Dagboek van Khun Peter (deel 1)

Door Redactie
Geplaatst in Dagboek, Khun Peter
Tags:
24 november 2012
Stevige rock voor oude mannen

Besmet met het dagboekvirus dat Dick heeft verspreid, ben ik mijn gedachten aan het ordenen en zal ik de lezers deelgenoot maken van mijn dagboek dat zich deels in Nederland en deels in Thailand zal gaan afspelen.

Waarom? Wel, ik ga weer overwinteren in Thailand en daar valt voldoende inspiratie uit te putten. En zie hier het resultaat, een dagboek (of wat er op moet lijken).

Profijt

De eerste hobbel van mijn overwinteringplan is genomen. Ik heb mijn compagnon gevraagd of hij akkoord kon gaan met mijn vertrek voor drie maanden naar het ‘Land van de Glimlach’. Hij vond het prima. Ik had ook niet anders verwacht. Mijn compagnon is tevens een jeugdvriend, we kennen elkaar al 38 jaar. Sinds eind 1999 runnen wij samen een bedrijf.

Mijn werk in Apeldoorn kan ik naadloos voortzetten in Thailand. Een internetverbinding en een laptop zijn daarbij voldoende. Ik ben tijdens mijn vorige overwintering zelfs productiever geweest dan normaal gesproken in Nederland. De Thaise zon geeft kennelijk veel energie. Zo profiteer ik zowel zakelijk als privé van mijn verblijf in Thailand.

Afscheidsfeestje?

Alles went, ook als je voor drie maanden weggaat. Vorig jaar was het groot nieuws bij mijn vrienden. Ze organiseerde zelfs een afscheidsfeestje in de kroeg in Apeldoorn. Kwamen met cadeaus aanzetten zoals zakken vol drop, erg nuttig voor een verblijf in Thailand. Maar wel hartverwarmend natuurlijk. Dit keer had mijn mededeling duidelijk minder impact. Het nieuwtje is er al van af. “Oh, ga je al weer?” Tja, een dergelijke zin zegt eigenlijk al genoeg. Ik ben benieuwd of er dit keer ook weer een afscheidsfeestje aan vast zit?

Ticket

Gisteren een vliegticket geboekt. Daar heb ik een enorme hekel aan. Want op het moment dat ik wil boeken zijn er geen aanbiedingen te vinden. Maar als ik eenmaal geboekt heb, stromen de aanbiedingen binnen. Zo bekruipt mij altijd het gevoel dat ik te veel betaald heb. Dit keer vlieg ik met Malaysia Airlines. Wel een keer overstappen in Kuala Lumpur. Slechts 2,5 uur wachten, dat is te doen.

Ik wilde per se een enkele reis en vreemd genoeg is een enkeltje in verhouding duurder dan een retourticket. Nu heb ik € 395,- betaald, mag dus niet klagen. Wel viel mij op dat het ticket zelf maar € 195, – kost. Het merendeel van de prijs zit in belastingen en andere vage toeslagen. Jammer dat wij niet voor de ‘kale’ prijs kunnen vliegen. Dan was een enkeltje Thailand bijna net zo duur als twee keer een volle benzinetank.

Verrassing

Terwijl ik mijn dagboek zit te typen krijg ik een SMS van een goede vriend. Hij heeft twee kaartjes geregeld voor een optreden van Golden Earring in de Zwolse IJsselhallen en wel op 1 december a.s. Ben al Earring fan sinds mijn jeugd. Inmiddels is het stevige rock voor oude mannen, alhoewel ik mijn dochters ook regelmatig heb meegenomen naar optredens, zowel akoestisch als elektrisch. Ze vonden het altijd super leuk en stonden vrolijk mee te swingen. Een kameraad die mij verrast met kaartjes. Het zijn juist dit soort dingen, waarom ik niet in Thailand zou kunnen wonen. Ik ben te veel gehecht aan dit kikkerlandje, mijn familie en mijn vrienden.

Onthulling

Een aantal maanden geleden stuurde ik een e-mailtje naar mijn vrienden/kennissen in Thailand dat ik na drie jaar een punt had gezet achter mijn relatie met mijn Thaise vriendin. Echter een kleine week later was deze mededeling al weer achterhaald. In een mix van woede, opwelling en andere emoties had ik dat besluit genomen. Mijn redenering was toen, als ik het publiekelijk maak, kan ik het ook niet meer terugdraaien.

Kennelijk werkt de menselijke geest niet zo. Zo bleek ik slappe knieën te hebben en heb ik onze relatie een tweede kans gegeven. Tot nu toe heb ik daar geen spijt van. Echter, ik realiseer mij wel dat ‘in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst’. Die laatste zin komt in beeld als je wilt gaan beleggen. Dat staat ongeveer gelijk aan gokken. Zie hier de correlatie met mijn liefdesleven…

27 reacties op “Dagboek van Khun Peter (deel 1)”

 1. Bert van Hees zegt op

  Hoop dat je een fijne tijd hebt in Thailand, maar vooral dat jullie samen een geweldige toekomst tegemoet gaan.

