Vraagsteller: Gunther

Vraagje voor Lung Addie: ben je zeker dat je je Belgische mutualiteit kan behouden als je geen adres meer hebt in België? Is dit nieuw? Ik woon in Bali al vele jaren, maar toen ik daar jaren geleden achter informeerde, kon dit niet? Ben nog wel ingeschreven in België daar ik een huis heb daar.


Reactie Lung Addie

Ik bevestig dat iemand zijn lidmaatschap bij de mutualiteit kan behouden, indien hij de jaarlijkse premie aan de mutualiteit betaalt, en niet in België woont. En dat is niet nieuw.

Uw probleem ligt bij het feit dat je niet uitgeschreven bent in Belgie. Je kan moeilijk op twee verschillende adressen lid zijn van een mutualiteit. En het is het adres, welke op uw ID-kaart staat, waarmee je ingeschreven bent bij de mutualiteit. Indien je uitgeschreven bent staat, op de ID-kaart, geen adres en identificeren ze uw lidmaatschap aan de hand van uw rijksregisternummer.

Trouwens, indien je permanent in Bali woont heb je de PLICHT je uit te schrijven in België, of je nu een woning hebt in Belgie of niet, dat speelt geen enkele rol en is ook geen aanvaardbare reden om je niet uit te schrijven. Je pleegt namelijk domiciliefraude daar je ingeschreven bent op een adres waar je niet woont. Dat kan gevolgen hebben.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan Lung Addy? Gebruik het contactformulier.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website