Melder: Factester

Nieuw element in jaarverlenging Non IMM. O in Jomtien. Gisteren was ik bij Immigration in Jomtien om mijn ‘Retirement visa’ te verlengen. Ik maak al jaren gebruik van de regeling, dat ik alleen maar hoef te bewijzen dat mijn maandelijkse inkomsten minimaal 65.000 Baht zijn. Dus deze posting gaat niet over de 800.000 Baht optie.

Ik verkrijg mijn bewijs van mijn inkomsten al jaren door gewoon al mijn jaaropgaven te tonen bij de Oostenrijkse consul in Pattaya. Men maakt dan een optelsom van mijn AOW en bedrijfspensioenen en verklaart dan officieel hoeveel mijn inkomen bedraagt per maand in Thai Baht. Dit formulier heeft Immigration nodig. Dit was tot nog toe genoeg.

Nieuw is nu dat ik deze jaaropgaven óók moet overleggen/inleveren bij Immigration. De verklaring van de consul is kennelijk onvoldoende! Blijkbaar vertrouwt Immigration het Oostenrijkse Consulaat niet, want waarom eisen ze nu ook de stukken waarop zij hun verklaring baseren? Achterdocht? Controleren ze nu mij of de consul? En waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Vreemd.

Voorts is het goed om te weten dat men niet van mij heeft geëist dat ik die 65.000 Baht ook daadwerkelijk elke maand naar Thailand stuur. De verklaring van de consul en mijn jaaropgaven zijn blijkbaar genoeg bewijs. Bankboekje werd niet verlangd. Gelukkig maar, want anders zou ik nu meteen definitief vertrekken uit dit onwelkome Thailand.


Reactie RonnyLatYa

Ik heb het in het verleden al wel eens meer gehoord van ook andere immigratiekantoren, alhoewel eerder uitzondering dan regel. Men vroeg dan ook de originele stukken op die moesten bewijzen vanwaar die cijfers kwamen. Alhoewel dat steeds wel gebeurde wanneer de aanvrager een “Affidavit” gebruikte. Niet te verbazen eigenlijk want ik denk dat het wel bekend is dat vele het daarop niet zo nauw namen met de cijfers die ze invulde. Die personen zijn trouwens ook de reden dat het “Affidavit” nog maar in sommige immigratiekantoren wordt aanvaard. Maar het is/was ook het resultaat dat immigratie al eens steekproeven hield en ook vroeg om te bewijzen waar die cijfers vandaan kwamen. Trouwens dit is zo een voorbeeld waarbij immigratie bijkomende bewijsstukken kan/mag vragen indien ze dat nodig acht. In zo een geval vind ik dat ook een correcte vraag en zou daar zelf ook geen enkel probleem mee hebben. Toen ik het “Affidavit” nog gebruikte hing ik trouwens altijd dat bewijs al aan het “Affidavit”. Soms werd daar al eens naar gekeken, maar heb er zelf nooit vragen over gekregen.

Wat de reden was waarom jij nu ook die vraag hebt gekregen? Is het een steekproef geweest, is het een nieuwe eis, of wil men inderdaad de Consul controleren…? Geen idee. Misschien horen we het wel meer in de toekomst als blijkt dat het een vast gegeven zou worden.

****

Note: ‘Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel /www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

60 reacties op “TB Immigration Info Brief 044/20: Immigration Jomtien. Jaarverlenging met “proof of income”.”

 1. harold zegt op

  Eind april heb ik mijn retirement verlenging gedaan.
  Ook via de inkomensverklaring van oostenrijks consulaat

  Het Oostenrijks consulaat maakte mij er attent op dat de gegevens die leide tot de inkomensverklaring mede in geleverd diende te worden bij de immigration

  • RonnyLatYa zegt op

   Bedankt om het alsnog te melden….

 2. joskeshake zegt op

  Heel juist, werdt er zelfs aangepint, bij mij ook einde Maart bij Oostenrijks Consulaat Pattaya Nua.

 3. Jos zegt op

  Hier in Nonthaburi wordt een affidavit sinds dit jaar ook niet meer aanvaard. Met of zonder bewijzen van inkomsten.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Eind maart, eind april, eind mei ….. en toch moeten we wachten tot iemand de moeite neemt om dat in juli toch even te laten weten….
  Ik vind dit jammer.

  • Bz zegt op

   Hallo RonnyLatya,

   Wat heeft het voor zin dat hier te melden als het Oostenrijks Consulaat dat zelf al doet tijdens de aanvraag dat de bewijzen van inkomen tegenwoordig bijgevoegd dienen te worden bij inlevering bij Immigratie?

   Dit gaat toch uitsluitend mensen aan die gebruik maken van deze dienst?

