opportunity_2015 / Shutterstock.com

De historische stad Chiang Saen ligt op zo’n 60 kilometer ten noordoosten van Chiang Rai aan de machtige Mekong rivier. Het is één van de oudste steden in Thailand. Chiang Saen is in 1328 gesticht door Saenphu, de kleinzoon van koning Menrai.

Chiang Saen wordt ook wel de toegangspoort tot de Gouden Driehoek genoemd. Dit gebied was in het verleden berucht vanwege de papaverteelt en de smokkel van opium. Nu is Chiang Saen echter vooral een stadje met een groot aantal historische monumenten en tempels.

Bezienswaardigheden

Ben je in de buurt? Bezoek dan zeker een van de vele prachtige tempels zoals de Wat Chedi Luang, Wat Pa Sak en Wat Phra that Chom Kitti. De Wat Pa Sak tempel huisvest een prachtige oude chedi uit 1292. Vanuit de Wat Phra That Chom Kitti, te bereiken via 350 stenen trappen, heb je een prachtig uitzicht over het stadje en Laos. De Wat Chedi Luang is gebouwd in 1515 en heeft een 58 meter hoge chedi.

Wat Chedi Luang

Ook zeker de moeite waard is het Nationaal Museum en het Chiang Sean Lake. Het Nationaal Museum staat bekend om haar kunstvoorwerpen uit het Koninkrijk van Chiang Saen. Het museum beschikt over voorwerpen en handwerken uit de prehistorie die door de bergvolkeren zijn gemaakt.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van opiumhandel dan kun je een kijkje nemen in The Hall of Opium Museum waar meer dan 5000 jaar geschiedenis tentoon gesteld wordt.

Je kunt Chiang Saen eenvoudig bereiken vanuit Chiang Rai. Er vertrekken dagelijks bussen.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

4 reacties op “Chiang Saen, historie in de Gouden Driehoek”

 1. arjanda zegt op

  Ben er zelf aantal keer geweest. Een nog niet toeristische gedeelte van Thailand. De oude stadsmuur die overal in Chiang Saen is terug te vinden en alle oude ruines zijn de moeite meer dan waard om te gaan bekijken. Meeste toeristen stoppen bij the golden triangle (opiumhuis,uitzicht op de mekong) maar wie een half uurtje door rijdt, ziet zoveel meer.

 2. rentenier zegt op

  Ik heb pas 6 maanden in die omgeving vertoefd, 5 km ten Noorden van het dorp Ban Rai langs de weg van Chiang Sean naar Chiang Khong. Het allermooiste van Chiang Sean (en omgeving) is de aanwezigheid van de Mekong rivier. De Sfeer in Chiang Sean is zo relaxed en iedereen ontzettend vriendelijk van in het ziekenhuis, politie buro, post kantoor, banken, emigratie kantoor. Elke zaterdag avond is er een bazar langs de rivier voor het politie buro en zit men op de grond, op het hele voetgangersgebied (trotoir) te eten. 10 km verderop in de richting van Mae Sai is de ‘gouden driehoek’ waar elke toerist die de omgeving bezoekt, een pauze neemt. De hele omgeving met oude wegen die niet meer door doorgaand verkeer naar Chiang Khong worden gebruikt maar langs de Mekong lopen tot in Chiang Khong, zijn fantastisch. Prachtige landschappen. Het is jammer dat de laatste 25 km naar Chiang Khong onder constructie zijn want als dat gedeelte over ‘n jaar af is, is het een genot om in die omgeving te toeren. S’avonds na tienen is Chiang Sean vrijwel uitgestorven. Er zijn geen bars of echte uitgaanscentra. Als men een ‘border run’ moet maken dan is het de moeite waard om Chiang Sean te bezoeken en een 7 tal km’s in de richting van de Gouden driehoek met een bootje de Mekong over te steken. Ik heb me er behoorlijk thuis gevoeld. Het wordt inderdaad niet overlopen door Westerse Touristen. De emigratiedienst is voornamelijk bezig met Aziatische toeristen, vooral Chinezen.

 3. Cornelis zegt op

  Heb onlangs een retourtje Chiang Rai – Chiang Saen op de fiets gedaan. Daarna er nog een keer met de auto geweest, voor een weekendje. Leuk kleinschalig resort aan de rivier gevonden, vlakbij de oude stadsmuren: https://www.ginmaekhongview.com/
  Sfeer is inderdaad heel relaxed en de gezellige zaterdagavond-markt langs de Mae Kong is zeker de moeite waard. Op zondagmorgen is er ook een leuke markt.
  Overigens hoor ik nogal eens mensen vertellen dat ze in Chiang Saen zijn geweest, maar dan blijken ze het ‘drielandenpunt’ te bedoelen dat op de eerste en tweede foto hierboven wordt weergegeven. Dat ligt 10 km verderop aan de Mae Kong, richting Mae Sai, en is nogal toeristisch – in tegenstelling tot Chiang Saen.

 4. Stan zegt op

  Het reisadvies voor Thailand is onlangs geüpdate. De Gouden Driehoek is niet meer code rood.
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website