Eerder schreef Gringo al een artikel over Nakhon Ratchasima (Korat). daar staat ook de bekende Elephant Temple: de Wat Ban Rai. Deze is handgemaakt en helemaal van mozaïek. 

Deze tempel is gebouwd door Luang Phor Khoon Parisuttho. Er zijn maar liefs 20 miljoen mozaïektegels gebruikt. Het complex is een eerbetoon aan de watergoden. die bevinden zich onder een reusachtige sculptuur van de mythische olifant Airavata, hierop zit de Hindoe God Indra.

De provincie is via snelwegen makkelijk te bereiken. Vanuit Bangkok is het slechts een uur of 3 à 4 per auto, ongeveer dezelfde tijdsduur vanuit Pattaya. De rit naar Korat via de snelweg nummer 2 vanuit Bangkok of weg nummer 304 vanuit het zuiden is verfrissend en inspirerend langs grote landerijen, groene velden en grote open ruimtes.

Video: Elephant Temple – Wat Ban Rai in Nakhon Ratchasima

Bekijk hier de video:

15 reacties op “Elephant Temple – Wat Ban Rai in Nakhon Ratchasima (video)”

 1. Harm zegt op

  Een echte aanrader
  Mooi gemaakt
  Van binnen niet de verwachte tegels maar tapijt
  Heel sereen
  Kun je tot op het dak bezichtigen en dan heb je een venomenaal uitzicht. Voor de minder validen onder ons er is ook een lift naar de verschillende verdiepingen.
  In de vijver om de tempel barst het van de vis en voor een paar muntjes heb je zomaar een aantal zakjes met voer. Hier vertrouwd men de mens nog want er is niemand die controlererd of je wel 10 bath voor je zakje voer betaald.
  Aan de buitenzijde diverse afbeeldingen wergegevdn in tegeltjes van 1 bij 1 cm
  Zeker een bezoek waard.

 2. Leo zegt op

  Zeer interessant, maar waar in Korat kan ik hem vinden?

  • Henk zegt op

   De tempel staat aan weg 2217. Die begint in Dan Khun Tod en is richting Theparak. en Bamnet Narong.
   Ik schat zon 10 km vanuit Dan Khun Tod in noordelijke richting.

   • Leo zegt op

    Dank, ga hem zeker opzoeken.

 3. l.lagemaat zegt op

  Vanuit Pattaya/ Jomtien kan de weg 331 genomen worden richting Chachoesong en verder naar Nakon Ratchima (Korat 336 km.)

  Vanaf Korat richting Dan Khun Tot (65km.) voor deze Wat Ban Rai.(olifanten tempel)

 4. Ger zegt op

  Gebouwd voor de monnik dacht als eerbetoon en voor zijn 90e verjaardag indertijd.

 5. jaap zegt op

  prachtige tempel om te bezoeken

 6. Joost zegt op

  Ik ben er geweest en vond er helemaal niets aan; totale kitsch. Toen ik er was, waren er veel mensen, vermoedelijk omdat het iets nieuws was (het gebouw was nog niet geheel klaar). Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat Harm er sereen aan vond; naar mijn mening één grote geld uit de zak klopperij. De hele set-up was om de bezoekers (voornamelijk Thai) zoveel mogelijk geld af te troggelen; weinig sereen dus. Daarbij houd ik niet van het verheerlijken van gewone monniken; het bezoedelt het Boeddhisme. Wat mij betreft zonde van de tijd om erheen te gaan.

  • Ben korat zegt op

   Hij was echt geen gewone doorsnee monnik ik heb hem een aantal keren mogen bezoeken toen hij nog leefde. En het was een zeer wijs man en stond in hoog aanzien van zo goed als heel Thailand. Hij is ook de eerste monnik die mij de helft van mijn schenking terug gaf voor goed geluk. Het is wel waar dat de laatste jaren van zijn leven hij uitgebuit werdt door de mensen om hem heen en deze tempel is inderdaad een beetje over de top. Maar kijk eerst even wat deze monnik in zijn leven gedaan heeft voor de bevolking voor dat je hem veroordeeld. Deze tempel heeft hij niet zelf gebouwd maar is als eerbetoon voor hem gebouwd dus dat het een protserige kitseriche uiterlijk heeft gekregen is niet zijn schuld.

   Ben Korat

   • Joost zegt op

    Ik veroordeel niet de monnik, maar degenen die deze kitsch hebben gebouwd, alsmede de geld uit de zak-kloppenrij die er mee samenhangt.

  • Klaas zegt op

   Ben daar in 1995 geweest, Luang po Koon leefde toen nog. In mijn ogen een meester geld inzamelaar.
   De mensen lagen op hun knieeen en hielden briefjes van THB500 boven hun hoofd, die hij tot zich nam, moest gezien worden als een eer, dat hij zich zo diep liet zinken.
   Eens maar nooit weer.
   Geldt trouwens voor het leeuwendeel van de tempels, Bahtisme, niet Buddhisme.
   Al dit glitter en bling bling en groot groter grootst, heeft niets te maken met de woorden van de Buddha.

 7. Vimat zegt op

  Wondermooi!!!
  Hier wil ik eens op bezoek gaan.
  Vol bewondering gekeken naar deze video.
  Ik denk dat dit niet zal lukken op mijn 82-ste
  Spijtig.

  • Ben korat zegt op

   De gehele tempel is rolstoel vriendelijk

 8. Jean Aelbrecht zegt op

  Beetje apart en kitscherig maar zeker een bezoek waard. Ga inderdaad tot op het dak voor het geweldige
  panorama. Geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.
  Jean
  Takhu

 9. Inge zegt op

  Prachtig, we waren daar 24 januari 2014.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website