niet kunt gebruiken je geen geld terug krijgt. De hotels die je dan al betaald hebt zullen waarschijnlijk ook geen geld terug geven, hoogstens tegoedbonnen.
   En zo ligt al het risico bij de farang.

 4. Cornelis zegt op

  Voorlopig gaat het weer niet door, dat STV:
  https://www.chiangraitimes.com/thailand-national-news/thai-governments-special-tourist-visa-program-already-in-trouble/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website