Beste TB-lezers,

De regels aangaande MOBIEL bankieren zijn gewijzigd. Dit vanwege het feit dat er op die manier nogal wat gefraudeerd wordt en de Thaise overheid hier maatregelen wil tegen nemen. Deze maatregel bestaat eruit dat de registratie van simkaart, welke MOBIEL bankieren mogelijk maakt, in overeenstemming moet zijn met de naam van de bankrekeninghouder.

Vroeger kon je een simkaart zomaar kopen. Nu, reeds een paar jaar, moet je bij aankoop van een simkaart, en indien alles correct gebeurt, uw paspoort voorleggen.

Het is dus nuttig dit even te controleren en eventueel, bij uw provider, aan te passen. Er zijn nogal wat mensen welke hun Thaise echtgenote of vriendin, met hun Thaise ID-kaart, een simkaart kochten voor hun partner. De Mobiele app kan geblokkeerd worden indien dit niet in overeenstemming is.

Dit slaat niet op het gebruik van de ATM. PC bankieren of geldopnames in de bank zelf, dat wordt niet geblokkeerd, enkel de MOBIELE app.

Beter voorkomen dan genezen is de boodschap.

Lung addie.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website