   Voor de mensen die mogelijk voor het eerst gebruik willen gaan maken van het Oostenrijks Consulaat maakt het geen verschil want je moet bij het Consulaat zo wie zo altijd al je inkomensbewijzen kunnen overleggen.

   Voorheen was uitsluitend de verklaring van het Oostenrijks Consulaat voldoende bij Immigratie maar nu dienen dus ook de bewijzen bijgevoegd te worden.

   Mogelijk wil Immigratie wat meer inzicht krijgen waar de inkomens van de Farang zoal op gebaseerd zijn.

   Same Same but Different?

   Mvg. Bz

   • RonnyLatYa zegt op

    Hallo BZ,

    Toen ik vanmorgen je reactie las heb ik er over nagedacht.
    Je hebt volledig gelijk.

    Wat voor zin heeft het eigenlijk al die meldingen en het beantwoorden van vragen. Toch Same same but different, net zoals je zegt.

    Eindelijk heeft hij het door zullen vele denken. En terecht. Ik dacht dat voorafgaandelijke info of ervaringen van lezers leuk en nuttig zouden zijn. Maar uiteindelijk hoort men wel van de ambassade/consulaat of immigratie wat te doen en hoe het werkt.
    En tenslotte is de info en antwoorden die hier verschijnen ook niet voor iedereen nuttig. Enkel voor zij die er gebruik van maken

    Dus beste lezers. Ik heb het begrepen. Hier stopt het, want ik zie ook het zinloze ervan in.
    Er is nog één lezersvraag en één TB Info Brief komende denk ik en die al beantwoord en verstuurd zijn naar de redactie.
    Maar voor de toekomst hoef je naar mij geen vragen of info meer in te sturen.
    Mag wel natuurlijk naar TB, maar ik ga geen tijd meer steken in het beantwoorden ervan, want heeft geen zin. Je krijgt je antwoord wel als je een aanvraag of wat dan ook gaat indienen.
    Wat er na 31 juli gaat gebeuren? Dat hoor je één dezer dagen wel van de overheid/immigratie of leest het ergens wel. Tenslotte is dat ook niet voor iedereen nuttige info. Enkel die er gebruik van zullen maken.

    • Bz zegt op

     Hallo RonnyLatYa,

     Uitermate opmerkelijke reactie van je hetgeen mij hoogstens verbaasd.

     Mijn reactie is gebaseerd op jou nogal cynische reactie:

     “RonnyLatYa zegt op 17 juli 2020 om 13:14
     Eind maart, eind april, eind mei ….. en toch moeten we wachten tot iemand de moeite neemt om dat in juli toch even te laten weten….
     Ik vind dit jammer.”

     Met mijn reactie heb ik uitsluitend willen aantonen dat het logisch is dat er niet eerder apart melding van is gemaakt.

     Wie kaatst kan de bal terug verwachten toch?

     Mvg. Bz

     • Josef zegt op

      Hoezo heeft Ronny “gekaatst”? Hoezo moest hij de bal terug verwachten? Wat was niet goed aan zijn reactie dat jij moest denken dat het “logisch” is wat jij beweert? In de moeite die RonnyLatYa besteedde aan het verzamelen en verstrekken van immigration-informatie en het documenteren ervan ging het er juist om in staat te zijn te anticiperen op (de onduidelijkheden van) Immigration. Wat voor zin heeft het inspanningen zinloos te noemen terwijl deze voor jezelf niet van toepassing zijn? Voor anderen zijn al die inspanning wel zinnig en nuttig. Thailand en haar overheidsinstanties zijn geen toonbeelden van inzichtelijkheid. Jij ontneemt ons nu een vraagbaak. Ronny deed moeite te verduidelijken, terwijl jij teniet doet. Jouw opmerking dat je er allemaal wel achter komt als het zover is, is van nul en generlei waarde. Dat blijkt nu maar weer. Had je mond gehouden en je er verder niet mee bemoeid.
      Wellicht was het niet zo’n goed idee van Thailandblog om van sommige vragen en opmerkingen aan Ronny discussie-onderwerpen te maken door de reactie-mogelijkheid open te laten staan. Met name wij Nederlanders zijn altijd betweters en moeten per definitie ageren tegen alles en iedereen met autoriteit.
      Jammer dat Ronny stopt. Maar ik begrijp hem, bedankt hem bij deze, wens hem alle goeds, en misschien dat de redactie van Thailandblog er in slaagt op een andere manier de kennis van Ronny in een andere vorm aan te bieden. Maakt dit blog absoluut completer.

