TB Immigration Info Brief 041/20: Aanpassing aan de TM30 melding

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags:
24 juni 2020

Melder: RonnyLatYa

Ref: forum.thaivisa.com/topic/1169664-thai-immigration-announce-changes-to-tm30-reporting

Immigratie bureau meldt dat er een aanpassing is aan de TM30 melding. Het betreft volgend artikel:

2.2 After the house holder, owner or possessor of the premise of hotel manager has reported as defined in Article 2.1, the same alien has left the premise and returned for another stay within the valid period, the house holder, owner or possessor of the premise of hotel manager do not need to make another report;

The alien as defined in paragraph one shall include those who being granted multiple-visa who leaves and returns to the Kingdom with specified time in the visa, and those with re-entry permit.

Dit wil zeggen dat wanneer de TM30 melding gebeurd is en de buitenlander keert binnen de geldigheid van zijn verblijfsperiode terug naar dezelfde plaats, er niet opnieuw een TM30 dient gemaakt te worden.

Bovenstaande tekst is ook van toepassing voor diegene met een Multiple entry visum of een re-entry en terugkeren uit het buitenland.

Volledige nota kan je lezen in Ref.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “TB Immigration Info Brief 041/20: Aanpassing aan de TM30 melding”

 1. Geert zegt op

  Dat is uitstekend nieuws !
  Ik had het ook al gelezen, bedankt om het ook te melden op ThailandBlog Ronny.
  Het is altijd prettig om het nog een keer opnieuw te lezen van iemand met kennis van zaken zoals jij.

  Gegroet,

 2. Wim HY zegt op

  Lees alle info van Ronny. Geeft goede en zeer actuele informatie. Dank hiervoor!

 3. Hans zegt op

  Betekent dit dat voor diegene die in Thailand wonen, en zij ergens anders overnachten dan thuis, er niet meer naar immigratie moet worden gegaan bij terugkomst thuis door de huiseigenaar? of gaat het hier specifiek over mensen die het land verlaten en terugkomen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Volgens dit order dient u dat inderdaad niet meer te doen.
   Maar het is verstandig er bij gelegenheid altijd eens naar te informeren bij uw immigratie kantoor.

 4. Eric zegt op

  Voor ons is dat niet nieuw, met onze multiple visium van 2018 / 2019 en 2019 / 2020 is dit al ingevoerd door de immigratiedienst dienst van Songkla (Hat Yai).
  Met ons verblijf van 6 maanden en nu (2020) 8 maanden Moest onze gastheer ons niet telkens melden na een visa run.
  Ik veronderstel dat dit toen een test case was.

  • Lung addie zegt op

   Je bedoelt waarschijnlijk een ‘borderrun’ en geen ‘visarun’ want dat zijn wel twee totaal verschillende zaken. En nee, jij zal geen testcase geweest zijn in dat geval. Het werd reeds in verschillende IO toegepast bij mensen die het verschil tussen een borderrun en een visarun kenden.

   • Bz zegt op

    Hallo Lung addie,

    Wat is het verschil tussen een Borderrun en een Visarun?

    Mvg. Bz

    • Lung addie zegt op

     Beste Bz,
     er is een hemels groot verschil tussen een ‘borderrun’ en een ‘visarun’.

     de borderrun: je gaat de grens over en komt opnieuw Thaialnd binnen waarbij je een verlenging van je verblijfsperiode krijgt, afhankelijk van het soort visum je hebt.

     de visarun: je gaat naar een ander land waar een Thaise ambassade of consulaat gevestigd is en waar je een nieuw visum aanvraagt.
     Ik meen toch dat dit een groot verschil is.

   • Eric zegt op

    Lung Addie, alvast bedankt . voor je melding dat ik het verschil niet ken tussen een borderrun en een visarun. Met meldingen als dit maak je geen goede vrienden

  • RonnyLatYa zegt op

   Is helemaal geen test case.
   Heel eenvoudig. Lokaal doet ieder zoals het hem zint en dat zal ook nu niet veranderen.

 5. awp zegt op

  Ubonjoe TM30
  Location:Ubon Ratchaithani
  3 hours ago,
  If you have a single entry visa or visa exempt entry the reporting still applies to you.
  If on a multiple entry visa or a extension of stay with a re-entry permit it applies to you.

 6. fred zegt op

  Zal waarschijnlijk weer afhangen van welk immigratiekantoor en welke ambtenaar. Voor alle zekerheid ga ik voortaan toch maar elke keer ik terugkeer uit het buitenland. In Jomtien moest het ook niet maar toevallig moest ik toch een boete betalen van 1600 baht opdat ik me zogezegd niet gemeld had. Nochtans al 10 jaar op zelfde adres zonder wijzigingen.
  Ieder keer aanmelden na periode van meer dan 2 weken in het buitenland zei de dame.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Mijn raad is : Je hoeft niet direct naar je immigratiekantoor te lopen, maar vraag er eens naar bij gelegenheid. Tenminste toch zij (of hun vrouw) die verantwoordelijk is voor zulke meldingen.

