Melder: Geert

Ik was bij Immigratie Chiang Mai voor info jaarverlenging en als ik het goed begrepen heb wordt het Affidavit er nog steeds aanvaard. Tevens ontving ik een lijst met de eisen voor het bekomen van een jaarverlenging op basis van “Retirement” (zie bijlage).

Vervolgens de Belgische ambassade gecontacteerd voor het Affidavit (zie bijlage). Daar kreeg ik de melding dat gezien de coronacrisis ze de niet essentiële contacten willen beperken en het volledig post kon gebeuren. Ook als je niet ingeschreven bent op de ambassade.

Volgende opsturen per EMS

 •  Affidavit, volledig en duidelijk ingevuld en ondertekend
 • Kopie paspoort
 • 720 Baht voor het Affidavit
 • Een aan uzelf geadresseerde enveloppe voor terugzenden Affidavit
 • 40 Baht kosten voor terugzenden per EMS

In bijlage

 • Eisen jaarverlenging Chiang Mai
 • Affidavit Belgische ambassade

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 049/20: Info van Belgische ambassade en Immigration Chiang Mai”

 1. Luc zegt op

  Geert, toevallig heb ik dezelfde info toegestuurd om te posten op dit blog. Mij werd verteld aan de info balie dat ‘Lettre from Embassy’ niet zou volstaan, en zij ook kopie van maandelijkse stortingen min. 65.000 bath willen zien… ik ga mijn extension aanvragen op 15/8 met alleen de affidavit en ben benieuwd of immigratie dit aanvaard. Volgens de info brief is het wel voldoende. Ik hou Thailandblog op de hoogte van mijn aanvraag op 15/8

  • Geert zegt op

   Dag Luc,

   Een tweetal jaren geleden heb ik een jaarverlenging in Chiang Mai bekomen met alleen een affidavit.
   Vorig jaar heb ik een jaarverlenging gekregen in Samut Prakan en daar volstond een affidavit niet.
   Dit jaar nu terug in Chiang Mai, ik ben benieuwd. Volgens het document dat mij vorige week werd meegegeven zou een affidavit volstaan. Maar je weet het nooit natuurlijk.
   Ik kijk uit naar jouw ervaring want mijn jaarverlenging is pas voor oktober.

   Gegroet,

 2. Cornelis zegt op

  Ik kan me, in het licht van de Thaise regelgeving, bij die weigering wel iets voorstellen, omdat het Belgische affidavit in feite niet meer behelst dan een verklaring van de belanghebbende zèlf omtrent zijn of haar inkomsten. Op de Nederlandse verklaring is het de Ambassade die dat verklaart, aan de hand van een controle van de door de aanvrager overgelegde bewijsstukken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website