     • ruudje zegt op

      stop nu eens met die ongegronde opmerkingen , wat een gelul , is het uit verveling dat men
      zo reageert of uit afgunst , betweters vind je overal
      Respect Ronny

     • Lung addie zegt op

      Indien we de filosofie van Bz volgen dan kan het TB best opgedoekt worden. Indien enkel items welke IEDEREEN aanbelangen dienen te verschijnen dan moeten ook alle artikels betreffende Isaan (niet iedereen woont in Isaan), alle artikels betreffende Pattaya (niet iedereen gaat of woont in Pattaya) ……….. geweerd worden. Deze reactie, achteraf, is gewoon flauwe kul en een ‘poging’ tot verschoning. Het kwaad was reeds geschied. Bz zou beter, zoals de Romeinen, eerst zijn tong (in dit geval pen) driemaal rondgedraaid hebben al voor hij zijn respectloze reactie schreef. Een begrijpend lezer verstaat maar al te goed wat hij bedoelt, daar is geen discussie over. Dus Mr Bz, ik feliciteer jou om het te presteren dat, een der voornaamste kenners van het immigratiegebeuren, er de brui aan geeft. Mogelijk kan jij zijn taak overnemen, dan zal je beseffen wat voor energie je daar in te steken hebt om dit tot een goed einde te brengen.
      Ik ken Ronny persoonlijk en weet dat dit een mens is van NO NONSENS en vooral RECHTUIT en die het beste met IEDEREEN voor heeft…. probeer jij dat ook maar.

    • Renévan zegt op

     Na de reactie van Bz zag ik dit al aankomen. Jammer dat de enige persoon die altijd het juiste antwoord geeft er mee stopt. Het zou Bz sieren als hij zich zou verontschuldigen voor zijn misplaatste reactie. En Ronnie je laat je toch niet wegsturen door een betweter.

     • Erik zegt op

      Ik heb Ronny in privé bedankt voor zijn jarenlange inzet en expertise. Dit blog heeft gelukkig twee experts op visumzaken (voor Thailand en Schengen) in huis en onderscheidt zich daarmee van andere media die vaak maar wat aanklooien.

      Wat hier is gebeurd is zo typisch Nederlands: je steekt je koppetje boven het gras en hoppa! daar komt iemand om je koppie er af te maaien. Jaloers? Het zou zo maar kunnen.

      Ik hoop dat Ronny zijn beslissing herroept en ondanks die enkele zeurneus de visumzon weer gaat zien. Daar hebben we allemaal behoefte aan nu Thailand steeds minder zelf blijkt te weten hoe met visums om te gaan en helemaal in deze coronatijden.

    • Ron zegt op

     Hoi Ron, bedankt voor al informatie inz. visa en dat maanden/jaren lang. Weet zeker dat je tientallen erg goed geholpen heeft. Jammer, maar begrijpelijk

    • Erwin Fleur zegt op

     Beste RonnyLatYa,

     Laat je niet gek maken door een ondwetend persoon.
     Als je genoegen vind in wat je doet(veel mensen helpen) zou ik niet stoppen.

     Ook ik help veel mensen met problemen, soms komen ze voor de tweede keer terug omdat
     zij het zelf niet kunnen.

     Mensen vinden het gouw gemakelijk als iemand anders het voor je doet, waarna zij dit gaan rond
     vertellen als of zij dit zelf hebben uitgezocht(ik ken dit soort mensen).
     Waardeloos en slecht onderlegd wil ik niet zeggen maar komt er wel op neer.

     Ik hoop dat je de draad weer oppaktna een wel verdiende rust periode.
     Met vriendelijke groet,

     Erwin

    • janbeute zegt op

     Beste Ronny ik begrijp niet waarom je er mee wilt stoppen.
     Er zijn vele goede bloggers die hulp en advies aangaande de overigens niet altijd zo simpele immigratie en visum regels en procedures kunnen gebruiken.
     Ook al wordt de zelfde soort van vraag meer dan 10 keer per jaar gesteld.
     Niet iedereen is handig met zoeken naar informatie via digitaal.
     En vooral bij mensen die als nieuwkomer naar Thailand willen voor retirement huwelijk of overwinteren dan wel een langere vakantie.
     Laat die mensen niet in de kou staan.
     En de betweters laat ze maar hun eigen gang gaan, de beste stuurlui staan nog steeds aan de wal.
     En van ambassades en consulaten personeel hoef je ook niet te verwachten dat ze altijd het juiste antwoord geven op een vraag.
     Heb ik zelf meegemaakt waarbij na het overlijden van een goed kennis van mij hier in Pasang de kinderen met een kluitje het riet werden ingestuurt met een half verhaal.
     Gelukkig kon ik ze toen optijd nog helpen, zodat ze de papierwinkel gelegaliseerd vertaald enz voor vertrek naar Holland bij zich hadden.
     Zelfs bij de Thaise Immi weten ze of kennen ze de eigen regels niet eens, ook al een keer meegemaakt.
     Hoofd omhoog niet getreurd, gewoon doorgaan.

     Jan Beute.

