Melder: Lung Addie

Zoals beloofd een verslag van mijn jaarverlenging:

-Immigratie office: Chumphon

-einde extention of stay: 02 september 2020

-jaarverlenging op basis van een NON O visum met als reden: Retirement

-gebruikte methode: banktegoed +800K

-voorgelegde documenten:

-origineel paspoort met copies van: eerste pagina, origineel visum, laatste jaarverlenging

-origineel bankboek FIXED account + copy ervan

-bankgarantie van het FIXED account met vermelding van het bedrag het bedrag van +800K en de periode van aanwezigheid (7jaar ononderbroken)

-copy van het SAVING account gebruikt voor dagelijks leven (wordt hier gevraagd ongeacht de bedragen). De IO heeft hier eens naar gekeken en mij het saving account en de copies teruggegeven…. was OK voor hem.

-copy TM6 (arrival card)

-copy TM30

-copy laatste TM47 strook (90d melding)

-een eenvoudig plannetje hoe je naar mijn woonst komt.

-copy huurcontract

-1 pasfoto

Binnen om 12.45 …. buiten 13.15

Heb enkel de TM7 moeten herschrijven daar wat ik van het internet had een oude versie was. Kreeg de opmerking dat ik volgend jaar eens een nieuwe foto moet bezorgen want deze was al enkele jaren oud…..

Kreeg, naar gebruikelijk hier, een stempel ‘Under consideration’ en mag me opnieuw aanbieden op 2 october om de definitieve stempel van een jaarverlenging te verkrijgen.

Betaalde som: 1900THB .

Zoals gewoonlijk GEEN ENKEL PROBLEEM.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 054/20: Immigration Chumphon – Jaarverlenging Retirement”

 1. teun zegt op

  Waarom pas aanmelden op 2 oktober as? Je jaarverlenging loopt toch 2 september as af dus dan zou je 1 maand zonder paspoort / extension of stay zitten. Lijkt me vreemd.

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, want hij heeft een “Under consideration” periode tot 2 oktober. Dat is een legale verblijfsperiode die in je paspoort wordt gestempeld. Dat is de tijd dat immigratie gebruikt om je aanvraag te onderzoeken. %ax maximum 30 dagen langer duren dan de einddatum van je vorige verlenging.
   Wordt meestal toegepast bij Thai Marriage, minder bij Retirement maar het gebeurt wel zoals in Chumphon.
   Hij zit helemaal niet zonder paspoort. Waarom haal je dat vandaan ? Hij krijgt die gewoon mee met de “under consideration” stempel in en die loopt tot 2 oktober.
   Zijn uiteindelijke jaarverlenging zal gewoon aansluiten op 2 september zodat er hij geen verliest lijdt.

 2. janbeute zegt op

  Waarom een under consideration periode bij retirement vraag ik mij dan af.
  Vertrouwens ze iets niet.
  Ik heb dit in al die 15 keer bij de jaarlijkse verlenging nog nooit meegemaakt.
  Misschien iets van doen als je altijd met het zelfde bankboekje met het zelfde bedrag aan komt zonder enige beweging in je financien.
  Verdenken van illegaal werken in Thailand oid.
  Ik doe net als Lung, ook met een vast bankboek waar het gehele jaar de 8K op staat
  Ik neem altijd meerdere bankboeken mee om verantwoording af te kunnen leggen indien nodig van mijn jaarlijkse financieele reilen en zeilen alhier.
  Maar ook daar werdt nog nooit omgevraagt niet voorheen in CM als later in Lamphun bij de IMI.

  Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat zijn gewoon de regels in dat kantoor.
   Niks anders.
   En hij toont ook een rekening die hij gebruikt om van te leven. Lees nog mzar eens goed.

   Je moet niet achter alles een reden zoeken, vooral als die er niet is.

 3. Lung addie zegt op

  Beter dan RonnyLatya het hier weergeeft als reactie op Teun kan ik zelf niet doen.

  Wat Jan Beute betreft:
  ja, hier in Chumphon is het reeds enkele jaren zo dat IEDEREEN, gehuwd of niet, met bankwaarborg of inkomstenbewijs, of met de combinatie methode, een stempel ‘under consideration’ meekrijgt. Betreffende dat verdenken van illegaal werken: daarvoor vragen ze het savingsaccount te tonen waarin je laat zien waarvan je leeft…. eigenlijk niets abnormaals.
  De ware reden van het geven van die ‘under consideration stempel’ ken ik maar ze weten dat die bij mij niet van toepassing is doch geven ze die alleszins. Ik maak er geen probleem van om na een maand nog eens terug te keren daar het niet al te ver is van mijn woonst naar immigratie is en ik dit toch steeds combineer met een bezoek aan Makro.. Chumphon is een heel lange, smalle provincie, zo je kan hier gemakkelijk 200km vandaan wonen….. ik denk dat ik er geen tekening van moet maken als ik je zeg dat je onder die ‘in consideration stempel’ vandaan kan komen met een NIET BESTAANDE SNELPROCEDURE, die wel een kostenplaatje heeft…. doch je wordt tot NIETS gedwongen. Voor een extra service hoort een tegenprestatie…. TIT … maar ik doe er niet aan mee.

  Verder vergeten melden: de teller van mijn 90d melding werd, en dit ongevraagd, gelijk gesteld met de verlenging want die was, wegens een verlaten van Thailand 3j geleden, verschoven…. nu staat die weer gelijk…..dus moeilijk zijn ze hier echt niet….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website