  Kim en Bert van Hees

 2. joe van der Zande zegt op

  Kun je de groeten overbengen Peter ,ben een oud Apeldoorner geboren en getogen,
  ook gehuwd daar.
  M,n zus moet je haast wel kennen ,voorzitster VOA Miny van der Zande is haar naam.
  Nu woon ik zelf sinds 3 maanden in Korat.
  ik denk dat je een opnieuw een fyne 3 maanden hier zult meemaken.
  en mag het goed gaan met jouw relatie hier .
  lees dagelyks jouw blogg kan niet zonder.
  Groet Jo.

 3. jan kruiswijk zegt op

  Ook ik lees je blok dagelijks, en ook ik kom uit apeldoorn en ook ik kom graag thailand,groet en poot jan brunswijk.

 4. j.Jordaan zegt op

  Beste Khun,
  Geweldig dat je gaat overwinteren(voor drie maanden) in Thailand.
  Overwinteren is niet hetzelfde als wonen in Thailand. Toch zal het wel zo zijn dat je
  natuurlijk van bijna alles op de hoogte bent wat er in dat land afspeeld.
  Gelukkig voor jou is dat je na 3 jaar weer je relatie een tweede kans geeft.
  Beleggen moet je altijd voorzichtig mee zijn, zeker als dat eenzijdig is.
  Ik hoop dat je niet te veel last hebt van de storm die over Nederland raast.
  Maar misschien vertrek je wel wat later. Heel veel plezier in het land van de glimlach.
  J.Jordaan

 5. Miek37 zegt op

  Leuk hoor, ik ga het allemaal op de voet volgen, hoop dat het allemaal weer helemaal goed komt met je lief!

 6. Leo zegt op

  Hi Peter,
  Ga je weer in Hua Hin verblijven? Ik zit daar sinds januari dit jaar en ik ben 2 x terug geweest naar Nederland en ik ga a.s. donderdag weer terug en ik heb ook een enkele reis met Malaysia Airlines met tussenstop voor dezelfde prijs.

  Nu blijf ik in Thailand voorgoed en ik zie wel wanneer ik op vakantie ga naar Nederland, ik weet dat je dit jaar tijdens het songkran in Hua Hin was, ga je nu in dezelfde periode?

  Ik wens jou en jouw vriendin veel plezier en geluk in het mooie Thailand en misschien kom ik jou wel een keer tegen.

 7. Jacq zegt op

  Hallo Khun Peter,
  Jouw bericht schept een band. Mijn vrouw (Soj) en ik vertrekken 4 december en we komen pas na de Songkran weer naar Nederland. Voor het werk hoef ik niet terug te gaan (inmiddels 68) maar zomer in Zeeland is ook fijn. Soj wil Thais nieuwjaar en het tempelgebeuren daarna absoluut niet missen.
  We zijn inmiddels 15 jaar getrouwd. Mijn ervaring: investeren in een relatie loont als het van twee kanten komt. Ik wens je succes.
  In 2009 hebben we een mooi huis gebouwd in het dorp waar Soj vandaan komt, dichtbij Phrae. Ik voel me daar al net zo thuis als in Zeeland.
  Vanaf september dit jaar volg ik thailandblog. Met plezier en het levert mij veel informatie op. Bedankt.

 8. willem zegt op

  Khun Peter; een mooie eerste aftrap jongen. Je gooit er veel toch wel persoonlijke dingen in en daar heb ik veel waardering voor. Dat geeft je verhaal een extra stukje persoonlijkheid. Dick krijgt er een concurrent bij! Toch ben ik erg benieuwd wat je precies voor werk doet,want even 3 maanden er tussenuit gaan? T ís je trouwens van harte gegund. Alvast veel plezier(isaan)?

 9. Khun Ton zegt op

  Hoi Khun Peter.

  Ik hoop dat je een fijn verblijf heb daar. En ik hoop ook dat het tussen jullie allemaal good komt. Ik moet nog even wachten voordat ik weer naat Thailand ga. En op onze lijst met mijn vriendin [ Ying ] staat ook Hau Hin. Maar wij wensen jouw en je vriendin een hele plezierige en fijne tijd . Groetjes Y&T. staat voor Ying en Ton.

  Ps dit is voor mij de eerste keer dat ik reageer dus ik hoop dat ik het goed doe

 10. Peter zegt op

  Hoi Peter,

  Een fijne tijd in Thailand en dat wordt 1 december ook genieten!
  Het is een heel goed concert, ik ben afgelopen vrijdag geweest.

 11. Bedankt allemaal voor de vriendelijke woorden. Ik zal proberen wat vragen te beantwoorden. Ik ga eerst een paar weken naar Jomtien en dan weer naar Hua Hin. Zal dus weer in Hua Hin overwinteren. Probeer daar weer een huisje te huren net zoals vorig jaar. Ik vertrek eind februari en zal met Songkran in Thailand zijn. Mijn werk bestaat voornamelijk uit online marketing en teksten schrijven voor websites anders dan Thailandblog.