   • Vincent zegt op

    Namens bijna alle TB lezers; je wordt bedankt …

  • harold zegt op

   Ik heb hier melding van gemaakt in maart 2020 Ik was nl i.v.m.corona geduvel eerder gegaan +/_ 44 dagen voor verloop. Ik werd geweigerd, daar het maar 30 dagen van te voren mag zijn.
   Beide vermeld in een van de berichten inzake immigration die toen verschenen
   Helaas niet als een aparte brief aan de redactie gezonden.

   Mijn bericht is nimmer geplaatst (wel eerst in afwachting van enz.) Dat ik nu reageerde was een “glimlach” naar mijn niet geplaatste bericht

   Ik heb meerdere berichten verzonden ook in andere zaken, die niet geplaatst werden, terwijl ik nimmer een onvertogen woord gebruik of zal gebruiken.

 5. Loe zegt op

  Op Samui is de brief van de ambassade (NL) voldoende, maar willen ze kopieën van alle pagina’s uit het bankboekje. Ik geloof niet dat ze er ook naar kijken. Dus geen verplichte overboeking van 65000 baht per maand.

  • RonnyLatYa zegt op

   Willen misschien enkel zien van welk geld je leeft. Je hoeft daarom niet 65 000 Baht per maand over te maken of op te doen.

 6. l.lagemaat zegt op

  Ik mis in dit stukje de bank statement waar het geld naar toe gestuurd wordt vanuit Nederland.
  Dus na de inkomensverklaring van oostenrijks consulaat ook een bank verklaring!

  • RonnyLatYa zegt op

   Als men tevreden is in Jomtien met een “Proof of income” van de Oostenrijkse consul, hoef je ook geen bankstatement te tonen dat het werkelijk wordt overgemaakt.

   • l.lagemaat zegt op

    Met dank voor alle energie en tijd die je al die tijd in deze ” visa” rubriek gestopt hebt toch nog een korte reactie.
    Lange tijd geleden wilden zij van mij wel een bankpapiertje, helaas en werd ik teruggestuurd.
    Extra tijd en 200 baht lichter!
    Vriendelijke groet,
    Lodewijk

 7. Henk zegt op

  Wat vreselijk dit. Er zijn helaas lieden die zonodig de betweter willen spelen. Ik heb heel veel respect voor hetgeen Ronny altijd heeft gedaan! Mensen als Ronny zijn onmisbaar op een blog als dit. Bz bedankt voor de destructieve bijdrage.

 8. joskeshake zegt op

  Denk niet dat het een steekproef was, hebben ze bij mij ook gedaan einde Maart, mijn bewijs van inkomsten aangepind aan papier van Oostenrijks Consulaat.

 9. MikeH zegt op

  De antwoorden van Ronny L op vragen over Thaise immigratie vraagstukken behoorden tot het meest nuttige deel van TB. Hij heeft als een van de weinigen de moeite genomen zich een weg te banen door de chaotische en veranderlijke jungle van regels, geboden en verboden en wij luiaards hebben daarvan flink geprofiteerd (ook ik ja).
  Is het nou typisch Nederlands dat er dan een narcistische, zeikerige betweter opduikt die lekker alles voor anderen verpest?

  • Nee, hoor. Er zijn ook genoeg Belgische reageerders die denken het beter te weten dan Ronny.

 10. Christiaan zegt op

  Ronny, heel ja,,er dat je stopt, maar wel begrijpelijk.
  Ik heb jouw geduld altijd heel erg bewonderd

 11. Annelie zegt op

  Ronny’s uitleg en bijdragen zijn voor mij de belangrijkste redenen geweest om de Thailand Blog te blijven volgen. Zeker in covid tijd welke veel gevolgen voor onze visa kan hebben zijn zijn bijdragen van essentieel belang. Ik dank Ronny hierbij voor zijn adviezen in het verleden. Ik vind het erg jammer dat hij hiermee stopt.
  En ergens hoop ik dat hij hierop terug komt. Ik denk dat heel veel lezers wel baat hebben bij zijn adviezen en die dan ook erg op prijs stellen.

 12. Harrie zegt op

  Wat jammer dat je er mee stopt Ronny. Ik zit al enkele jaren op deze site en vind de informatie die jij geeft altijd erg interessant. De regels in Thailand zijn soms lastig te begrijpen en dan is het fijn als iemand kundige reacties en tips geeft. Daarnaast zijn jouw reacties heel leerzaam voor de mensen die starten met het bezoeken van Thailand.

