Melder: Loes

Misschien belangrijk als info voor jullie ivm Non immigrant O visum voor  90 dagen. Het is voor ons heel moeilijk en onmogelijk geweest om een verklaring van ONVZ te krijgen met vermelding van vereiste bedragen. Zelf regelen van de verzekeringsverklaring met door de Thaise ambassade gewenste bedragen is lastig en duur. Mijn reisgenoot heeft uiteindelijk via Traveldocs voor € 350,- een goedgekeurde Thaise verzekeringsverklaring gekregen.

Ikzelf heb bij mijn ASR reisverzekering ook zo’n verklaring gevraagd en het probleem uitgelegd van de noodzakelijke vermelding van die specifieke bedragen, ook al is je verzekering nota bene veel ruimhartiger dan vereist. Heb de vereisten van de ambassade doorgestuurd aan ASR.

Heel begripvol behandeld en ze gingen het intern bespreken. Na enkele dagen heb ik de aangepaste verzekeringsverklaring ontvangen. Dus ik heb bij ASR voor het bedrag van mijn normale, doorlopende reisverzekering, gratis deze verklaring gekregen.

Dit noem ik service zoals je graag behandeld wilt worden! Dus niet… kan niet…. doen we niet… mag niet etc etc. maar gewoon kijken wat is het probleem en daar een oplossing voor vinden.

Zoals u kunt begrijpen, gaat mijn reisgenoot binnenkort overstappen naar ASR voor een volgende keer!

Tip voor anderen met hetzelfde probleem.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 065/22: Thaise ambassade Den Haag – Aanvraag Non-immigrant O – Verzekering”

 1. Op zich netjes opgelost door ASR. Overigens heb je geen verzekeringsverklaring nodig als je 90 dagen of meer in Thailand wilt verblijven. Dat heeft Ronny en ook ik al een paar keer uitgelegd: https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-056-22-voor-langere-tijd-naar-thailand-zonder-een-ziektekostenverzekering-en-of-verzekeringsverklaring-hoe-doe-je-dat/

 2. Haki zegt op

  Beste Loes! Mooi verhaal, leuk van asr (want ze kunnen weer een polis slyten)), maat waarom accepteer je de eextra kosten, als je via je zorgverzekering al voor buitenland verzekerd en premie betaald hebt?
  Volg deze issue onder “statement of insurance” Haki

 3. Greet zegt op

  Beste
  wij hebben bij een non-immigrant -O – retired WEL een verklaring nodig met vermelding out- en inpatient enz.

  heb dit gevraagd aan onze ziekenkas Solidaris en weigering van hun eerste verklaring( dat we voor alles voor 100.000 USD verzekerd zijn – dus meer dan zij vragen) van de Thaise Ambassade doorgemaild en die hebben daarna ons netjes een aangepaste verklaring gegeven.

  Het kan dus inderdaad zo.
  Groetjes

  • Rob V. zegt op

   Het is vrij bizar, inderdaad accepteren ze statements niet waarin staat dat je voor alles (medische kosten na ongeval, zieknhuisbehandelingen, Covid inbegrepen enzovoort voor tenminste 100 duizend USD) verzekerd bent. Er moet en zal die in- en outpatient op moeten staan met vermelding van die bedragen.. je zou denken dat iedere gek snapt dat “alle kosten / alles voor minimaal USD” dus logischerwijs ook in/out dekt… maar het moet echt allemaal letterlijk zo drie dubbel op uitgekauwd worden. Niet bepaald bevorderlijk voor de afgifte van non-) 90 dagen visums maar de ambassade maalt daar niet echt om. Instructies van boven zijn heilig, ook al zouden de ambtenaren aan Bangkok kunnen melden dat Nederlandse zorg + medische reisverzekering voldoende dekking geeft ook zonder zo’n driedubbelop verklaring..

   Fijn voor Loes en andere dat enkele verzekeraars in Nederland wel flexibel zijn en zo’n rare statement willen voorkauwen.

 4. Ben zegt op

  ik heb het zelfde probleem gehad, wat ik ook in de richting van de ambassade stuurde, ik kreeg geen visa als de 2 betreffende regels niet vermeld waren. mijn zorgverzekeraar kon wel uitleggen waarom ze het niet wilden vermelden maar dat had geen effect, dus voor 3 maanden extra verzekering moeten nemen a 247 euro per maand bij OOM verzekering die het er wel in had staan en binnen 2 dagen een visa. het heeft te maken met kosten voor huisarts en tandarts als ik het goed begrijp. Maar goed, ik zit in thailand nu :)))

  groet Ben

 5. Wil zegt op

  Het is ons niet gelukt om deze verklaring van de verzekering te krijgen dus wij hebben nu een visum voor 2 maanden en verlengen het met een maand in Thailand. Voor 2 maanden heb je deze verklaring nl niet nodig….

 6. Sandor zegt op

  Op de website van de Thaise Ambassade wordt deze link gegeven : https://longstay.tgia.org/

 7. haki zegt op

  Beste allemaal!
  STATEMENT OF INSURANCE: Omdat ik op het ogenblik gebonden ben aan een afspraak met autoriteiten, kan ik niet veel over de huidige stand van zaken vermelden. Doch wees gerust dat de kwestie zeker nog leeft en in behandeling is bij autoriteiten. En lukt het niet rechtsom dan probeer ik het weer linksom, want het is te bizar dat alle NL-ingezetenen, wettelijk verplicht zijn om een zorgverzekering (dus geen reisverzekering wat nog steeds hier door elkaar gehaald wordt) te sluiten, die ook zorg in Thailand dekt. Maar kennelijk dringt dat nog steeds niet door bij Thaise immigratie, noch bij NL-zorgverzekeraars, die niet wensen mee te werken aan de vereiste statement of insurance.
  Haki

 8. Ingeborg zegt op

  Goedemorgen Loes,

  Ik heb zojuist contact opgenomen met ASR nav jou verhaal. Het is kennelijk nog niet intern gecommuniceerd binnen de afdeling reisverzekeringen, we krijgen een dergelijke verklaring namelijk niet. Heb je eventueel een contactpersoon binnen ASR die ik kan benaderen of kan ik je op een andere manier contacten?
  Bij voorbaat hartelijk dank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website