Kaan Theater in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Shows, Thailand tips
Tags: ,
3 december 2017

Eén van mijn huisgenoten werkt bij Underwater World Pattaya en daarom mag ze haar familie regelmatig uitnodigen gratis dit grote aquarium te bezoeken. Kennelijk komt dit vriendelijke verschijnsel vaker voor, want een collega van haar heeft een vriend, die werkzaam is bij het Kaan Theater. En via deze omweg mag ik met vier huisgenoten een gratis bezoek brengen aan het Kaan Theater aan de Thepprasit Road. Een geschenkje van 15.000 Baht.

Van buiten ziet dit theater er groot uit, maar van binnen is het gigantisch. Ruim 1.500 zitplaatsen. De zaal heeft de vorm van een steil oplopend amfitheater en het podium is rond. De helft ligt in de zaal en de andere helft is een groot filmdoek, dat bij mij herinneringen oproept aan een eerste bezoek aan het Cinerama theater in Rotterdam, zo’n zestig jaar geleden.

De hele voorstelling is gebaseerd op een persoon uit deze tijd die verzeild raakt in de mythologische verhalen uit oeroude Thaise boeken. Verhalen die bij Thais bekend zijn, maar voor westerlingen uitermate fantastisch. Vol robotachtige figuren en vol aapmensen en andere fantasiedieren.

De persoon uit deze tijd heet Kaan. Hij krijgt van de bibliothecaris een boek met zijn naam erop. Het lezen van dit boek brengt hem in de mythologische wereld. En die wereld wordt tot leven gewekt door 300 medewerkers, waaronder acht olifanten en een paard. Een wervelende show op het toneel en in de lucht. Licht en geluid zijn indrukwekkend. Het doek kan op diverse plaatsen geopend worden, waardoor de meest fantastische decorstukken komen binnenrollen. In de eerste scene komt een groot oud schip te voorschijn en de lichtval op het podium en op het gigantisch doek geeft geraffineerd de indruk van een woelige zee. Allerlei monsters spelen een grote rol. De ene nog huiveringwekkender dan de andere. In de meeste verhalen spelen oude koningen een rol en in immense gevechten is hij altijd de uiteindelijke overwinnaar.

Het toneel is zo groot dat je, ook al zit je op de beste plaatsen (wij zitten op rij vijf) altijd kleine poppetjes op het toneel ziet. Gelukkig komen monsters door de lucht dichter bij het publiek. Vandaar dat fotograferen moeilijk is. Acrobatiek en dans op het toneel en in de lucht zijn subliem, maar daar is jaren op geoefend.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website