 13. Leo Th. zegt op

  Beste RonnyLatYa, jouw inzendingen en antwoorden m.b.t. de vele vragen over de immigratie problematiek in Thailand blonken niet enkel uit door deskundigheid maar ook door de heldere wijze waarop jij de informatie beschikbaar maakte. Veel lezers zullen er profijt van hebben gehad en er geld, tijd en teleurstellingen door hebben bespaard. Daarvoor wil ik jou hartelijk bedanken. Uiteraard hebben ik en de andere lezers van Thailandblog jouw beslissing te respecteren. De aanleiding van jouw besluit is betreurenswaardig en dat valt Bz, met zijn overbodige reactie die bij jou begrijpelijkerwijs in het verkeerde keelgat is geschoten, te verwijten. Vanzelfsprekend wens ik jou nog veel mooie jaren in Thailand, of waar dan ook, toe!

 14. Leo Bosch zegt op

  Na de niet op feiten gestoelde beweringen zonder bronvermelding van sommige bloglezers (die heeft dit gehoord en die heeft weer dat gehoord) te hebben moeten lezen, was het altijd een hele geruststelling om te weten dat je in ieder geval altijd op de info die Ronnie ons verstrekte kon bouwen. Waarvoor mijn dank.
  Jammer dat hij door de zinloze opmerking van BZ besloten heeft er mee te stoppen.

 15. Maarten Vasbinder zegt op

  Ronny,

  Begrijpelijk dat je er mee stopt. Jammer. Mij heb je in ieder geval zeer goed geholpen.
  Daarvoor mijn welgemeende dank.
  We zullen je missen.

  Maarten

 16. ser kokke zegt op

  Blijf alstublieft. We hebben je nodig.

 17. Han zegt op

  Hi Ronny, vooral mijn eerste jaren naar thailand heb ik veel aan je adviezen gehad, een rots in de burocratische branding. Dank hiervoor, kan me best voorstellen dat het af en toe wat te veel wordt, uiteindelijk doe je het geheel belangeloos.
  Hopelijk bedenk je je nog een keer, maar in elk geval bedankt voor je hulp en een heel mooi leven toegewenst.

 18. BeerChang zegt op

  Zeer veel dank gaat uit naar deze geweldige man die heel veel tijd en werk in dit blog heeft gestoken.
  Ik kan Ronny niet persoonlijk maar wel van online social media waar wij in de jaren wel eens contact hadden ik over vragen en Ronny met antwoorden en ook wel eens over hoe het gegaan was met een visum aanvraag als er weer eens iets aan de regels verandert was,en of de omgang van de regels per imigration anders waren.
  Kom snel terug Ronny dit blog steekt ver boven andere uit als het om visa regels gaat en neem dat maar van mij en velen andere aan !!!
  Maar uiteindelijk ligt de beslissing bij jou Ronny dat moet ook gerespecteerd worden ik weet zeker dat niet alleen ik maar heel dit blog misschien op een enkele na je graag weer terug zullen zien.

 19. haki zegt op

  Ronny, beste beste Ronny! Wat lees ik nou? Jij, waar ik zoveel van opgestoken heb en van je adviezen profijt heb gehad en hoopte (nog steeds hoop) ook in de toekomst op jouw deskundigheid te mogen rekenen. Natuurlijk begrijp ik je frustratie en respecteer je beslissing, maar hoop toch………
  Bedankt Ronny!
  Beste groet, Haki

 20. Cornelis zegt op

  Jammer dat je stopt, Ronny, maar ik kan me je reactie/frustratie heel goed voorstellen. Ik heb me al vaker afgevraagd hoe je het volhield telkens maar weer dezelfde vragen te beantwoorden en te reageren op de onzin en – soms – stupiditeiten die regelmatig als ‘waarheid’ worden geponeerd. Je kop boven het gras uitsteken wordt helaas maar zelden beloond.
  Goed voornemen van de redactie om wat strakker te laten modereren. Ik hoop je hier toch weer tegen te komen in de toekomst

 21. sjaakie zegt op

  Een rots in de Immigration branding, dat is wat Ronny is/was, altijd haarscherp, kundig en compleet, Ronny, van jou heb ik geleerd en genoten hoe je je bemerkingen en adviezen aan het papier toevertrouwde,
  Hartelijk dank voor alle moeite die jij je getroost hebt om anderen belangeloos te helpen.
  Zal je als groot specialist missen op Thailandblog, het ga je goed.
  Welgemeende Groet,
  Sjaakie

 22. Yan zegt op

  Beste Ronny, zoals velen hier betreur ik het ten zeerste dat u ermee ophoudt…Ik wil u ook zoals velen van harte bedanken voor de steeds correcte en duidelijke informatie. En ik kan, ook weer zoals velen (de meesten onder ons) enkel maar hopen dat u uw beslissing herziet….Nogmaals dank….en hopelijk tot weldra.