  Het is dan enkel weer wachten op de hier niet/hier wel reacties van de verschillende immigratiekantoren, want als er één ding zeker is, dan is dat het niet overal hetzelfde zal toegepast worden.

 8. RonnyLatYa zegt op

  Ik heb ondertussen begrepen van de website van Richard Barrow dat dit geen landelijke beslissing is van Immigratie, maar enkel in sommige immigratiekantoren van toepassing is. Momenteel enkel Phuket en Chiang Mai. Zo laat hij weten dat zijn immigratiekantoor in Samut Prakan er (voorlopig) niet aan zal deelnemen

  “Please note that this relaxing of the TM30 rule for landlords to report the movement of foreign tenants doesn’t seem to be nationwide. So far Chiang Mai and Phuket are doing this. But they have no plan to do this (yet) at my local Immigration office in Samut Prakan.”

  https://www.facebook.com/richardbarrowthailand/photos/a.669746139705923/4572483046098860/?type=3&theater

  Controleer dit dan ook met uw immigratiekantoor, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 9. Ruud zegt op

  Altijd oppassen met dit soort berichten want het is maar net wie je voor je hebt van de immigratie dienst.
  Ik kan het bericht of regelgeving dan ook niet terug vinden op https://immigration.go.th want volgens mij zou het dan hier moeten staan Home > Service > Notification of residence of foreigners

 10. RonnyLatYa zegt op

  Op wat slaat zulke reactie nu weer ? Waarom zou ik met zulke berichten moeten oppassen ?
  Het is officieel verschenen op de website van Immigratie.
  https://immigration.go.th/read?content_id=5ef48af54d69ab1c9c5be709

  Maar misschien kan je het niet terugvinden, omdat je gewoon niet weet waar je zoiets moet zoeken.
  Zulke orders/nota’s verschijnen altijd eerst onder “Announccement” op de website van Immigratie
  https://immigration.go.th/announce

  Pas veel later en in dit geval alvast na 30 juni, zal de webpagina ” Notification of residence of foreigners” aangepast worden. Kan best nog maanden over gaan voor ze dat aanpassen

  Momenteel echter passen enkel Chiang Mai en Phuket dit toe, maar eigenlijk hoeft dat ook maar na 30 juni.
  Maar eigenlijk moet elk immigratiekantoor dat na 30 juni verplicht toepassen, maar dat is weer iets anders.

  • Ruud zegt op

   Bedankt voor je reactie. Ik kreeg bij het lezen van het bericht het idee dat de informatie compleet van Thai Visa afkomstig was. Je meld nu dat je informatie afkomstig is van de Immigratie website.
   Maar daar zag ik de wijziging nog niet officieel bij de TM30 staan.

   Vervolgens geef jezelf aan dat elk immigratiekantoor dat na 30 juni verplicht zou moeten toepassen wat in de praktijk wel eens anders zou kunnen zijn wat ook mijn ervaring is. Je kunt er dus niet met zekerheid van uit gaan dat dit overal wordt toe gepast. Vandaar mijn woord oppassen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Wat me vooral stoort in uw reactie is ” oppassen met dit soort berichten”.
    Dit zijn niet zomaar een “soort bericht” dat ik post, maar officiële orders waar ik naar refereer.
    Dat zou men ondertussen al moeten weten.

    Als ik zoals in dit geval een Ref gebruik naar een site als Thai Visa, is dat vooral omdat zij daar het officiële document en/of order al hebben laten verschijnen, of vooral toch de vertaling ervan.

    In dit geval zeggen ze ook dat ze het document/vertaling van de website van Chiang Mai immigratie hebben gehaald.Dat is ook een officiële website, zij het meer lokaal gericht.
    “The latest announcement was posted on the Chiang Mai immigration website and comes into effect from 30 June 2020.”

    In dit geval is het pas later op de website van het hoofdkantoor verschenen, maar dat gebeurt wel meer, vooral dan wat de vertaling betref.
    Ik zou ook een link kunnen plaatsen naar het Thaise document op de website van Immigratie, maar ik betwijfel of ik daar veel TB lezers een dienst mee bewijs. Daarom zoekt ik eerst naar een link waar de vertaling al wel verschenen is en ThaiVisa is daar nu eenmaal meestal snel mee.

    Ik schrijf trouwens in mijn oorspronkelijk artikel dat niet Thai visa dat zegt, maar dat “Immigratie bureau meldt dat er een aanpassing is aan de TM30 melding. ” en dat je de “Volledige nota kan je lezen in Ref.” Het is dus wel duidelijk denk ik dat ik niet zozeer refereer naar wat ThaiVisa schrijf, laat staan naar de reacties, maar wel naar het verschenen document daar.

    Dat niet alle immigratiekantoren of hun officieren vervolgens de orders volgen is een ander gegeven. Maar dat is wel bij meerdere orders zo. Niet alleen de schuld van die kantoren en of officieren, maar ook omdat veel orders op een manier geschreven zijn die meerdere interpretaties mogelijk maakt.

 11. Geert zegt op

  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1941048/tm30-reporting-rule-on-foreigners-eased


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website