 12. Lenny zegt op

  Dus met de feestdagen nog thuis…! Een heerlijk vooruitzicht Peter. Meestal komt dan de kou in Nederland pas echt opzetten. Als het dan weer warmer wordt kom je terug. Geniet van Thailand en ik ga alles van je volgen.

 13. R.Vorster zegt op

  Beste Khun Peter ik wens je een prettige tijd in Thailand . In je voorwoord vertel je dat drop handig uitkwam De Nederlandse cultuur kennende zijn wij echte snoepers en hebben ca 4000 verschillende snoepvarianten . Zou het een idee zijn een snoepwinkel te beginnen daar ?Misschien rondkijken en uitvinden waard?

 14. riekie zegt op

  H eel veel plezier in thailand
  en wens je alle geluk met je vriendin
  enjoy it

 15. Fablio zegt op

  Hi Peter,
  Mag ik weten bij wie je dat ”enkeltje” van 395 euro gekocht hebt?
  Ook ik ben geintereseerd in die prijs

  • @ Dat was bij Tix.nl

  • Henk van't Slot zegt op

   Ik hoop alleen dat dat enkeltje geen probleem geeft,ik zelf werdt een keer geweigerd door China airlines omdat ik een enkele reis had,de grondstewardes weigerde mij omredene dat hun verandwoordelijk zijn voor je,en als je geweigerd wordt dat ze je weer mee terug moet nemen naar de plek van waar je bent gekomen.
   Dit was niet vanaf Amsterdam,maar een vlucht vanaf Rome naar Bangkok.
   Ik heb die juffrouw mijn Visa laten zien,en mijn monsterboekje,ik kwam vanaf een schip.
   Had ze allemaal niks mee te maken,en gooide zo mijn tas van de transportband.
   Heb hier per email mijn beklag gedaan bij China en in het mailtje wat ik terug kreeg stond het zelfde verhaal als wat die juffrouw me verteld had.

   • @ Henk, ik heb dat soort verhalen ook wel eens gehoord. Een luchtvaartmaatschappij moet wel controleren of jij over een visum beschikt. Zo niet dan kunnen ze een forse boete krijgen en ze moeten jou weer mee terug nemen. Maar als jij een visum hebt, mogen ze je niet weigeren. Ze hebben vervoersplicht.

    • Henk van't Slot zegt op

     Daar heb je helemaal gelijk in,maar ik mocht niet mee,ondanks een geldig monsterboekje en een visa.
     Klagen bij de balie van China Airlines ging niet want er was niemand aanwezig,klok tikte door en wou graag mee,KLM balie was wel open,dus daar een retour ticket gekocht.
     Met een monsterboekje mag je altijd met een enkele reis reizen,kan ook niet anders,je gaat naar een schip,of je komt er van af en gaat naar huis.
     Juffrouw van China Airlines in Rome was hier niet van op de hoogte,en was niet mee te praten.

    • Cornelis zegt op

     Ik betwijfel of een luchtvaartmaatschappij inderdaad een wettelijke vervoerplicht heeft. De Nederlandse Spoorwegen, bij voorbeeld, hebben in Nederland een in de wet vastgelegde vervoerplicht, maar ik kan me niet voorstellen dat een luchtvaartmaatschappij een dergelijke plicht kan worden opgelegd.

     • Kijk hier even: http://ec.europa.eu/transport/passenger-rights/nl/06-air-denied-boarding.html

      • Cornelis zegt op

       Dat is niet hetzelfde als een wettelijke vervoerplicht zoals die voor bij voorbeeld de NS is geregeld.

       • @ Cornelis, misschien zit ik er wel naast. Ik dacht het ergens gelezen te hebben. Kan er verder ook weinig informatie over vinden. Overigens heb ik vorig jaar een enkeltje gekocht bij Air Berlin. Geen problemen gehad.

 16. Fablio zegt op

  OK, ik heb begrepen dat je dat ticket gekocht hebt VIA TIX.NL maar met welke vliegtuigmaatschapij ben je dan uiteindelijk gevlogen?

  • Dat staat in het artikel: Dit keer vlieg ik met Malaysia Airlines. Wel een keer overstappen in Kuala Lumpur. Slechts 2,5 uur wachten, dat is te doen.

 17. lthjohn zegt op

  Khun Peter verwijst in zijn antwoord op de twijfels van Cornelis naar een bepaalde website van de EU.. Deze instapweigering slaat echter op het feit , dat de vlucht overboekt is en er dus geen plaats meer is. In dat geval- en alleen dan- heeft de geweigerde passagier recht op de genoemde vergoeding. Dus niet wanneer de passagier een enkele reisticket heeft geboekt zonder visum.

 18. Bernard zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website