 23. Ron zegt op

  Beste Ronny, ik waardeer(de?) je antwoorden en je informatie altijd zeer. Up to date eerlijk helder en no nonsense. Ik zou willen vragen je besluit te heroverwegen aangezien er veel meer mensen wel de toegevoegde waarde ervan in zien dan die paar die dat blijkbaar minder waardevol vinden.
  Neem daarin ook mee dat je het nooit 100% goed kan doen. Hoop je berichten hierweer te mogen verwelkomen.

 24. Sir Charles zegt op

  Ronny bedankt voor je tomeloze inzet al de jaren, door jouw deskundige inbreng heel wat wijzer geworden wat me uitstekend heeft geholpen bij het aanvragen van de benodigde visa.
  Nogmaals hartelijk bedankt!

 25. Lomlalai zegt op

  Ik ben nog slechts een vakantiebezoeker in Thailand, wellicht veranderd dit in de toekomst, daarom heb ik ook altijd met veel belangstelling de heldere antwoorden van Ronny op visumvragen hier gelezen. Gaat iedereen trouwens naar het Oostenrijkse consulaat in Pattaya omdat dit wellicht het enige Europese consulaat in Pattaya is?

 26. Sjoerd zegt op

  Beste Ronny,

  99,9% van de lezers waardeert je inzet. Laat je svp niet ontmoedigen door 1 lullige reactie… blijf svp !!!
  Vr gr,
  Sjoerd

 27. Lonnie zegt op

  Beste Ronny,

  heel erg jammer dat je stopt.Ik heb je verschillende keren een vraag gesteld,en die altijd perfect beantwoord gekregen,en mij wel degelijk geholpen hebben.
  Eigenlijk keek ik nu al uit naar jouw bericht over ‘ wat na 31 juli ‘.
  Ik vond jou reactie van gisteren heel logisch,een beetje samenwerking kan geen kwaad.Je hebt het al vaak genoeg gevraagd : Meld het !
  Ook nog mijn complimenten voor je geduld.Door vragen te beantwoorden,die net gesteld zijn,of aan mensen,die blijkbaar niet eerst de moeite nemen even op dit blog te zoeken.
  Ik dank je zeer,voor jouw,al jaren lange,inzet ! Ik heb altijd al jouw berichten gelezen,en er veel van geleerd.
  Dus dank je wel,maar ik hoop wel dat je doorgaat!

  Stay strong,
  Groet,Lonnie.

 28. pjoter zegt op

  Elke keer dat er een vraag gesteld werd of een mededeling gedaan werd en Ronny daar antwoord op gaf dacht ik:, kijk dat is nou iemand die zijn zaakjes op orde heeft en antwoordt met verstand van zaken.
  Ik persoonlijk ben altijd erg blij geweest met zo iemand op TB voor velen een steun en toeverlaat zonder wollige antwoorden maar to de point.
  Is het op jou niet van toepassing de vraag of het onderwerp lees het neem het tot u en vervolg u dag.
  Anderen zijn er blij mee en geeft het als dat kan houvast.
  En dat is in Thailand heel wat met een immigration waarvan de linkerhand niet weet wat de rechter uitspookt.
  Elk kantoor met zijn eigen regels en interpretatie Ronny houd het bij en geeft antwoord.
  Ik zou het en ik denk velen met mij verschrikkelijk jammer vinden als je er mee zou stoppen Ronny.
  En voor alle betweters onthou u van commentaar of doe eerst uw huiswerk.

  Ik hoop dat velen die het werk van Ronny een warm hart toe dragen hem willen steunen.
  Laat wat van je horen.

  MVRG.

  Pjoter Lo

  Fan Van Ronny LatYa

 29. Johan zegt op

  Ronny heel jammer dat je stop,ik heb regelmatig door jou adviezen andere mensen kunnen helpen.
  Ik wens jou al het beste.

  Beste groeten Johan

 30. Erwin Fleur zegt op

  Beste RonnyLatYa,

  Jammer dat je stopt. Ik zelf en een hele boel mensen vinden dit leerzaam voor nu en in
  toekomst.
  Heel erg bedankt.
  Met vriendelijke terugkomst,

  Erwin

 31. Yan zegt op

  Hierbij nodig ik de idiote betweters uit hun diepgaand spijt te betuigen aan Ronny en aan alle Thaiblog volgers die hierbij gefnuikt worden….

 32. Facttester zegt op

  Beste Ronny,
  Ik heb met mijn posting gewoon een kleine positieve bijdrage willen leveren aan TB door melding te maken van een – mijns inziens – nieuwe maatregel van Immigration. Goede bedoelingen dus. Jouw toelichting onder mijn posting was alleen maar constructief en verhelderend! Geweldig!
  Je vroeg mij wat de reden was van Immigration om mij ook die vraag te stellen. Mijn antwoord is dit:
  De dame van het Oostenrijkse Consulaat had mij verteld/gewaarschuwd dat het inleveren van de Jaaropgaven momenteel verplicht was, dus heb ik ongevraagd die documenten zelf vastgeniet aan de verklaring van de Consul en ingeleverd. Ik ging er dus vanuit dat het consulaat het bij het rechte eind had en ik heb Immigration niet gevraagd of het nodig was.
  Ik blijf het wat merkwaardig vinden dat Immigration zowel die verklaring van de Consul als mijn Jaaropgaven wil hebben. Dat is dubbel op. Die verklaring is dan namelijk niet meer nodig. De Jaaropgaven zouden dan toch volstaan…? Hoe dan ook, misschien dat mijn boodschap een kleine bijdrage zou zijn aan je dossier.

