Melder: RonnyLatYa

Voor zij die er interesse in hebben en aan de voorwaarden voldoen. De aanvraagperiode 2020 voor het bekomen van een “Permanent Resident permit” is geopend. Je kan je aanvraag indienen tussen 1 oktober 2020 en 30 december 2020.

Meer info en voorwaarden zie link:

หน้าแรก – สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 073/20: Permanent Resident – aanvraagperiode 2020 geopend”

 1. Johnny BG zegt op

  In december ga ik de aanvraag indienen en zal mijn ervaring dan wel delen voor wie het ook in gedachte heeft.

  Op het eerste gezicht is het gehele bedrag bij toewijzing wat rond de 6000 euro ligt niet goedkoop maar met prive – en zakelijke belangen is het ongewenst om een risico te lopen mocht de werkvergunning vervallen en in een situatie terecht te komen zoals in een andere post werd vermeld. Land uit, nieuw soort visumaanvraag, land in en de tijd die het kost heeft ook een waarde.
  Wordt vervolgd.

  • Ger-Korat zegt op

   Aanvraag 7600 baht en voor de permit 191400 maakt totaal 199000 baht is tegen de koers van 36,5 baht voor een 1 Euro = 5452 Euro. Niet te veel vind ik, het voordeel is dat als je een banktegoed gebruikt nodig voor een verlenging van verblijf (400.000 – 800.000 baht ) dit niet meer hoeft aan te houden en dan is het voordelig. Wel dien je een beetje Thai te kunnen spreken. Je dient 3 achtereenvolgende jaren op een zelfde visum en verlenging hiervan te verblijven en na 10 jaar een permanent resident kan je de Thaise nationaliteit aanvragen. Geen verlengingen meer, geen 90 dagen melding, geen re-entry en na 10 jaar mag je ook nog stemmen bij de verkiezingen, kom je in aanmerking voor de gratis healthcare, krijg je subsidies op binnenlandse vakanties, korting bij parken en nog meer voordelen waaronder recht op de Thaise AOW vanaf je 60e waardoor je eigenlijk je geld van de permit weer terug verdient. Kijk toch een aardige regeling dat stimuleert om de Thaise taal te leren.

   • Ger-Korat zegt op

    Kleine aanpassing: een re-entry dien je wel te regelen bij het verlaten van Thailand indien je genoemde permit hebt.

  • RonnyLatYa zegt op

   Kijk uit naar je ervaringen hiermee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website