  Maar inmiddels zie ik hoeveel stof één reactie van dhr. BZ heeft doen opwaaien. Jouw reactie kan ik heel goed plaatsen, ik neem je natuurlijk niks kwalijk, maar als de emoties over een tijdje gekalmeerd zijn zouden alle lezers van TB – gezien de vele lovende reacties en steunbetuigingen – het maar wát waarderen als je weer de draad op zou willen pakken. Jij wordt gewoonweg bewonderd en gewaardeerd door de dankbare massa! Laat dat toch niet afpakken door die ene negatieve reactie.
  Veel dank voor alles en hopelijk tot ziens.

 33. Jacques zegt op

  Beste Ronny, ook ik sluit mij aan bij de vele mensen op dit blog die wel waarderen wat u al lang en op kwalitatief hoogstaande wijze aan ons mededeelt omtrent de visa materie. Wij, want in dit geval weet ik zeker ook voor anderen te mogen spreken, hebben hier veel aan gehad en wie is bz om dit teniet te doen. Is dit de druppel die de emmer deed overlopen, met uw besluit om hier mee te stoppen. Ik weet dat kritiek en zeker als deze ongegrond en of gewoonweg dom is, iets doet met de mens en kennelijk is bij u de maat vol. Ik vraag u na een rustperiode uw mening te herzien en de positieve reacties die er veel meer zijn als de negatieve net zo te laten doorwerken en weer de drive te vinden uw werk als vanouds te hervatten. Ik begrijp dat u baalt maar velen balen nu met u en Thailandblog verdient het om mensen zoals u aan zich te verbinden. Zeer betrokken en deskundig. We gaan u missen en hopelijk in de toekomst toch weer mogen begroeten. Sterkte en heb het goed en bedankt voor uw jaren van inzet en betrokkenheid.

 34. Johnny BG zegt op

  Dit is zo typisch Nederlands en misschien ook wel Belgisch.
  Vrijwilligers in het verenigingsleven zijn steeds moeilijker te vinden in landen zoals Nederland en de reden van het afhaken is vaak dat vele mensen totaal geen benul hebben wat vrijwiligerswerk is maar wel alles willen afzeiken. Betreffende Nederland denk ik echt dat mensen te verwend zijn en totaal niet snappen dat het leven niet draait om mij, ikzelf en ik.
  Precies voor mij de reden om Nederland te verlaten.
  Ronny, ik had niets aan je info want ik laat het door een bureau doen maar ik heb het altijd goed gevolgd
  en heb diep respect voor je tijd die je eraan hebt besteedt.
  Sukkels zuigen energie maar neem het niet te persoonlijk. Mogelijk is het meest urgente het vermelden waard voor de vele andere bloglezers die het wel waarderen.

 35. Henk zegt op

  Ronny,

  Zoals je kunt zien vinden velen het enorm jammer dat je voorlopig geen visum vragen meer zal beantwoorden, echt echt jammer. Ik hoop dat het bij voorlopig blijft en niet definitief wordt. Velen hebben van jou kennis gebruik kunnen maken en..velen zouden dat in de toekomst ook willen blijven doen, op dit blog wordt je enorm gewaardeerd.

 36. Peterdongsing zegt op

  Beste Ronny,
  Wat een gemis als je echt, nu na een nachtje slapen, je deskundigheid niet meer aanwendt om anderen waaronder mij, te helpen of te adviseren.
  Zie alleen hier al hoeveel fans je hebt en dit zjn slechts diegene die de moeite nemen een berichtje te sturen.
  Je deskundige en duidelijke weergave van de feiten, worden door zo velen gelezen.
  Ookal gaat het over een visa waar men vaak niets aan heeft, zoals een studie visum, wordt het als interessant leesvoer gelezen..
  Hulde niet alleen voor je up to date kennis, maar dus ook voor je manier van schrijvem.
  Alsjeblieft Ronny, laat je kennis, je deskundigheid , je waardevolle tips, ook voor ons, je fans en vrienden van TB, een bron blijven waar we graag uit putten…
  En over diegene die zo graag overal op afgeven, of graag doen het beter te weten, laten we daar niet teveel woorden aan vuil maken…
  Groeten PeterDongSing.. dichtbij Roj Et…

 37. Willy zegt op

  Ronny jammer dat je stopt. Ergens begrijpelijk door die onzinnige reacties. Het ga je goed en hoop toch weer je belangrijke informatie te lezen.

 38. Charly zegt op

  Wat een gemis Ronny. Ik heb altijd blind gevaren op jouw adviezen en interpretaties van de Thaise wetgeving op het gebied van visa, verblijfsperiodes, verlengingen en noem verder maar op.
  Helaas ben je niet de eerste vaste schrijver op dit blog die er mee stopt gezien de onvoorstelbaar stupide reacties van enkelen onder ons.

  Zo hebben we al afscheid moeten nemen van, onder anderen, de heerlijke verhalen van De Inquisiteur.
  Ook zelf ben ik er om die reden onlangs mee gestopt.
  Hoe heet dat ook al weer? Ik geloof parels voor de zwijnen gooien.

  Ik hoop dat je over een tijdje, als een en ander wat is bezonken, op je beslissing terug komt.
  Jouw informatie is voor vele lezers hier van onschatbare waarde.

  Het ga je goed,
  Charly

 39. KarelSmit2 zegt op

  Ik heb nooit gebruik gemaakt van het Oostenrijkse consulaat, en ga dat ook niet doen, toch vind ik het interessant om deze dingen te weten en bij te houden al was het maar om heel misschien iemand hiermee ook weer van goede raad te kunnen voorzien.
  Dus de zienswijze van BZ niet nodig voor mensen die hier toch geen gebruik van maken gaat niet op, althans bij mij dus.

  Ik geloof er niets van dat Ronny deze reactie op BZ zijn ontmoedigend bericht meende, ik denk dat hij deze persoon (BZ) hier mee de gek aan stak op ironische wijze, zo kwam het bij mij over, maar misschien heb ik het mis.

  Er is maar 1 expert op dit gebied is en dat is Ronny, als BZ denkt als het zo ver is men de juiste informatie wel bij de betreffende instanties zal krijgen dan kan ik hem mededelen dat je dit maar af moet wachten, dit zal dan bij de Oostenrijkse consulaat misschien wel goed zijn maar er zijn genoeg voorbeelden van instanties die onopzettelijk en soms zelfs opzettelijk misinformatie geven en foutjen maken. Dus alle info is goed, hoe meer hoe beter, ik hoor liever 10 keer het zelfde wat juist is dan 1 x iets wat later lariekoek blijkt te zijn.

  No een hele fijn dag iedereen Mvg Karel2

 40. jan si thep zegt op

  Hallo Ronny,

  Heel jammer dat je er mee stopt.
  Jij bent altijd degene die je kan geloven als er een vraag komt met allerlei betweters die halve, onware informatie geven.
  Vooral ook belangrijk; de informatie die je geeft als er dingen zijn / gaan veranderen. Altijd een trigger om goed op te letten.
  Ook eens buiten het forum (via de beheerder) om informatie van je gekregen. Een eerlijk antwoord tenminste.

  Ik snap je wel. Ik vind de teneur op het blog vaak negatief en soms denigrerend naar vraagstellers / bloggers toe. Iedereen mag commentaar geven maar doe het op een positieve manier waarmee je anderen helpt en doe het anders niet.

 41. Winlouis zegt op

  Beste Ronny, eerst en vooral wil ik mijn spijt betuigen dat U besloten hebt voor er mee te stoppen.! ik ben vroeger zeer goed geholpen door U en heb zeer veel respect voor de grote inzet door U op het blog. Ik heb mij dikwijls afgevraagd, waar U de energie bleef halen, voor altijd maar weer dezelfde vragen te beantwoorden. Ik had er al veel rapper de brui aan gegeven. Voor mijn part, alvast zeer bedankt voor Uw uitstekend werk dat U op het blog verwezenlijkt heb. Ik hoop U ooit, in eigen persoon te mogen ontmoeten. Hou het gezond.! Herwin.

 42. teun zegt op

  Beste Ronny,

  Ik heb al eens eerder mijn positieve verbazing uitgesproken over jouw ongelooflijke geduld om (ook regelmatig dezelfde) vragen van lezers keer op keer weer te beantwoorden.

  Maar laat je je nu niet te snel tot een besluit tot stoppen van je zeer gewaardeerde bijdragen aan TB verleiden? En dat nog wel door 1 onbegrijpelijke en nodeloos negatieve reactie van ene BZ?

  Ik kan begrijpen, dat je soms door een enkele negatieve opmerking tot een drastisch besluit komt. Maar heer BZ (een anonieme reageerder) komt de “eer” (sarcastisch bedoeld!!) niet toe, dat hij de oorzaak is van het stoppen van jouw bijdragen aan TB.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website